[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 27, 2014 22:12 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Jeżeli ta kotka jest w miarę oswojona dałabym jej szansę. Dom to nie cmentarz, Co ją czeka na zewnatrz?
Jeżeli będzie miała dobry dom i przyjaznego opiekuna, z pewnością szybko zapomni o swoich towarzyszach niedoli.
Wszysto zależy od osoby, która ją weźmie.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Wto sty 28, 2014 7:36 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Magdulka - 5 małych i jedno duże.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Wto sty 28, 2014 12:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Wczoraj ok.19stej dzwoniłam do lecznicy w sprawie rudego kota.Pani doktor przyjmowała go od st.miejskiej - powiedziała mi, że był w kiepskim stanie(ale nie tragicznym) - przymrożony ogon, odwodniony i kk."I nie próbowaliście go ratować" - nic nie odpowiedziała :mrgreen:
Cyganek jest już u Jani - zabrałam go ze szpitalika z biegunką (być może od antybiotyku) i jeszcze dalej antybiotyk.Zadomawia się chłopiec.
Dziękuję Ci Janiu.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Wto sty 28, 2014 15:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Niunik_A pisze:Mam dylemat i potrzebuję rad doświadczonych kociarzy. Otóż dokarmiam 7kotkowe stadko. Zgłosiła się do mnie znajoma, która chętnie przygarnie kota.Nie wiem czy zaproponować znajomej jakiegoś z kotów wolno żyjących czy jakiegoś kotka z dt. Bardzo bym chciała, żeby mruczki z cmentarza znalazły dom - ale czy zaaklimatyzują się? One nigdy nie mieszkały w domu. Nie wiem jak by się zachowywały. Czy szybciutko zrozumiałyby co to jest kuweta i do czego służy? Od tego czy domek byłby zamknięty czy na wpół otwarty - zależałoby od kota(czy chciałby wyjść na podwórko). W domu jest wszystko - kuweta, drapak, masa kocich zabawek. Myślałam o tym,by zaoferować znajomej milusią kicię z Bielskiego cmentarza, ale boję się, że Pieszczotka (tak nazywam młodą koteczkę) będzie tęskniła za swoją rodzinką. Co innego brać maluszka, a co innego podrostka blisko rocznego...
Co o tym myślicie? Będę wdzięczna za wszystkie rady

Według mnie wszystko zalezy od domu do ktorego dałabys kotusie. Jesli zrozumie to, ze kotek bedzie na pewno sie bał, ze moze nie wyjsc z jakiegos kątka kilka dni, ze w stresie moze zrobic kupke nie tam gdzie trzeba. Jesli ci ludzie nie zagapia sie i ukratkiem kotka im nie wymknie sie z mieszkania itd. To na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzeba po prostu doswiadczonego domu. To mlode koty i szybko sie przystosuja do nowych warunkow. Tym bardziej, ze one jak slyszalam pozwalaja sie poglaskac niektorym osobom, wlasnie tym, ktore je karmią. Czy dobrze znasz tych ludzi? Ja dałabym szanse dla kota. Te koty sa bardzo mlode i cale zycie przed nimi i raczej dlugo na tym Cmentarzu sie nie utrzymaja. Trzeba je ratowac i jak jest szansa, skorzystac.
A jesli sie nie zdecydujesz zeby zaryzykowac, to jest u mnie kotka z Cmentarza, ta czarna z białym, Lucynka. To bardzo dobra kotka, spokojna, bardzo czysta, malo wymagająca, wysterylizowana. To dekoracja, istne cudo, polecam.

Obrazek Obrazek
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto sty 28, 2014 16:05 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Irenko - Twoja Lucynka to ksero mojej Malwinki :D
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Wto sty 28, 2014 16:56 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ja uważam, że zawsze ze stadka warto wziąć dwie zaprzyjaźnione "sztuki".
Im łatwiej razem - we dwójkę - żyć wśród ludzi, a i z nimi łatwiej się można wtedy dogadać.
Sprawdzone...

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto sty 28, 2014 23:18 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto sty 28, 2014 23:23 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dziewczyny (i chłopaki?) - planujemy ponownie WIELKĄ AKCJĘ STERYLIZACYJNĄ
Planowane ceny to 100 zł za kotkę i 50 zł za kocura - tniemy koty białostockie i resztę świata. Prawdopodobnie przez cały marzec.
Prośba o porozwieszanie plakacików - w nast. tygodniu widzimy się z Kassją i Tove więc plakaty moga ruszyć do lecznic.
Pliss o info komu i ile i gdzie.
Można wieszać... gdzie tylko fantazja (i prawo) pozwala :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro sty 29, 2014 11:15 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Pinokio, zawsze marzyłam o takim kocie. Mam same ukochane dachowce. Ale żyje nam się nienajgorzej, poza tym wiosna idzie i ....jakoś to będzie.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Śro sty 29, 2014 12:03 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

pinokio_
Znam tą cudną damę :) :) :) Tak samo jak 'siedmiokotkowe' stadko, tak i ją dokarmiałam. Bardzo ufna kicia. Od razu podeszła do mnie :) A może widziała jak stadko zachowuje się względem mnie - to pieszczochy(prócz burego, dużego kocurka). Dają mi się głaskać, ocierają, wchodzą na kolana, gdy kucam nakładając im do miseczek jedzonko.
Kiedy znajoma zapytała mnie o kota to od razu pomyślałam właśnie o Lucynce - wiedziałam od Magdulki(za co Jej bardzo dziękuję, bo martwiłam się, że tak zniknęła z dnia na dzień), że kicia jest w wyśmienitych rękach i że jest już po zabiegu sterylizacji.
Później przyszły wątpliwości wynikające stąd, że bardzo bym chciała, by mruczki z cmentarza znalazły dom, bo ich tam naprawdę nic nie czeka. Jaką mają przyszłość w tym miejscu? - szczerze mówiąc - żadną. A zimą to aż przykro patrzeć jak marzną w łapki. Postawiliśmy(ja i mój mąż) teraz kolejny domek - tam, gdzie stały poprzednie. Koty, jak czekają na jedzonko to chowają się do tej budki. A spać to raczej idą tam, gdzie ustawiła Pani odnalezione kocie domki. I jak mój domek będzie zniszczony - to nie będę się bardzo martwiła, bo wiem, że mają schronienie w innym miejscu. Postanowiłam teraz nikomu nie mówić, gdzie znajdują się domki. Im mniej osób wie, tym lepiej. Będę wtedy miała też pewność, że ten, kto niszczył i wyrzucał kocie domki nie dowie się o nich. Mimo, że naprawdę dużo jest przychylnych kotom ludzi i sporo osób je dokarmia
ObrazekObrazek

Niunik_A

Od: Nie sty 19, 2014 20:38

Post » Śro sty 29, 2014 15:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

MalgorzataJ pisze:Jeżeli ta kotka jest w miarę oswojona dałabym jej szansę. Dom to nie cmentarz, Co ją czeka na zewnatrz?
Jeżeli będzie miała dobry dom i przyjaznego opiekuna, z pewnością szybko zapomni o swoich towarzyszach niedoli.
Wszysto zależy od osoby, która ją weźmie.

Szacunek dla porzuconego życia jest cechą, którą cenię najbardziej...

Niunik_A

Post » Śro sty 29, 2014 16:13 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jania pisze:Ja uważam, że zawsze ze stadka warto wziąć dwie zaprzyjaźnione "sztuki".
Im łatwiej razem - we dwójkę - żyć wśród ludzi, a i z nimi łatwiej się można wtedy dogadać.
Sprawdzone...

Niestety nie udało mi się przekonać do wzięcia 2 mruczków. Ale dziękuję za radę
ObrazekObrazek

Niunik_A

Post » Śro sty 29, 2014 17:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:Bułeczka podejrzanie mocno wkradła się w łaski męza 1969ak i obecnie cyt królowa angielska mogłaby jej nie dostać bo ma za dużo miejsca w pałacu;) 8)
Ani królowa angielska, ani żaden arabski szejk. Nie dostanie Angela Merkel, Barack Obama czy Władimir Putin 8)

Agata, szykuj umowę adopcyjną :lol:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro sty 29, 2014 20:52 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Gdyby kogoś to interesowało, piesek Maks znalazł dom :)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Śro sty 29, 2014 22:51 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Mo-ty-lek pisze:Gdyby kogoś to interesowało, piesek Maks znalazł dom :)

Tak, jak napisałam w wydarzeniu na fb- SUPER!!! :) :) :)
ObrazekObrazek

Niunik_A

[poprzednia][następna]