Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wibryska pisze:dzięki Bogu że Izie pomogli panowie policjancii udało się uratować kicię Ninkę
![]()
dobrze, że głośno miauczała i przywołała Izę
niesamowita jest ta historia
wspaniale, że pomógł też syn sąsiadów![]()
-
przy tak niskich temperaturach przemierzanie 14 km codziennie i karmienie ponad 80 kotów w 50 stołówkach
to ogromny wyczyn dla jednej chorej kobiety...
wystarczy na chwilę zdjąć rękawiczki, żeby napełnić lub wyczyścić miski a ręce aż bolą od mrozu
nie wyobrażam sobie jaka Iza jest zmarznięta
-
według mnie Iza oprócz medalupowinna dostać etat w Urzędzie Miasta - bo to tak jakby pracowała np. w zoo
karmi miejskie koty nieprzerwanie od 13 lat sama jedna - wiem niepoprawna optymistka ze mnie...
Iza robi to dla kotów ale to bardzo przykre, że Urząd Miasta nie dokłada się do karmy
- - -
byłoby cudownie, gdyby np. jakiś sklep zoologiczny zaoferował pomoc w postaci karmy
albo producent karmy - może macie jakieś znajomości ?![]()
- - -
bardzo potrzebne są polary, koce, ręczniki, szmatki - wszystko do budek dla kotów i do sprzątania
- - -
Iza od niedawna pomaga też starszej pani Krysi, która karmi 10 bezdomniaczków i nie ma na karmę
kotki jadły co 2-3 dniprosimy o pomoc - zapraszamy też na bazarki (są na pierwszej stronie wątku)
- - -
dziękujemy wszystkim przyjaciołom Izy za pomockażda złotówka jest na wagę złota = karmy
![]()
- - -prosimy o fanty na bazarki: książki, może nietrafione prezenty, rękodzieło i wszystko co może zamienić się w pieniądze na karmę =^..^=
- - -
skarbonko a jak borsuki ? czy zapadły w sen zimowy czy nadal rozrabiają niszcząc kocie budki ?
-
gorące pozdrowienia dla Izy
ultra75 pisze:Zamówiłam 10 kg suchej Animondy na adres Izy, mam nadzieje, ze szybko dojdzie.
Szkoda, ze dopiero teraz doczytałam o tych ręcznikach, w zeszły weekend zawiozłam całą torbę do sosnowieckiej Kociej Chatki. Ale cos tam jeszcze w domu jest. I na pewno 1 kocyk sie znajdzie.
Dzisiaj po południu oblece tez okoliczne szmateksy, mam nadzieje, ze cos wygrzebie.
Megana pisze:Nie było mnie, dopiero doczytałam o akcji z Niną.
Polarów poszukam, ale z karmą muszę poczekać na pensję, bom goła
kicikicimiauhau pisze:Super, że z Ninką wszystko dobrze się skończyło...
jola-w pisze:Proszę o kontakt do Izy moja sąsiadka znalazła jakieś trzy miesiące temu kotka. W marcu sama straci dach nad głową. Korzysta obecnie z okresu ochronnego gdyż dom został zlicytowany. Byłam u niej, bo dowiedziałam się, że znalazła kota. Szukam mojej Kotki i wypytuję ludzi. Szukałam na stronach internetowych czy ktoś szuka takiego kota i dopiero tu zobaczyłam jego podobiznę. Według mnie to, Zyguś Mieszkam w okolicach Szczecina więc może uda mi się na miejscu jakoś jej pomóc.
jola-w pisze:Mam też nadzieję, że być może skoro dokarmia koty w tak wielu miejscach to gdzieś może widziała moją zaginioną kotkę.
viewtopic.php?f=1&t=158955&p=10305418#p10305418
wilhelm170 pisze:z racji problemów finansowych rzadko posyłam teraz pieniążki na Oskara.Ale w tamtym tyg wysłałam i chyba w zeszłym tyg,tez.Czy doszły?
alicat pisze:zooplus wyprzedaje Smillę, gdyby ktoś chciał zamówić dla Izy![]()
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... lla/395788
Użytkownicy przeglądający ten dział: bea3, puszatek i 40 gości