OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 28, 2014 9:01 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Też kiedys przyłapałam Czarnego, jak kawałki mienska z zupy gulaszowej pazurkiem wyjmował :D. Skubany, wybierał sobie największe :D .
Biedna Danka, została bez obiadu :-(.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Wto sty 28, 2014 9:21 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

ultra75 pisze:Też kiedys przyłapałam Czarnego, jak kawałki mienska z zupy gulaszowej pazurkiem wyjmował :D. Skubany, wybierał sobie największe :D .
Biedna Danka, została bez obiadu :-(.

Sos został. I makaron :mrgreen:
A tak na poważnie, pieczeni sporo było i jest i całej nie zagrzałam.P. Zenek puciaka pięknego i sporego mi odkroił .

Dzis była biała na karmieniu. I mamuśka się pokazała. Proverę jej daję już jakiś czas ,zawsze w niedzielę . To zaginęła w akcji do dziś. Znów fluczy się. Chyba deczko psy odpuściły kotłownię bo biała siedziała za moimi plecami w ciemnościach ziembiąc dupala na betonie. Strasznie tam zimno a z braku okna śniegu jest pełno. Pingwinek siedział dziś w połowie drogi i czekał. Taki smutasek. Ledwo łepinka ze śniegu wystawała. Niby ktoś tam karmi. Niby dwie osoby prócz mnie. Ale obawiam się, że to tylko zapał słomiany jest i wykruszą się chętni usprawiedliwiając swoje zaprzestanie mną, inną, mrozem, deszczem ... A koty są głodne. Zmiatają wszystko. Drepczą za moimi plecami popiskując niecierpliwie. Zobaczymy.

Gutek doszedł do siebie w momencie dojścia do miski. Spał wczoraj ze mną wtulony i mruczący. To śliczny, 5-cio kilowy kawał marmuru. Obok rezydował Drospik. Biedaki musiały znosić kicanie Suri ,która co i raz przebieżki sobie robiła.

Tamuni zakupiłam krople do oczu. Przeszłam pół Otwocka i nie mogłąm Tobrexu kupić ani innego zamiennika. Koniec świata. A jak było to to, to Difadol wyszedł :mrgreen: Wczoraj magisterka mi odłożyła oba leki. Na nasze nieszczęście odłożyła bo jej wzrok (znaczy sie Tamuni) tak zbystrzał ,że mięcho przez przykrywkę zobaczyła :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 28, 2014 12:30 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

zdaje się, ze tobrex zaposiadam.
Sprawdzac?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Wto sty 28, 2014 12:48 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

inga.mm pisze:zdaje się, ze tobrex zaposiadam.
Sprawdzac?

Inga, dzięki. Kupiłam .Farmaceutka poszukała hurtownie i wczoraj sprowadziła.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 29, 2014 8:20 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Nic u nas się nie dzieje. Ludziska zaglądają ale nie melduja się :cry:

Dziś paskudnie i już. Sypie i wieje. Była tylko na śniadaniu biała i pingwiny. No i Szylunia. W kotłowni i w baraku wsio wyżarte. Miska na wodę rozsadzona. Mróz. Tylko płot tak samo wysoki i nogi tak samo mi się plączą. Tylko śniegu wiecej po obu stronach żeberek. Jedyna różnica to taka żem czapki się dorobiła i szalika. Taki drobiazg :roll: a taka różnica w pielgrzymce kateringowej :mrgreen: Jeszcze paputki jakieś eleganckie sobie sprawię i mogę startować na długich dystansach.

Telefony dzwonią. A jakże. Kolejna scysja pt kota chcę uratować a pani ma wymagania z kosmosu rozeszła się echem po chacie. Podsumowanie typu "nigdy się pani kotów nie pozbędzie mając TAKIE wymagania" nie tylko bawi ale i smuci. Jak delikwentowi wytłumaczyć, że my się nie pozbywamy futerek? Ale to już inna historia.
Najsmutniejsza dla mnie to historia Chipa z ostatnich dni. Dzwoniła pani co Chipa chce już i teraz. Ona go nawet widziała na Koteryjnej stronie wraz z czarnym. Czytała ,że w zimnej piwnicy siedzą i głodują .Czytała ,że pomocy pilnie potrzebują i domu. Pytam czemu wtedy nie pomogła. A nie wzięła, bo wie pani nie mogłam bo to koszty i kłopot ... Wiecie, że mnie szlag trafił. A teraz baba ma pretensję ,że ja STAWIAM warunki jak ona kotu dom chce dać. Ale to też już inna historia.

Druga smutna historia to historia moich oponek. Jakby bardziej się opuściły i deczko bardziej napompowały. :cry: Nawet za bardzo uwagi bym nie zwróciła na ten tragiczny fakt, gdyby nie koniecznośc odsztafirowania się w najbliższy piątek. Wyjęłam dyżurne kiece i podjęłam próby wbicia się w którąś. W każdej się zasunęłam. I owszem. Ale wyglądałam jak marny baleron. Deczko za bardzo opięty w koronki i ...koronki i mało proporcjonalny w kilku miejscach. Na górze nie ma tego co powinno być. Za to na dole jest za dużo. Szlag. Do piątku nie wyrobię się z odessaniem :mrgreen: Jak ja nie zauważyłam takich nadliczbówek?

A właśnie. I jest kolejna historia. To historia pewnej pani co dzwoni w sprawie kota. Zadyrdała w niedzielę. Przeprosiłam, że nie mogę gadać bo jestem na 18-nastce siostrzeńca TZ-ta. Właśnie przy stole siedziałam i wsio zamrało słysząc odwieczne pytanie "a o którego chodzi?". :twisted: Zadzwoniła wczoraj - przeprosiłam, że gadać nie mogę bom naszykowana na rocznicę 25-lecia przyjaciół i już z tortem palącym się wychodzę. To ona zadzwoni w ...piątek. Przeprosiłam bo w piętek mam integrację.Tą od ciasnych kiecek :mrgreen:
Tak popatrzeć z boku to ten tydzień ,w oczach (sluchawce bardziej) chętnych , mam mocno imprezowy. A kotów żal tylko bo czasu nie mam by należycie się zająć futrzaną promocją :mrgreen: Patrząc oczywiście na całość oczami słuchawki.

A tak ciągnąc w tonie adopcyjnym , potrzebuję chętnego na pa na ul. Wróbla (obok metra Służew). To ponoć Mokotów.

I jeszcze taki kwiatek. :
Od: pewien91@gmail.com
ile kotki mają miesięcy za sobą? właśnie oddałem małą znalezioną wczoraj kotkę i czuje że odnalazłem swoją dusze w opiekowaniu sie kociem :) gotów jestem przyjechać po odbiór nawet dziś, liczę na rozmowę w 4 oczy na temat przygarnięcia kotka, pozdrawiam

Można snuć domysły ,teorie spiskowe... Te 4 oczy są szczególnie intrygujące w kontekście rozmów o kociakach :mrgreen

Teraz to już koniec moich historyjek. Na dzień dzisiejszy. Oczywiście. Proszę nie cieszyć się za bardzo. :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 29, 2014 8:34 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

nie mam żadnej historyjki rozweselającej.
Troche mi z tym źle, bo poczucie humoru mam, a tu kiszka - stolcowa bez mała - nic wesołego.
O obfitości kształtów moge rozmawiać wyłącznie z damami klimakteryjnymi, bo inne nie zrozumieją...

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro sty 29, 2014 8:38 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Ech, Ty, Asko, nie wnerwiaj ludzi opowiesciami o oponkach, dobrze?!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 29, 2014 8:48 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

już się melduję, już nie krzycz :!: :lol:
I za Agneską powtórzę: proszę nie denerwować porządnych ludziów opowieściami o swoich oponkach (chyba pod mikroskopem ich szukasz) :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro sty 29, 2014 9:02 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Hania66 pisze:już się melduję, już nie krzycz :!: :lol:
I za Agneską powtórzę: proszę nie denerwować porządnych ludziów opowieściami o swoich oponkach (chyba pod mikroskopem ich szukasz) :mrgreen:

W koronki nie wchodzę .A to jest powód do histerii i wizyt u psychoanalityka :mrgreen: Toż to szok :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 29, 2014 9:11 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Po prostu trzeba pójść do jakiegoś second-handu i kupić coś odpowiedniego.

Na pewno w Otwocku jest jakiś taki z niskimi cenami i porządnymi ubraniami. :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 29, 2014 9:56 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Patmol pisze:Po prostu trzeba pójść do jakiegoś second-handu i kupić coś odpowiedniego.

Na pewno w Otwocku jest jakiś taki z niskimi cenami i porządnymi ubraniami. :ok:

A ty myślisz,że skąd te obecne cuda mam?
Ale w tej chwili nawet w tych przybytkach nie ma mojego gatunku :mrgreen: kiecek .Nie jestem wysoka i lubię kiece klasyczne typu "mała-czarna". A o te trudno w ciuchowym i normalnym świecie.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 29, 2014 10:03 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

to zaszalej
i dla odmiany :twisted: zakup jakąś zieloną

Patmol

Post » Śro sty 29, 2014 10:07 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Co Ty dzieciaku wiesz o oponkach :mrgreen:
Twoje to takie kolarskie szytki ,nasze ,moje istny TIR :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sty 29, 2014 10:11 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Patmol pisze:to zaszalej
i dla odmiany :twisted: zakup jakąś zieloną

mnie chodzi o krój bardziej a nie o kolor. Klasyczny, bez udziwnień. Ozdobą jestem ja :mrgreen: A kolory mam różniste . Spokojnie. Kto mnie zna to wie, że często jak papuga wyglądam. Kolorystycznie oczywiście, bo nie o siedzenie na drążku chodzi :wink:

Przypominam o prośbie zrobienia wizyty przed a. na ul. Wróbla (obok metra Służew). To ponoć Mokotów. Szczegóły na pw.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 29, 2014 10:16 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

ja lubię zielony :oops i niebieski :oops:

no to maszynę wyciągaj i burdę 8) i do szycia

Patmol

[poprzednia][następna]