Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 26, 2014 19:00 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Mniejszy od Meli 8O To co to za piesek? :D
Tez mam nadzieję, że wszyscy tę cierpliwość w sobie odkryją, i że Melutka się uspokoi.

U mnie jest tak, że im więcej żwiru w kuwecie tym więcej się wywala, ale jak na dnie , to jakieś okruchy są wynoszone na łapach.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 26, 2014 20:33 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Na pewno nie oddam Melci, bo jest chwilami bojowo nastawiona do Kajtunia. Ona po prostu się boi, jest niepewna.
Wystarczy mi, że na co dzień czytam lub słyszę różne debilne powody oddania psiaka z adopcji.
Martwię się o Figunię (4 kg sunia), którą oddałam w poniedziałek do DS. Najpierw było wszystko ok. a teraz podobno sika w domu i warczy na królika. 8O
Nienawidzę być DT, bo potem się zamartwiam, nawet jak nie mam powodów.

Melcia tak dzisiaj szalała, że teraz śpi i chrapie. Kajtuś poszedł sprawdzić kto wydaje takie odgłosy.

Je bardzo chętnie. Dzisiaj jak ją miziałam mruczała słodko. :1luvu:

Żwirku wcale tak dużo nie wysypuje. Wczoraj i w piątek były duże qpy wieczorem, dzisiaj tylko siku.

Kajtuś jest troszkę większy od Meli, ale mniej więcej podobnych gabarytów

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Nie sty 26, 2014 21:34 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Gabi79 pisze:Na pewno nie oddam Melci, bo jest chwilami bojowo nastawiona do Kajtunia. Ona po prostu się boi, jest niepewna.

:1luvu:

Swoją drogą to sporo przeszła - nie dziwota, że jeszcze nie wierzy we własne szczęście... aż mi się Poskromienie Złośnicy (Szekspira) przypomniało :mrgreen:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie sty 26, 2014 21:51 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

[quote="Gabi79"]Na pewno nie oddam Melci, bo jest chwilami bojowo nastawiona do Kajtunia. Ona po prostu się boi, jest niepewna.
Wystarczy mi, że na co dzień czytam lub słyszę różne debilne powody oddania psiaka z adopcji.
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 27, 2014 14:02 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Zaglądam, ale nie piszę bo w pracy masakra. Mimo to :ok: :ok: za porozumienie kocio-psie, bo w drugą stronę nie mam obaw. Gabi, pisz też jakby były wynikające z postawy Meli problemy u Kajtusia (oby nie).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 27, 2014 14:38 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Czy ja się dowiem co to za PIES w takich rozmiarach jest??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 27, 2014 14:58 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

morelowa pisze:Czy ja się dowiem co to za PIES w takich rozmiarach jest??

Alienor, Ni sty 26, 2014 18:14 pisze:Mela ma nadal obróżkę, a Kajtuś jest malutki, zbliżonego rozmiaru lub trochę mniejszy (a przynajmniej tak mi się wydaje).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon sty 27, 2014 17:47 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

to ja, jotpeg z dgm! Kajtuś, trzymaj się!!!

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pon sty 27, 2014 19:57 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

U nas ok. Melcia tylko czasem fuka ( nie wiem jak to nazwać) na Kajtunia.

Uwielbia mizianki, mruczy przy tym obłędnie, Kajtuś słuchając tego robi wielkie oczy.

Melcia ma już kilka swoich ulubionych miejsc, mianowicie:

- na krześle pod stołem ( na mięciutkim kocyku)

- na obrotowym miękkim krześle

- za kanapą

- w szafie

Chyba coraz lepiej się u nas czuje (mam taką nadzieję)

Tak sobie myślę, że czytając tytuł wątku ktoś sobie wyobraża obraz nędzy i rozpaczy. Kicie niezdolną do egzystencji.

A przecież Mela jest śliczna, słodka i śmiga, jak perszing. Ot, taka z niej nastolatka :D kocia.

Niestety Figunia wraca z adopcji. Jutro pan ją przywozi. Nie zawiniła, po prostu nie spełniła oczekiwań pani.

Jestem załamana. Ta maleńka, kochana psia przylepa nie ma szczęścia.

Obawiam się trochę reakcji Figuni na Melcię, bo na dworze mala ujadała na koty.

W dodatku w pracy do kitu..... Każą nam szukać innej.....

Wszystko do chrzanu.

Dobrze, że chociaż Kajtuś i Melcia dają tyle radości.

Czy mogę komuś wysłać na maila fotkę Kajtunia i Figusi i prosić o wstawienie.

Wreszcie będzie jasne, jakich gabarytów jest Kajtuś.

Jotpeg, witaj!!!!

Gabi79

Post » Pon sty 27, 2014 19:59 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Mojego maila masz, więc zawsze możesz przysłać, ale przed środą na pewno nie dam rady wkleić ich tutaj. :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 27, 2014 20:11 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Ok. wyślę jutro, bo dzisiaj głowa mi pęka.

Buziaki od Melci dla Cioteczek!!!!

Gabi79

Post » Pon sty 27, 2014 20:12 Re: Kaleka, bezzębna staruszka-potrzebne rady ! str 36

Możesz do mnie. Zaraz podam na pw.
Tytuł też zmienię- był taki by 'określić' o kogo i w jakim stanie chodzi. Jak się ma ktoś zainteresować to powinien wiedzieć. I tak jak już pisałam - to tylko wygląd, a na wątku jest jaki to kotek swawolny :mrgreen:

Ciągle nie moge przeboleć, ze nie mogę mieć psiura... :(

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 27, 2014 20:20 Re: Swawolna staruszka bez łapki :) str 36

Nałożyły sie nam posty :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 27, 2014 20:28 Re: Swawolna staruszka bez łapki :) str 36

Ale super tytuł, Wy to macie pomysła :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 27, 2014 21:06 Re: Swawolna staruszka bez łapki :) str 36

To zaprezentujemy Figę! Proszę państwa jeśli ktoś chce psiurka dostosowanego rozmiarem do swojego kota to proszę bardzo - jest do adopcji!!! [zdaje sie.. :? ]
Obrazek

Kajtuś z małym kotkiem. Na takiego Kajtusia wchodzą dwa małe kotki :mrgreen: albo jedna Mela :D
Obrazek

Jeszcze poprosimy zdjecie Meli z Kajtkiem najlepiej przy wspólnej misce lub we wspólnym łóżku!

Coś mi wstawiacz rozrabia... :twisted:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]