Dudusia biało-niebieska już w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 27, 2014 16:48 Re: Biało-niebieska-kociak już w DT

Szczeniaki i suka została im obebrana, są w schronisku. Został tatuś pies i mix yorka.
Na stronie schroniska nie ma informacji na temat psiej rodzinki, a zabrana była jakiś czas temu.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sty 27, 2014 16:52 Re: Biało-niebieska-kociak już w DT

Sukę i trzy szczeniaki zabrano do azylu Cichy Kąt. Został ojciec szczeniaków i taki mały kundelek, yorkowaty. Ojciec nadal nie ma budy i pewnie dalej dokarmiają go ludzie dobrej woli. Koleżanka zawiozła tam karmę. Tylko dzięki determinacji mojej koleżanki i mojej udało się doprowadzić do zabrania psów, jakoś wcześniej nikt nie chciał im pomóc :evil:

Zmieniłam tytuł :)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon sty 27, 2014 18:36 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Nowe info odnośnie Duduśki :)

Wydaje się że bardzo lubi balkon, choć teraz nie wypuszczam. Potrafi kraść jedzenie mimo karmniku, gdzie jest 24h/dobę acana grasslands co kilka razy w tygodniu dostaje catz fine food też z jagnięciną (jeden mój kot jest alergikiem więc nie eksperymentuję) i potrafi włamać się do szafki ze śmietnikiem i wyjąć pustą puszkę uwielbia akwarium i spędza przy nim tyle czasu że dostawiliśmy jej krzesło śpi na łóżku i potrafi w nocy zaczepiać i polować na stopy
Myślę że nie trzeba specjalnie się opiekować, choć nie jestem pewna tych oczek, wet oceni. Jeżeli chodzi o tyłek to już jest w normie

Dorobelciu dziękuje za zmianę tytułu. Wybacz, ale Dorobelcia strasznie mi się podoba :mrgreen:

OlaLola

Post » Pon sty 27, 2014 20:20 Re: Biało-niebieska-kociak już w DT

OlaLola pisze:Szczeniaki i suka została im obebrana, są w schronisku.

Oby znalazły nowe domy :ok:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto sty 28, 2014 20:42 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Na razie nie jest wypuszczana na balkon. A co potem przecież może wypaść, a nie daj Boże ulica blisko. To chyba nie powinna być w ogóle wypuszczana.

marzuchna81

Od: Nie sty 26, 2014 17:41

Post » Śro sty 29, 2014 9:37 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Balkon jest w całości zabezpieczony siatką.

OlaLola

Post » Śro sty 29, 2014 14:30 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

To dobrze że jest siatka.

marzuchna81

Post » Czw sty 30, 2014 13:04 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Jutro 8 rano sterylizacja. Prosimy o kciuki :ok: :ok:

OlaLola

Post » Czw sty 30, 2014 13:12 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dorobella

Post » Czw sty 30, 2014 14:12 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Za zabieg i najlepszy na świecie domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt sty 31, 2014 13:31 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Dudusia już wybudzona u Ani, oto wieści:

Już w domu jest dość spokojna, ale na wszelki wypadek zamknęłam ją w klatce, bo moje koty za bardzo się interesują.
Jutro na zastrzyki, za 10 dni zdjęcie szwów i szczepienie.

OlaLola

Post » Sob lut 01, 2014 16:14 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

marzuchna81 pisze:To dobrze że jest siatka.

I zwraca uwagę na to osoba, która uważa, że kot musi wychodzić.

Mam nadzieję, ze Dudusia trafi do domu, gdzie nie będzie wychodzić i nie zginie zagryziona przez psa, potrącona przez samochód, powieszona na płocie.

dorobella

Post » Sob lut 01, 2014 20:17 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

To było tak z ironią natomiast Pani OlaLola naprawdę ma klatkę pewnie duża bo dużą dla kotków. A swoją drogą po analizie wypowiedzi różnych tu osób i po przemyśleniach ja rozumiem że część skrzywdzonych zwierząt nawet nie chce wyjść i przecież nikt na siłę tego nie robi tak jak na siłę nie powinien nikt trzymać kota na uwięzi. Więc to zależy od zwierzaka a nie od widzi mi się nas ludzi. Podkreślam trzeba mądrze kochać i ludzi i zwierzęta.

marzuchna81

Post » Nie lut 02, 2014 0:35 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

Powiedz mi jaki jest sens ratować kota, robić mu np. badania, szczepić, sterylizować i oddać do domu wychodzącego, gdzie w ciągu powiedzmy dwóch miesięcy zginie potrącony przez samochód ?
Mam znajomych, którzy mieszkają przy ruchliwej drodze, kilka kotów zginęło pod kołami, wychodzącego kota nie da się upilnować. Przecież według Ciebie"na siłę nie powinien nikt trzymać kota na uwięzi. " Nikt ich nie trzymał na siłę, same wbiegły po rozpędzone samochody, taka namiastka wolności, ale przecież kochamy mądrze :evil:

dorobella

Post » Nie lut 02, 2014 9:51 Re: Biało-niebieska szuka najlepszego DS

marzuchna81 pisze:To było tak z ironią natomiast Pani OlaLola naprawdę ma klatkę pewnie duża bo dużą dla kotków. A swoją drogą po analizie wypowiedzi różnych tu osób i po przemyśleniach ja rozumiem że część skrzywdzonych zwierząt nawet nie chce wyjść i przecież nikt na siłę tego nie robi tak jak na siłę nie powinien nikt trzymać kota na uwięzi. Więc to zależy od zwierzaka a nie od widzi mi się nas ludzi. Podkreślam trzeba mądrze kochać i ludzi i zwierzęta.

marzuchna81 pogłębiasz mnie tylko w przekonaniu, że bardzo dobrze zrobiłam że Ci kota nie dałam. A co Ci prawnik powiedział? Możesz podać do sądu za to, że ktoś Ci odmówił kota? Niestety trzeba przyjąć na klatę, że ktoś może oferować lepsze warunki. Może warto przemyśleć parę spraw skoro ktoś z jakiegoś powodu ( bo uargumentowane zostało dlaczego kota nie dostaniesz) nie chce dać Ci zwierzęcia. Powiedziałam Ci wybuduj wolierę.
Co jeszcze mam w domu? :mrgreen:

OlaLola

[poprzednia][następna]