Biżu, sutasz i rękoczyny by Sis; Do zamknięcia

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pon sty 27, 2014 11:54 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

ok, będzie :)
Na jaki nadgarstek?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon sty 27, 2014 12:22 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Większy - 17cm

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pon sty 27, 2014 12:57 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

ok.

Sis

Post » Pon sty 27, 2014 21:40 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; new str. 12

Sis pisze:WAŻNE!

Od 1.02. 2014 zmiany w cenniku PP

http://www.poczta-polska.pl/hermes/uplo ... publik.pdf

Obrazek

Gabaryt A - max grubość 2cm.
Dlatego większość idzie jako gabaryt B.

Czyli "mój" cennik:
doliczam 40 groszy za kopertę bąbelkową (połowa kosztów zakupu tanich kopert na all).

Czyli:
pol ekono gab A - 4,60zł
pol prio gab B - 7,90zł

pol ekono gab A - 5,90zł
pol prio gab B - 8,70zł

Przy zakupach > 150zł pokrywam cały koszt wysyłki.
Są też indywidualne ustalenia.
Jak ktoś często kupuje i dużo, to wie, że ma ulgi ;)

:strach:
znowu...

A niedawno byli u nas w firmie i wypełniałam im ankiety co do cen. Napisał człowiek, że za wysokie a oni jeszcze podnoszą...

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon sty 27, 2014 22:23 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Zniknęła multipaczka.

Za to są nowinki w rodzaju MiniPaczki:
http://www.poczta-polska.pl/paczki-i-li ... czka-mini/

Jak list, a jednak paczka. Jak paczka… a jednak list! Opakowanie, które kupisz na poczcie, w sam raz zmieści płyty CD, książkę, kosmetyki lub inne drobne przedmioty, które ważą maksymalnie 2 kg. Wiemy, jak cenne bywają takie drobiazgi, dlatego każdą Paczkę MINI traktujemy jako wartościową do 100 zł, możesz ją także dodatkowo ubezpieczyć do wartości 500 zł.

wymar opakowania po rozszerzeniu – 250 mm x 360 mm x 50 mm

czas dostarczenia 1+3dni

opłata: 7,50zł
czyli tyle samo co polecony ekono gabaryt B.

Zastanawia mnie niespójność tycząca owego opakowania firmowego. W cytacie jest mowa "kupisz na poczcie", a w cenniku że opakowanie wliczone w usługę.
Na stronie jest jeszcze: Opakowanie kartonowe wykonane z materiałów ekologicznych o wymiarach 25.0 cm x 36.0 x 5.0 cm.
Maksymalna masa przesyłki 2 kg. Przesyłka może być nadana tylko i wyłącznie w obrocie krajowym. Istnieje możliwość wykupienia ubezpieczenia bezpośrednio przy nadaniu w placówce pocztowej do kwoty 500 zł lub skorzystania z zadeklarowanej wartości również do kwoty 500 zł.
Klient/Nadawca otrzymuje opakowanie firmowe z chwilą dokonania przedpłaty za usługę w wysokości określonej w cenniku , z której może skorzystać w dowolnym dla siebie momencie.

Znaczy co - loguję się na stronie, wpisuję dane tej minipaczki, potem idę do swojego urzedu pocztowego (a co z ajencją pocztową?) i tam wydają mi opakowanie firmowe na podstawie - czego?
Nic nie rozumiem.

Ajencje - stan na dziś - przyjmują listy, zwykłe i polecone wyłącznie krajowe, paczki krajowe, nie przyjmują pobraniówek ani zagranicznych. Ciekawe jak teraz będzie.

Jeśli to są ułatwienia, to...

Sis

Post » Pon sty 27, 2014 22:58 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Nie wiem jak to działa przez internet, ale normalnie kupowałam na poczcie kartonik, brałam do domu, pakowałam i przy okazji oddawałam na poczcie już nic nie płacąc. Mam nadzieję, że to zrozumiałe :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto sty 28, 2014 9:47 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

O wiele bardziej, dzięki :)

Sis

Post » Śro sty 29, 2014 8:04 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Hej :) Bransolety doszły, dziękuję bardzo :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro sty 29, 2014 14:00 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Dziękuję za potwierdzenie :)

Sis

Post » Czw sty 30, 2014 14:30 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Wisiorek z turkuskiem (albo howlitem)

Obrazek

eksperymentalny. 45zł

Wczoraj przyjechał arion dla psiakow (97zł, allegro), sucha smilla i puchy felixów (183zł, zooplus).
Przy tych mrozach zwierzaki na wsi jedzą na potęgę, więc starczy na miesiąc, półtora.

Zima na wsi jest ładna przez okno. Szczególnie dla takich zmarzluchów jak ja.
12-14 stopni w pokoju rano. Poranek to ubranie się, odwalenie śniegu, wysypynie popiołem, rozpalenie ognia, wynieść wodę, przynieść wodę (o ile nie zamarznie w kranie). Dziś od 9 palimy w drugim pomieszczeniu, gdzie jest kran, i wciąż wody niet. Głupie kury nie chcą nieść jajek w zamkniętym kurniku, więc drzwi uchylone, chodzą do klatek za zewnątrz, czyli co poł godziny trza lecieć sprawdzić, nie zniosły, zabrać szybko, żeby jajka nie zamarzły. Przynajmniej z kotem mam spokój, nie muszę go szukać i ganiać żeby przyszedł z dworu, sam skacze do okna i miaukoli, jak zmarznie.
Jest malowniczo. Szyby całe w mrozie, nic nie widać, jodła między podwójnymi szybami. Śnieżna wydma pod płotem.
Tylko mogłoby przestać tak wiać.

Wybieram koraliki Toho, kto wie ile mają kolorów, i jak mało jest w 10g, ten wie, jak ciężkie to zadanie... A myślę o innych kolorach tych szrokich bransolet. Brązy, panterki, może żółć cytrynowa-czerń. Pytanie, na jakie kolory będą ew. chętni ;)

Sis

Post » Czw sty 30, 2014 15:04 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

to ja go poprosze jeżeli wplatę będę mogla po niedzieli

Tiama

Od: Pon cze 20, 2011 8:01

Post » Czw sty 30, 2014 15:33 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Oczywiście :) Bardzo dziękuję :1luvu:
Ma być na krótkim czy długim rzemyku?

Sis

Post » Czw sty 30, 2014 15:56 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

krótkim - na takim jak mój motyl :twisted:

wogóle poprzednie zamówienie :1luvu:

i dziękuje na dodatek - wszystko wzbudza zazdrosć i podziw w pracy

Tiama

Od: Pon cze 20, 2011 8:01

Post » Czw sty 30, 2014 16:03 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

:ok: :1luvu:

Sis

Post » Czw sty 30, 2014 16:51 Re: Biżu, sutasz i decoupage by Sis; zmiany w cen.PP

Sis pisze:Wybieram koraliki Toho, kto wie ile mają kolorów, i jak mało jest w 10g, ten wie, jak ciężkie to zadanie... A myślę o innych kolorach tych szrokich bransolet. Brązy, panterki, może żółć cytrynowa-czerń. Pytanie, na jakie kolory będą ew. chętni ;)

konkretem służę: ja będę chętna na bransoletę bardzo podobną do wcześniejszej, natomiast bez czarnych/srebrnych koralików. brązy, panterki, marmurki, to tak. żółć/czerń nie. marmurki najładniejsze. może coś czerwono-różowego, takie mieniące się pod różnymi kątami? opalizujące? nie podobają mi się koraliki ewidentnie dwukolorowe, wolę subtelniejsze.
ale to ja jedna.
za to pewna - oby do marca. :ok:

a opis zimy w Twoim wykonaniu brzmi tak, że prawie wierzę, że mogłoby mi się podobać... spod kołdry, przy kaloryferze, spod kota... ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

[poprzednia][następna]