UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 8:32 UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Na prośbę Dorci 44.
Kopiuję tekst ogłoszenia i zdjęcie kotka:

ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK!
Obrazek
KILKULETNI CZARNY KOCUREK O IMIENIU AJWAR, Z ODROBINĄ BIAŁEGO NA SZYI,
WYKASTROWANY, ZAGINĄŁ W STARYM MODLINIE W OKOLICY ULICY OGRODOWEJ.
UWAGA: JEST ZACZIPOWANY, CZIP O NUMERZE 968 00000 440 73 85 (W BAZIE SAFE-ANIMAL)
MOŻE ODCZYTAĆ KAŻDY LEKARZ WETERYNARII.

BĘDZIEMY WDZIĘCZNI ZA WSZELKIE INFORMACJE NA TEL. 605 145 559
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw sty 16, 2014 9:23 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

To jest kot adoptowany z Palucha :( .
ID: 0347/11
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Masc: czarna, biała gwiazdka
Skad: SM z ul Wiktorskie
Obrazek

Mocno trzymam kciuki za szybki powrót kocurka do domu :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sty 16, 2014 12:07 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Nie wiem, nie wydaje mi się, żeby to był ten sam, ale podrzucam, bo może? https://www.facebook.com/media/set/?set ... 088&type=1
Zadbany, wykastrowany i w Warszawie pojawił się nagle, może ktoś wywiózł?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 16, 2014 15:29 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

podesłałam linka zainteresowanej ,a nuż widelec uda się biedaka odnaleźć :cry:
Czy ktoś jest z tych okolic? jak dotrzeć do karmicieli z tamtych rejonów? jakiś schron ? Azyl?

Marcelibu bardzo ci dziękuję .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sty 16, 2014 19:16 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

A kiedy mniej więcej ten kotek zaginął ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sty 16, 2014 19:41 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Trzymam mocno kciuki, żeby się odnalazł.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Pt sty 17, 2014 12:59 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

dopytam ,ale jakieś półtora miesiąca temu :roll:
MałgosiaZ pisze:A kiedy mniej więcej ten kotek zaginął ?
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sty 17, 2014 14:28 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

To jest wersja osoby, której bez mojej wiedzy i woli Kosik został oddany - że zginął w połowie listopada. Ale na dobrą sprawę on mógł zaginąć nawet rok temu(!!!). Staram się wykazać minimalne zaufanie do tej opowieści, więc przyjmuję, że tak - nie ma go od dwóch miesięcy.
W ogóle to bardzo smutna historia i szalenie zniechęcająca dla osób szukających domów dla kotów, więc nie chcę jej podawać do publicznej wiadomości z detalami.
Byłam w Nowym Dworze Mazowieckim wieszać plakaty, dzwonię po schroniskach... teraz szukam wszelkich innych pomysłów. Okolica, w której zaginął, jest raczej spokojna, choć są dwie duże ulice. Poza tym to domki jednorodzinne, chaszcze, działki.
Koksik spędził na Paluchu bodaj dwa dni. Najpierw błąkał się przez chwilę po Starym Mokotowie (oswojony, szukający kontaktu z człowiekiem), nadgorliwa sąsiadka dosłownie pięć minut później przysłała po niego straż miejską. Trafił na Paluch. Wyciągnęłam go ze schroniska, znalazłam mu dom wyglądający na świetny (była tam już stara kocica, wyglądało to naprawdę super) i... po półtora roku dowiaduję się PRZYPADKIEM, że został wywieziony do innej osoby w Nowym Dworze. Choć było powiedziane wiele razy i drukowanymi literami, że w razie jakichkolwiek kłopotów wraca DO MNIE I TYLKO DO MNIE.
No i tak to wygląda, nie komentuję (przynajmniej nie tutaj).
Koksik (w nowym domu Ajwar) był w Nowym Dworze kotem wychodzącym. Wiem tyle, że poszedł i nie wrócił.

Dom (ten pierwszy, warszawski) wyglądał na świetny, pewnie gdybym doznała amnezji i cofnęła się w czasie, jeszcze raz bym oddała Koksika w to samo miejsce...

Maciek z Facebooka to najwyraźniej nie on...

Znałam Koksika jakieś trzy dni, ale jestem jedyną osobą, która czuje się za niego odpowiedzialna... :(

trzy koty w łódce

Od: Sob lip 05, 2008 13:26

Post » Pt sty 17, 2014 15:01 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Bardzo ci współczuje ,to są te strony adopcji których zawsze się boję ,umowa umową ,a ludzie sobie :? :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sty 17, 2014 17:56 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Dzięki, Dorota.
Żeby nie było nudno, od wczorajszej nocnej zadymki mieszka u mnie wielki i gruby zwierzak, który wył na moim skwerku i żądał wejścia na klatkę schodową. Ewidentnie kanapowiec, od razu zajął fotel, wychuchany i więcej niż zadbany.
Powiesiłam rano przed pracą masę ogłoszeń ze zdjęciem, obdzwoniłam okoliczne domy i... nic. Nikt go na razie nie szuka.
W swojej naiwności sądziłam, że najdalej do południa zadzwoni do mnie "zrozpaczony właściciel".
Jeśli do jutra nic się nie wydarzy, grubas dostanie chyba osobny wątek. :?

trzy koty w łódce

Post » Nie sty 26, 2014 10:25 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Gruba kocica, o której pisałam ostatnio, szczęśliwie znalazła swój dom, uff (albo raczej dom odnalazł kocicę...), ale o czarnym kocurku, głównym bohaterze tego wątku zaginionym w Starym Modlinie (Nowy Dwór Mazowiecki), nadal nic nie wiadomo. Może ktoś zna wolontariuszy albo karmicieli z NDM, którym mogłabym podesłać trochę plakatów z Ajwarem/Koksikiem...?

Aż trudno mi uwierzyć, że nikt nic nie widział... :(

trzy koty w łódce

Post » Nie sty 26, 2014 15:52 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

dobra wersja grzeje gdzieś dupkę za co trzymam :ok: ,zła nie żyje :cry:
Yoko nie ma już 13 miesięcy :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sty 26, 2014 21:40 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Mam nadzieję, że kota ominęła gorsza wersja wydarzeń i jest gdzieś tam bezpieczny ...
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Pon sty 27, 2014 19:21 Re: UWAGA! **:::ZAGINĄŁ CZARNY KOCUREK - STARY MODLIN:::**

Oby tak było... Dzięki za wsparcie. To strasznie miziasty kot, może się po prostu przeprowadził...

Przynajmniej to sobie powtarzam w bezsenne noce. :|

trzy koty w łódce