Poszukuję kota dla swojej rodziny

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 26, 2014 19:48 Poszukuję kota dla swojej rodziny

Witam, poszukuję spokojnego kota do bardzo spokojnego domu (mieszkanie w bloku) w którym póki co hasają dwa króliki i pływają ryby w metrowym akwarium. Jednak niestety rybek nie da się przytulać, króliki też wolą swoje własne, wzajemne czułości więc w domu są trzy niespełnione postacie, które chcą głaskać a nie za bardzo mają kogo. Zależy nam na spokojnym kotku, który nie polowałby na nasze króliki (króliki biegają swobodnie tylko gdy jesteśmy w domu), jednocześnie, który lubi człowiecze czułości. To raczej byłby jedyny kot bo sporo już u nas tego inwentarza ;) więc to raczej nie mógłby być kot potrzebujący kociego towarzystwa. W domu bywa też u nas niesamowicie spokojna i przyjazna suczka babci, tak spokojna, że króliki po niej skaczą :) Wizyt przedadopcyjnych się nie boimy, bo dwa nasze króliki też są adoptowane i już to przećwiczyliśmy :) znamy też weterynarzy z pasją, którym ufam w 100% więc myślę, że zwierzaki są u nas bezpieczne. Podpowiedzcie coś proszę bo od przeglądania ogłoszeń dostaję już mętlika.

Kiwi_Kiwi

Od: Nie sty 26, 2014 19:37

Post » Nie sty 26, 2014 20:00 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Napisz z jakiego województwa jesteś :D
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie sty 26, 2014 20:08 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 26, 2014 20:20 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

województwo Śląskie, okolice Katowic
myślę raczej o kotku już dorosłym, któremu charakter na tyle się ujawnił, że wiadomo, że jest przyjacielski i łagodny

Kiwi_Kiwi

Post » Nie sty 26, 2014 20:27 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Mam nadzieję , że Zosik mi wybaczy promocję jej kota, ale mam słabość do Wensza…

Jest u niej takie cudo :

viewtopic.php?f=13&t=159652

warto nadmienić, że wizytę przed adopcyjną na forum można zawsze i wszędzie zorganizować,
transport kota do dobrego domu też nie jest wielkim wyzwaniem dla osób z forum.

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie sty 26, 2014 20:27 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Kiwi_Kiwi pisze:województwo Śląskie, okolice Katowic
myślę raczej o kotku już dorosłym, któremu charakter na tyle się ujawnił, że wiadomo, że jest przyjacielski i łagodny

to ta czarna lub ta rudo czarna z wątku który podałam obie sa wysteylizowane , bo ta tri kolorka to nie nadaje sie raczej ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 26, 2014 20:36 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

A jeszcze gwoli informacji dla założycielki wątku, u każdego piszącego są w podpisie takie "migające bądź nie " obrazki - banerkami zwane.
Patrz np. Justa&Zwierzaki czy ja.
Po kliknięciu w nie teleportujesz się na promowany wątek. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie sty 26, 2014 20:41 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

A ja jestem zakochana w tym kocie :1luvu: - http://tablica.pl/oferta/kotka-zjawisko ... f600e87807
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie sty 26, 2014 20:44 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie sty 26, 2014 20:47 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Monika_Krk pisze:Mam nadzieję , że Zosik mi wybaczy promocję jej kota, ale mam słabość do Wensza…

Jest u niej takie cudo :

viewtopic.php?f=13&t=159652

warto nadmienić, że wizytę przed adopcyjną na forum można zawsze i wszędzie zorganizować,
transport kota do dobrego domu też nie jest wielkim wyzwaniem dla osób z forum.

Obrazek

Nie dość, że wybaczam, to jeszcze dziękuję!
Wonsz z pewnością zapewnia wiele atrakcji i jest rozczulająca... :)
Już ją widzę z królikami i psem. :mrgreen:
Ona jest ogromnie towarzyska.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie sty 26, 2014 20:50 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Dudusia i powyżej Luna - obie cudne
o Lunie już co nieco wiem i będę się dowiadywać nadal :)
a Dudusia jest łagodna ? z kim mogę korespondować żeby się o niej coś dowiedzieć ?

Kiwi_Kiwi

Post » Nie sty 26, 2014 20:54 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Dudusia - Ze mną
Ostatnio edytowano Pon sty 27, 2014 11:50 przez OlaLola, łącznie edytowano 2 razy

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie sty 26, 2014 20:57 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

MM93 pisze:A ja jestem zakochana w tym kocie :1luvu: - http://tablica.pl/oferta/kotka-zjawisko ... f600e87807

Kiwi_Kiwi pisze:Dudusia i powyżej Luna - obie cudne
a Dudusia jest łagodna ? z kim mogę korespondować żeby się o niej coś dowiedzieć ?

Luna to też moja tymczaska. :)
Jest przepiękna, ale to jest kot - wyzwanie. Nie jest nakolankowcem - to trudny kotek, po przejściach.
Ale w dobrym domu, przy odpowiednim zachowaniu domowników - będzie domową gwiazdą.
Jeżeli będziesz chciała wiedzieć więcej o niej, albo o Wonszu - służę. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie sty 26, 2014 20:57 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Kiwi_Kiwi pisze:Dudusia i powyżej Luna - obie cudne

Dudusię - OlaLola Ci podlinkowała i koresponduj w związku z nią na tym właśnie podlinkowanym wątku.
A Luna jest u Zosik - tej która ma Pandę vel Wensza kotkę podlinkowaną przeze mnie powyżej.

:D Edit - o już powyżej dziewczyny od Luny i Dudusi Ci odpisały. Nie widziałam jak pisałam ten post. :ok:

Monika_Krk

Post » Nie sty 26, 2014 22:17 Re: Poszukuję kota dla swojej rodziny

Mam na tymczasie idealnego kota dla Was: Maurycego

Obrazek

Jest jedynakiem bojącym się innych kotów, dlatego ciężko mu u mnie na DT :( . Wysterylizowany, zaszczepiony, kocha ludzi i jedzenie. Spokojny, choć w niezakoconym domu może pokazać nieco inną stronę swojej natury. Ma około 3 lat i na pewno szybko się dopasuje do Waszej rodziny :ok: . Mieszkam w Sosnowcu, więc dość blisko Katowic :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[następna]