Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 25, 2014 14:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

W przypadku Pysi i tak najcudniejsze są oczyska! (Czy ja się przypadkiem nie powtarzam? :D)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob sty 25, 2014 14:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

floxanna pisze:W przypadku Pysi i tak najcudniejsze są oczyska! (Czy ja się przypadkiem nie powtarzam? :D)

:mrgreen:
Ale ofutrzona jest też nieziemsko, zwłaszcza na brzuszku.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob sty 25, 2014 14:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Ofutrzone krótkowłose też może być?
Tylko nie wiem kiedy uda mi się zrobić dobrą fotę, aparat zdycha niestety.

A te zielone ślepia!!! No aż by się chciało zaserduszkować!
Że też moje obie z oczętami żółto-zielonymi :? Kooocham zielone kocie oczy!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sty 25, 2014 14:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Ale Pysia futrzasta!
I zielonooka jak trzeba. Leon też ma takie :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Sob sty 25, 2014 15:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Shira a'propos grymaszenia przy jedzeniu - co zrobić??? PRZEGŁODZIĆ GADZINE
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 25, 2014 15:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Jak przegłodzić.... 8O Żebyś mi ją zabrała? :roll:
Szkopuł w tym, że ona suche by tylko jadła a to podobno niezdrowo. Mięsko niektóre tylko i nie zawsze..., o mokrej karmie w sumie mogę zapomnieć.... Za to interesuje ją nasz ....obiad i chleb 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob sty 25, 2014 17:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Shirka nauka jedzenia mięsa jest powolna i nie łatwa.
Ja mam póki co 3/4 sukcesu: Leoś je głównie mięso, Laluś też. Fiona zjada solidną porcję , ok 40g na dobę.
Małe Gooopie nie lubi. Owszem, poje garstkę królika albo kurczaka. Ale i to nie zawsze.
Daję cierpliwie, na początku przecież tylko wąchała , oblizywała się i szła szukać chrupek.
A jakie dajesz suche?
Nie z każdego łatwo przejść na mięso- np. RC jest piekielnie dobre i jak się przyzwyczają to kaplica.

Są też jednostki (Persona, Fiona) , które mają mięso "we krwi" i mimo ewidentnej plaskatości oraz wyglądu nie wskazującego na drapieżnictwo (?) LUBIĄ.
Fiona podczas zjadania mięska porykuje jak samica lwa.

Tak w ogóle to ja nie wiem czy ona ma wszystko po kolei...bo ma chyba sporo jaźni.
Co jedna to lepsza...

Ja mam problem z suplementami do mięsa oraz bezkrytycznym uwielbieniem całego stada wobec Bozity...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sty 25, 2014 17:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

No właśnie jedzą RC.... Rudi od początku jadał tylko to...próbowałam innych, nie chcą.... Mam na punkcie Rudusia schizę na punkcie jedzenia bo on się kiedyś, zanim do mnie trafił, chciał zagłodzić, nie jadł 4 dni niczego.... Nigdy bym nie chciała powtórki, więc ze względu na niego dostają to RC, bo jak tu oddzielić. Tylko, ze on jada mięsko, czyste, surowe. Mokrej karmy żadnej. A Pysia jeszcze z początku jadła mokre, choć niedużo i czasem skubnęła mięska a od jakiegoś czasu mięskiem się tylko bawi, poluje na wydłubane z miski kawałki, które ja potem zbieram po kątach....mokrą czasem liźnie parę razy i tak sobie leży aż wyschnie :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob sty 25, 2014 17:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Ofelia zaczynała też od czystego, surowego mięska, jako urozmaicenia diety. I to początkowo mięso było "upolowywane" - rzucałam kawałki surowizny na podłogę w kuchni, a Ofelia na nie "polowała". Stopniowo doszłyśmy do jadalności mięska podanego na miseczce. A barfa zaczynałam z garstką suplementów (bodajże miałam taurynę, sól i skorupki). Pozostałe zaczęłam dodawać, jak tylko udało mi się dokupić. I nadal nie mam 100%-wego barfa, bo nie udało mi się kupić krwi kaczej bez octu, a z wątróbki musiałam zrezygnować.
Barf przeszedł w wersji niemal pełnej być może właśnie dzięki temu, że suplementowałam stopniowo. Ofelczasta powoli przyzwyczajała się do coraz to nowego smaku. (Mała Czarna to inna historia, bo u mnie niemal od początku jest na barfie i koooocha mięso miłością wielką i pojemną, niezależnie od składu barfa, tyle tylko że za rybami nie przepada).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 25, 2014 17:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

W du....im się poprzewracało. Powtarzam przegłodzić:-)

Shira masz wiadomość.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 25, 2014 17:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Z ciekawości - czemu akurat krew kacza i do tego świeżą? Nie łatwiej suszoną kupić?

kfiatek 1983

Post » Sob sty 25, 2014 18:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

Neigh pisze:W du....im się poprzewracało. Powtarzam przegłodzić:-)

Shira masz wiadomość.......

Nie mam....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob sty 25, 2014 18:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

kfiatek 1983 pisze:Z ciekawości - czemu akurat krew kacza i do tego świeżą? Nie łatwiej suszoną kupić?

Bo suszona jest wołowa, a moje obie pannice uczulone na wołowinę i cielęcinę. A kaczą można czasami dostać - taką na czerninę. Tyle że zwykle z już dodanym octem :? :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 25, 2014 18:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

A na wieprzowinę są uczulone?
Na allegro można dostać tanio suszoną (krew lub hemoglobinę, ale to nie ważne) wieprzową. Skład ma ciut gorszy niż wołowa, ale tylko ciut.
Na pewno lepsza taka niż żadna.

kfiatek 1983

Post » Sob sty 25, 2014 18:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

kfiatek 1983 pisze:A na wieprzowinę są uczulone?
Na allegro można dostać tanio suszoną (krew lub hemoglobinę, ale to nie ważne) wieprzową. Skład ma ciut gorszy niż wołowa, ale tylko ciut.
Na pewno lepsza taka niż żadna.

Jakoś się tej wieprzowej boję - w końcu wieprzowiny kotom się nie daje!
Póki co wykorzystuję krew z serduszek (czasami jest jej całkiem sporo) i tą która wycieka z rozmrożonego mięsa (zwłaszcza z gęsiego biustu).
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]