Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 25, 2014 13:50 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

znalazłam podobny problem na forum:
Roxy0311 pisze:Dziękujemy bardzo, dam znać jak sytuacja się ustabilizuje i będzie już wiadomo wszystko.

Taką wiadomość dziś otrzymałam.
"Witam,

Bardzo chętnie zobaczę kotka. Do końca stycznia niestety nie mamy wolnych terminów. Proszę kontaktować się pod koniec miesiąca pod nr tel. 71 3205 371 (recepcja) w celu zapisania się na konsultację.

Z poważaniem,

Marcin Wrzosek"

Odpowiedź od Pana Doktora z AP we Wrocławiu.
Więc będę dzwonić zgodnie z zaleceniami.

szukałam podobnej sprawy i jestem tu- jak powyżej czytam, juz wiem dlaczego nie mam możliwosci dodzwonić się - a zero odpowiedzi na maila -bombardowanie mailami nie zdaje egzaminu- tak, jak telefonicznie
Pod powyższym numerem dowiedizałam sie, jak od wszystkich innych- tylko umawiac sie z dr Wrzoskiem - no i kwadratura koła- bomba

ma ktoś pomysł?

aha, mam opis badania TK - niewiele tego

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Wydział Medycyny Weterynaryjnej data badania:22/01/2014
Katedra i Klinika Chirurgii
Pracownia Diagnostyki Obrazowej
50-366 Wrocław, pl. Grunwaldzki 51
NIP 896-000-53-54, REGON 000001867
Tel.: 0713205346
Opis zwierzęcia: kot, domowy, 1,5 roku, Tulinek
Imię i nazwisko właściciela: Fundacja Agapeanimali
WYNIK BADANIA
TK: Badanie przeglądowe, po dożylnym podaniu środka kontrastowego oraz mielografia
odcinka piersiowo-lędźwiowego oraz lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. Obraz badanego
odcinka kręgosłupa bez zmian. Kanał kręgowy prawidłowy, obrys oraz struktura kręgów
prawidłowe. Nie stwierdzono cech ucisku na rdzeń kręgowy. Ogniskowe zatarcie części
brzusznej przestrzeni podpajeczynówkowej nad przestrzenią międzykręgową T12-T13, przy
braku zmian w pozostałej jej części jest artefaktem wynikającym z ułożenia pacjenta.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob sty 25, 2014 14:45 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

W sytuacji tulinkowej koniec miesiąca jest daleko :(
Się pogubiłam - dr Wrzosek jest potrzebny do zrobienia rezonansu czy późniejszego odczytania? Czy to się patrzy na miejscu, znaczy tak musi być?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 25, 2014 14:46 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

Pieniądze z poprzedniego bazarku już wysłałam na konto, a teraz zapraszam na nowy bazarek dla Tulinka:

viewtopic.php?f=20&t=160026&p=10396795#p10396795
Pako

Post » Sob sty 25, 2014 16:07 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

morelciu, ja nawet nie będę zapisana w kolejce w recepcji , bo prowadzącym jest Wrzosek i mam tylko z nim się umawiać, a on zadecyduje o terminie, więc nie ma opcji innej jak tylko personalne umówienie się

a ogólnie można sie baaaardzo pogubić, dopiero po analizie dogłebnej wiem teraz jak to funkcjonuje 8) :roll:

Pako serdeczne podziekowania , już tam lecimy Obrazek

alessandra

Post » Sob sty 25, 2014 16:17 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

Ale mnie chodzi o to czy nie można tego rezonansu gdzie indziej - czy go nie ma, czy nikt nie jest tak pewny.. no, wiesz itd.
Bo jak se pomyślę, że ten kot ... tak cały czas.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 25, 2014 16:46 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

morelowa pisze:Ale mnie chodzi o to czy nie można tego rezonansu gdzie indziej - czy go nie ma, czy nikt nie jest tak pewny.. no, wiesz itd.
Bo jak se pomyślę, że ten kot ... tak cały czas.. :(

masz pw

alessandra

Post » Sob sty 25, 2014 17:23 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

Biedny Tulinek, sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle, że tomografia nic nie wykazała. Co w nim siedzi? :( Alessandra, nie zazdroszczę całej tej sytuacji, użerania się z biurokracją i patrzenia na to obolałe ciałko. Straszne jest to, że na wizyty u specjalistów trzeba tak długo czekać, człowiek jest bezradny, miota się, próbuje dokonać niemożliwego... Jesteś bardzo dzielna.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob sty 25, 2014 17:32 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

Joako droga, dzielny to jest Tulinek, nie ja, mnie tylko więcej siwych włosów przybędzie, ale i tak
na atrakcyjnosci nie stracem :mrgreen: :wink:

Prawdę mówiąc to źle , bo pierwsza i lepsza wersja to był uraz mechaniczny, który spowodował uszkodzenie kręgosłupa, ale wówczas poprzez operację Tulinek byłby pełnosprawny a pzrede wszystkim docelowo bez bólu- teraz zaś mamy spory problem: szukamy czegos nieznajomego w rdzeniu, a to tylko poprzez badanie rezonansem, niestety, to coś, co jest podłożem bólu to bardzo bardzo przykre sprawy mogą być , nie wszystkie do leczenia... :(

tak naprawdę wynik badanie będzie wyrokiem dotyczącym jego życia i nie tragizuję mówiąc to ... :(

alessandra

Post » Sob sty 25, 2014 17:40 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

dałam na 1 stronę, ale jeszcze tutaj wstawię- opis badania tomograficznego

TK: Badanie przeglądowe, po dożylnym podaniu środka kontrastowego oraz mielografia
odcinka piersiowo-lędźwiowego oraz lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. Obraz badanego
odcinka kręgosłupa bez zmian. Kanał kręgowy prawidłowy, obrys oraz struktura kręgów
prawidłowe. Nie stwierdzono cech ucisku na rdzeń kręgowy. Ogniskowe zatarcie części
brzusznej przestrzeni podpajeczynówkowej nad przestrzenią międzykręgową T12-T13, przy
braku zmian w pozostałej jej części jest artefaktem wynikającym z ułożenia pacjenta.

pozostaje szukanie pzryczyny bólu w rdzeniu - a to tylko poprzez badanie za pomocą rezonansu magnetycznego

alessandra

Post » Sob sty 25, 2014 18:27 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

Trzecie zdjęcie - łapka biała z różowymi podusiami, łapka czarna z czarnymi podusiami :1luvu:
Kim jest towarzysz/ka Tulinka?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob sty 25, 2014 20:22 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

alessandra pisze:
pozostaje szukanie pzryczyny bólu w rdzeniu - a to tylko poprzez badanie za pomocą rezonansu magnetycznego

tylko w rdzeniu?
Decydujesz się na badanie u dr Wrzoska?

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob sty 25, 2014 22:57 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

Poszło właśnie do Tulinkowej skarpetki 50 zł z bazarku wiaderkowego :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sty 26, 2014 11:59 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

viewtopic.php?f=20&t=160065

mały bazarek ode mnie, zapraszam!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 26, 2014 18:48 Re: Tulinek czyli życie w bólu...czekamy na termin wizyty ..

:ok: :ok: za Tulinka :ok: :ok: Niech znajdzie się przyczyna i sposób, by mógł żyć radośnie i bez bólu :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]