KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 23, 2014 22:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Pozdrawiam Wszystkich :wink:

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Czw sty 23, 2014 22:27 Re: nie pisać zakładam nowy watek

terenia1 pisze:Beti - 1/2 tabletki Unidoxu

to zostajemy przy dawce wieczornej? co jej jest wgl?

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Czw sty 23, 2014 22:28 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

:smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sty 23, 2014 22:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grafik dyżurów 20.01.-26.01.
20.01. pon. rano Kasia wiecz. Mara
21.01. wtorek rano Mara wiecz. Teresa
22.01. środa rano Beatka wiecz. fruciu
23.01. czwartek rano Ania wiecz. Mara
24.01. piątek rano Kasia wiecz. Ania
25.01. sobota rano Kasia wiecz. Marta
26.01. niedziela rano regularkate wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 23, 2014 22:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

I ja siknę :) :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw sty 23, 2014 23:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Napisałam, a to się. Nie pojawiło :( ??
Pisałam, że Fernando jest taki jak mój Filip :)
I że Łapek chociaż tchórzy i ucieka to jest ciekawski i towarzyski. Zawsze siedzi w progu pokoju gdzie jestem, a nawet wchodzi dalej. Zaczyna terroryzować moje kicie :( Ale dzisiaj obudziłam się z Łapkiem leżącym w moich nogach :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt sty 24, 2014 0:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Będę zaglądać do sąsiadów:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 24, 2014 8:57 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

:D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 24, 2014 9:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Po wczorajszym dyżurze:
- przeniosłam większość elementów drapaka do przedsionka zdrowej, by ich ten nowy czarny sikacz (zapomniałam jak mu :oops: ) nie olał.
- sikacz znalazł sobie "domek" w przedsionku zdrowej pod tymi różnym elementami drapaka i nie chciał wyjść. Otwarłam na chwilę przedsionek kwarantanny, by się zaciekawił i wylazł z "domku", a sama poszłam na kwarantannę. Efekt był taki, że 2x olał przedsionek kwarantanny i szybko wrócił pod te klamoty w przedsionku zdrowej. Ostatecznie w końcu wylazł i zamknęłam przedsionek zdrowej.
- Romeo był jakiś małomówny i spokojny,
- Fernando znalazłam przypadkiem po tym jak już dałam wszystkim kotom jeść. Dałam mu dodatkową porcję ale nie widziałam by on jadł, uciekał bo jest strachliwy ale raczej nie dziki,
- Renia i Kleo uciekły mi na kwarantannę. Kleo przerzuciłam na zdrową ale Renii chyba się bardziej na kwarantannie spodobało, bo tam od razu się wzięła za żarcie i picie, a potem wskoczyła na półki i nie miałam siły jej ściągać.
- Beti jadła mokre i zrobiła siku w kuwecie, niestety w jednym momencie kaszlała jakby miała przynajmniej zapalenie oskrzeli :(. Oby antybiotyk jej pomógł

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sty 24, 2014 9:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Jestem i ja :kitty:

Fernando jest kontaktowy, czy raczej strachulec? Jakieś takie oczka ma nieśmiałe :)
Aha, już doczytałam :))

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Pt sty 24, 2014 9:23 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Hmmm...Kasia mi właśnie napisała, że nie mogła znaleźć Czarusia a przedsionek zdrowej (nasze zaplecze) był otwarty.... więc albo ktoś był między mną i Kasią w chatce, albo któryś kot otwiera tamte drzwi. Mam nadzieję, że Czaruś nie zechce lać w swoim "domku" :roll:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sty 24, 2014 13:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Beti robiłam ogłoszenia jak w schronie była, ale jak nie było zapytań to odnowie. Romeo już pobrałam też ogł pójdą.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 24, 2014 14:28 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Moja przyjaciółka z Jastrzębia napisała do mnie alarmową prośbę. Jej mama nie wytrzymuje ze swoim kotem i chce go oddać. Znam sprawę od początku ale moje pomysły sie już wyczerpały :( Może Wy coś poradzicie? Po śmierci poprzedniego kota wzięła sobie małego, ślicznego rudzielca. Smyk od początku przejawiał zachowania agresywne. Gryzł, drapał, atakował nogi i ręce. Czekała na kastrację, żeby sie uspokoił, niestety nie pomoglo. Ona nie chciała się go pozbywać, ale już nie wytrzymuje. Grozi mu wypad na dwór albo schronisko. Może macie jakiś pomysł?

Poranny dyżur krótki, szybki i po łebkach, bo zaspałam :( przepraszam. Nie widzialam Czarusia i Fernanda nie widzialam. Gabi miała mokre zjedzone ale przy mnie nic nie zjadła, w kuwecie miała pusto. Nic jej nie podawałam, bo zrozumialam, ze ma dostawać wieczorem.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt sty 24, 2014 19:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

masKotka? pisze:Moja przyjaciółka z Jastrzębia napisała do mnie alarmową prośbę. Jej mama nie wytrzymuje ze swoim kotem i chce go oddać. Znam sprawę od początku ale moje pomysły sie już wyczerpały :( Może Wy coś poradzicie? Po śmierci poprzedniego kota wzięła sobie małego, ślicznego rudzielca. Smyk od początku przejawiał zachowania agresywne. Gryzł, drapał, atakował nogi i ręce. Czekała na kastrację, żeby sie uspokoił, niestety nie pomoglo. Ona nie chciała się go pozbywać, ale już nie wytrzymuje. Grozi mu wypad na dwór albo schronisko. Może macie jakiś pomysł?

Niesfornego malca trzeba ułożyć, niestety ale ludzie często małym kotkom pozwalają na gryzienie ręki i inne szaleństwa, bo to urocze, ale jak kociak urośnie to staje się prawdziwym problemem :(
Nie znam tej pani, więc trudno stwierdzić, czy kociak się tak poprostu przyzwyczaił, że robi co chce, czy jest inna przyczyna. Może coś mu nie pasuje w zachowaniu właścicielki :roll: Znam kobietę, która wyciera tyłek swojemu kocurowi po każdej qpie, a kot ją w zamian gryzie i drapie, tak od wielu lat :roll:
Może jest nadpobudliwy, potrzebuje sporo ruchu i zabawy, a nie ma możliwości żeby się wyszaleć?

Nasza kotka polowała na mnie w nocy jak była mała. Było to bardzo uciążliwe bo skakała mi na twarz :? Próbowaliśmy wielu technik, pomógł spryskiwacz z wodą i kilka nieprzespanych nocy :wink:
Teraz Ross ma takie zachowania, gryzie i skacze na nogi. Na szczęście już coraz rzadziej, ale przy każdej takiej akcji jest sprowadzany do parteru aż się uspokoi.
Trzeba zrobić tak żeby nie zestresować jeszcze bardziej, ale kot musi wiedzieć, że takie zachowanie mu się nie opłaca :wink:
Najlepiej gdyby mogła poradzić się behawiorysty, może zauważy co wywołuje takie zachowanie.
Jak odda agresywnego kociaka do schronu, to raczej go nie uspokoi :roll:
Kot jest zdrowy?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sty 24, 2014 20:11 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:- sikacz znalazł sobie "domek" w przedsionku zdrowej pod tymi różnym elementami drapaka i nie chciał wyjść. Otwarłam na chwilę przedsionek kwarantanny, by się zaciekawił i wylazł z "domku", a sama poszłam na kwarantannę. Efekt był taki, że 2x olał przedsionek kwarantanny i szybko wrócił pod te klamoty w przedsionku zdrowej. Ostatecznie w końcu wylazł i zamknęłam przedsionek zdrowej.

Czyli kto jest sikaczem Czaruś ten duży czarny dorodny kocurek ze schroniska - jeśli tak musimy go zamknąć w wolierze - wczoraj z Martą sprawdzałyśmy był kastrowany w schronie chyba około 20 grudnia - jeszcze wydaje mi się jego mocz smiedzi jakby niekastrowany kocur, a może znów przypadek z ukrytym jajcem.
Musimy sikacza zamknąć w wolierze bo jutro pewnei bedzie zamontowany wielki drapak jak nam go zaleje - to będzie bez sensu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]