Wituś we własnym domku-Wituś umarł :( [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 23, 2014 22:05 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Etam!-krzyk to jest wtedy, kiedy sie pisze duzymi literami :lol:
Ja tylko zaznaczyłam 8)
Aprzed chwilka skończyłam rozmowę z Edytką-dostałam zdjęcia i filmik z Wituniem-Boże !-to zupełnie inny kot!! 8O -szalał przy drapaczku z myszką, jak mały kociak!
Matko moja!-co za cudowny dom, ile miłości-oni juz nie wyobrażają sobie zycia bez Witusia!
Jak ja ich za tę miłośc kocham! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie muszę się przypominać, nie muszę prosić-Edytka sama mi zdaje relacje, opowiada, a takie uczucie w Jej głosie ,że aż ciepło sie robi, jak się słucha!
Nigdy nie marzyłam,że tej sierocie taki dom uda sie znaleźć!
Mirando kochana-niech Ci los wynagrodzi!!!!!

Kochani -proszę!!!-wysyłajcie petycję!!!!
https://www.facebook.com/events/6192413 ... pe=regular
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sty 23, 2014 22:36 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Zrobione.
A można ten filmik z Witusiem? :oops:
Moje Sroczki też pięknie trafiły, dziś dostałam fotki i siem poryczałam prawie. :oops: Moja dzika Sonia obejmuje łapeńkami chłopaczka :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw sty 23, 2014 23:16 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Elu-mówisz-masz!-własnie pierwszy raz w życiu przesłalam film z poczty na you tube i udało się!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=spKVJfeT ... e=youtu.be

Ja tez jak zobaczyłam Witusia na żywo, to sie popłakałam-Elunia-jak ja Cie rozumiem! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw sty 23, 2014 23:31 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Jaki on szczęśliwy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Balsam na serce prawda?
To najpiękniejsze chwile, widzieć że uratowana istotka jest tam gdzieś w świecie szczęśliwa!
Wynagradza wszystko!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt sty 24, 2014 7:35 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Odżył chłopak, czuje się szczęśliwy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 24, 2014 7:51 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Elu, Alu-to nie ten sam kot! 8O
Ja nigdy bym nie uwierzyła, że on tak rozkwitnie, nabierze chęci do życia-u mnie powoli gasł, był taki smutny, tylko leżał na posłanku w łazience, nawet jadł na leżąco (dlatego tak przytył) , a teraz Edytka mówi, że troszkę schudł, juz nie wyjada do ostatniego kęska jedzonka, bawi sie , wręcz szaleje jak mały kotek!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt sty 24, 2014 8:12 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Gdybym niewidziała go wcześniej to nie uwierzyła bym, że to ten sam kot. Cudowny Wituś i jakie ma śliczne skarpetki

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pt sty 24, 2014 8:15 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Prawda?-szczęśliwy, wyluzowany, a te jego skarpetusie do zacałowania!
Kocha bardzo swoich opiekunów, chodzi za nimi jak psiaczek. Zarówno Edytka jak i Jacek są przeszczęśliwi,że maja kota i to takiego!
Nie wyobrażają juz sobie zycia bez niego-jest pieszczony, rozpieszczany i to widać!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt sty 24, 2014 8:37 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Ale miał szczęście Wituś :D Ty uratowałaś mu życie :1luvu: a teraz ma taki wspaniały dom :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt sty 24, 2014 16:25 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Jakbym widziała Lulusia. Też trafił do wspaniałych ludzi. Nawet gdy nasiusiał na plecak z ubraniem z siłowni, to Pan P. powiedział, że Lucek miał rację, bo przecież przepocony dres powinien zostać od razu zaniesiony do łazienki, a nie leżeć w przedpokoju! A nasiusianie w kapcie wytłumaczył tym, że widac były już przepocone i Lucek dał znać, że należy zadbać o higieniczny nowy obuw.
Takie domy.... marzenie!!!

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pt sty 24, 2014 16:43 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Koty pilnują porządku i mądrzy ludzie to rozumieją, durni i podli wywalaja kota na ulicę i jeszcze na odchodne biją, bo przeciez kot zrobił to złośliwie! :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt sty 24, 2014 18:46 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Bardzo Was proszę-przeczytajcie wyslijcie maile i rozsyłajcie gdzie się da!

Tekst listu i adresy na które trzeba list wysłać-kopiujemy i wklejamy

Adresy odbiorców
Poniżej jest lista mailingowa do wszystkich posłów - wysyłamy maile, tekst macie , podpisujemy nazwiskami.

dorota.arciszewska-mielewczyk@sejm.pl; iwona.arent@sejm.pl;
urszula.augustyn@sejm.pl; anna.bankowska@sejm.pl;
barbara.bartus@sejm.pl; beata.bublewicz@sejm.pl;
barbara.bubula@sejm.pl; bozenna.bukiewicz@sejm.pl;
renata.butryn@sejm.pl; barbara.czaplicka@sejm.pl;
zofia.czernow@sejm.pl; alicja.dabrowska@sejm.pl;
ewa.drozd@sejm.pl; joanna.fabisiak@sejm.pl;
anna.fotyga@sejm.pl; lidia.gadek@sejm.pl; magdalena.gasior-marek@sejm.pl;
anna.grodzka@sejm.pl; iwona.guzowska@sejm.pl; katarzyna.hall@sejm.pl; agnieszka.hanajczyk@sejm.pl; jozefa.hrynkiewicz@sejm.pl;
maria.janyska@sejm.pl; beata.kempa@sejm.pl;
malgorzata.kidawa-blonska@sejm.pl; izabela.kloc@sejm.pl; krystyna.klosin@sejm.pl; magdalena.kochan@sejm.pl; agnieszka.kolacz-leszczynska@sejm.pl; ewa.kolodziej@sejm.pl; ewa.kopacz@sejm.pl; domicela.kopaczewska@sejm.pl;
iwona.kozlowska@sejm.pl; agnieszka.kozlowska-rajewicz@sejm.pl;
ligia.krajewska@sejm.pl; elzbieta.kruk@sejm.pl;
izabela.leszczyna@sejm.pl; zofia.lawrynowicz@sejm.pl; krystyna.lybacka@sejm.pl; marzena.machalek@sejm.pl; ewa.malik@sejm.pl; beata.malecka-libera@sejm.pl;
jagna.marczulajtis-walczak@sejm.pl; gabriela.maslowska@sejm.pl;
katarzyna.matusik-lipiec@sejm.pl; izabela.mrzyglocka@sejm.pl; joanna.mucha@sejm.pl; anna.nems@sejm.pl; dorota.niedziela@sejm.pl;
malgorzata.niemczyk@sejm.pl; maria.nowak@sejm.pl;
wanda.nowicka@sejm.pl; miroslawa.nykiel@sejm.pl; janina.okragly@sejm.pl; alicja.olechowska@sejm.pl; anna.paluch@sejm.pl; krystyna.pawlowicz@sejm.pl; elzbieta.pierzchala@sejm.pl; danuta.pietraszewska@sejm.pl; teresa.piotrowska@sejm.pl; julia.pitera@sejm.pl; agnieszka.pomaska@sejm.pl; zofia.popiolek@sejm.pl; krystyna.poslednia@sejm.pl; stanislawa.przadka@sejm.pl;
elzbieta.radziszewska@sejm.pl; halina.rozpondek@sejm.pl; dorota.rutkowska@sejm.pl;
malgorzata.sadurska@sejm.pl; msekulator@wp.pl; krystyna.sibinska@sejm.pl;
krystyna.skowronska@sejm.pl; bozena.slawiak@sejm.pl; anna.sobecka@sejm.pl;
lidia.staron@sejm.pl; jolanta.szczypinska@sejm.pl;
krystyna.szumilas@sejm.pl; beata.szydlo@sejm.pl;
bozena.szydlowska@sejm.pl; iwona.sledzinska-katarasinska@sejm.pl;
aleksandra.trybus@sejm.pl; monika.wielichowska@sejm.pl;
jadwiga.wisniewska@sejm.pl; elzbieta.witek@sejm.pl; ewa.wolak@sejm.pl; marzena.wrobel@sejm.pl; jadwiga.zakrzewska@sejm.pl;
renata.zaremba@sejm.pl; maria.zuba@sejm.pl; ewa.zmuda-trzebiatowska@sejm.pl;
andrzej.adamczyk@sejm.pl; romuald.ajchler@sejm.pl;
leszek.aleksandrzak@sejm.pl; waldemar.andzel@sejm.pl;
jkardanowski@wp.pl; tadeusz.arkit@sejm.pl; bartosz.arlukowicz@sejm.pl; pawel.arndt@sejm.pl; marek.ast@sejm.pl; tadeusz.aziewicz@sejm.pl; zbigniew.babalski@sejm.pl;

Tekst do wysłania

List otwarty - stop zwierzęcym mordowniom i łamaniu prawa za publiczne pieniądze
20 stycznia 2014 o 23:48

Szanowna Pani Poseł/Panie Pośle

Jako człowiek odnajdujący swoje korzenie w cywilizacji zachodnioeuropejskiej i wyznający uniwersalne wartości moralne, nie zgadzam się na tolerowanie w Polsce ogromnej szarej strefy, zwanej eufemistycznie "opieką nad zwierzętami bezdomnymi".

Jak wiadomo, opieka ta realizowana być powinna przez samorządy i polegać na walce z nadpopulacją, odławianiu zwierząt i zapewnieniu im opieki. Tymczasem większość samorządów lekceważy ten obowiązek, zlecając jego wykonanie prywatnym przedsiębiorcom, którzy najczęściej tylko wyłapują zwierzęta.

Media od dłuższego czasu donoszą o coraz to nowych nieprawidłowościach, z doniesień tych wynika niezbicie, że tzw. opieka to nic innego jak dobrze zorganizowane wyłudzanie publicznych pieniędzy, przy, niestety, współpracy urzędników i Inspekcji Weterynaryjnej.

Rocznie, na to zadanie własne, gminy wydają ponad 100 mln. złotych. To kwota ogromna, zważywszy, iż większość tych środków wydawana jest na granicy prawa bądź wręcz w sprzeczności z przepisami.

Opinia ta znajduje swoje odzwierciedlenie w raporcie NIK z czerwca 2013 roku "Wykonywanie zadań gmin dotyczących ochrony zwierząt".

Wnioski z raportu są zatrważające. W polskich schroniskach umiera co czwarte zwierzę. Połowa kontrolowanych gmin nigdy nie sprawdzała losu odłowionych zwierząt, a w 80% z nich nie prowadzono żadnej ewidencji, 1/3 pieniędzy zaś wydawana jest nielegalnie lub niegospodarnie.

80% wszystkich środków na opiekę wypłacane jest hyclom-przedsiębiorcom, osiągającym milionowe zyski poza jakąkolwiek kontrolą. W praktyce oznacza to, że społeczne pieniądze przeznaczane są na usługi, które nie istnieją.

Niefrasobliwość polskich samorządów w tej kwestii jest zdumiewająca. Może to efekt specyficznej polskiej mentalności i stosunku do zwierząt, niemniej takie praktyki wskazują, że bliżej nam do kultury krajów takich jak Rumunia niż takich jak kraje Europy Zachodniej.,

Pozwalamy na istnienie molochów-biznesów, gdzie za społeczne miliony znikają tysiące zwierząt. Mamy "schroniska", w których jest nawet 3000 psów. To ewenement na skalę światową.

Jeśli nie wszyscy musimy kochać zwierzęta, to bądźmy choć uczciwi i nie pozwalajmy na marnotrawienie naszych pieniędzy.

Polski system ochrony zwierząt to fikcja. Fikcja wspierana przez służby państwowe, które najczęściej w obronie swojej niekompetencji brną w kolejną niekompetencję.

Bo zwierzęta się nie skarżą. W ich imieniu skarżymy się MY - POLACY EUROPEJCZYCY.

Żądamy uszczelnienia systemu opieki nad zwierzętami. Żądamy kontroli urzędników wszystkich szczebli, wspierających ohydny i niemoralny proceder wyłudzania społecznych pieniędzy za nieistniejące usługi.

Zwierzęta bezdomne nie przyleciały z innej planety, ta bezdomność to nasza sprawa, bo to my zgotowaliśmy im ten los.

I chociaż mówi się, że nasze przepisy są wystarczające, to za ich egzekwowaniem stoją konkretni ludzie, którzy nie powinni nigdy zajmować swoich stanowisk.

Żądamy rozbicia tego układu eksterminacji bezdomnych zwierząt.

Jesteśmy Europejczykami, nie barbarzyńcami.

Chcemy egzekwowania prawa i poczucia, że żyjemy w społeczeństwie obywatelskim, rozwiązującym problemy, które samo stworzyło.

Żądamy sprawiedliwości dla NICH, tych, które bronić się nie potrafią.

Bo zwierzę nie jest rzeczą, a człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę.

Kochani-to tak niewiele, a zarazem tak wiele!
to nic nie kosztuje-pomózmy, bo jeśli nie my, to kto??????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt sty 24, 2014 19:23 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Zaraz roześlę.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt sty 24, 2014 19:28 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Bardzo dziękuję Elu :1luvu: :1luvu:
Wyślij do posłów i roześlij info (najlepiej skopiuj mojego posta) do znajomych-niech tez wysyłaja !
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt sty 24, 2014 20:27 Re: Wituś we własnym domku-bezpieczny i kochany!

Cudowny Burasek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale wypiękniał :1luvu: 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]