Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 03, 2014 12:56 Re: Koty Darłowo- Wesołych Świąt !

Szalony Kot pisze:Gdzie ten chętny na sunię domek..? Może da się inną zaproponować :oops:

Szczecinek, ale nie mam już numeru.. :(

Pojawia się u mnie pod domem od około miesiąca. W sumie to już mieszka u mnie pod domem... Będzie szukał domu. Ktoś na 99% mi go podrzucił.... :roll:
Obrazek

No i mamy dobre wieści :D Kotka z kiosku po świąteczno-noworocznej przerwie nie wróciła na kioskowe krzesełko :D Jeszcze są małe zgrzyty między nią, a rezydentem, ale idzie ku dobremu :ok: Strasznie się cieszę, że ta Pani przygarnęła ją do siebie :kotek: Musi kobieta mieć dobre i czułe serce :)

Lista:
* kotki:
- nie łapalna od 2-3 lat kotka
- kotka z wioski od znajomego
- biało-bura dzika kotka ( ze stołówki )
- kotka z wioski od znajomej
- koty u sąsiadów chłopaka ( na razie kotów nie widać :/ )
- koty na działkach

* suczki:
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... rozmawiałam niedawno z właścicielem. on nie jst przekonany do sterylizacji, tylko żona... mówił, że pilnuje suni podczas cieczki, ale tylko raz to ona szczeniaków nie miała... :/ mają podjąć decyzję w połowie stycznia, bo wtedy żona wróci do domu zza granicy...
- sunia prawdopodobnie w ciąży tą sunię bedę umawiała na zabieg już po niedzieli
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie sty 05, 2014 18:46 Re: Koty Darłowo

2 drewniane budki i dodatkowo mała styropianowa ze styropianu od Patrycji już postawione :1luvu:
Podziękowania należą się mojemu chłopakowi, który ciął płyty ( został nam jeszcze 4 ), tacie Kasi za zrobienie budek i samej Kasi za polarowe kocyki, a także mojemu tacie za to, że serce mu zmiękło i pojechał ze mną rozwieźć budki :mrgreen: Oczywiście to jeszcze nie wszystkie, u Kasi gotowa czeka już kolejna drewniana budka, a w produkcji są jeszcze dwie :D U mnie w produkcji jedna, no i 4 płyty do pocięcia. Jestem przeszczęśliwa ! :1luvu: Postaram się namówić siostrę na dobre zdjęcia budek, to wrzucę je na forum :)

Do listy dochodzą da koty z działek. Wetka podała numer Pani, która się nimi opiekuje. Pani jest bardzo chętna sterylizować koty. To najprawdopodobniej matka z dzieckiem, nie wie jakiej płci jest dzieciątko, ale ma już około 10 miesięcy. To działki, na których łapałam tak długo te 3 koteczki, które po zabiegach zaginęły. Pani mówiła, że chodzą tam jeszcze inne koty, więc może to one, tylko się przeniosły ?

Lista:
* kotki:
- koty na działkach
- dwa koty na działkach nowe

* suczki:
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... rozmawiałam niedawno z właścicielem. on nie jst przekonany do sterylizacji, tylko żona... mówił, że pilnuje suni podczas cieczki, ale tylko raz to ona szczeniaków nie miała... :/ mają podjąć decyzję w połowie stycznia, bo wtedy żona wróci do domu zza granicy...
- sunia prawdopodobnie w ciąży tą sunię bedę umawiała na zabieg już po niedzieli
Obrazek

kinia098

Post » Pt sty 10, 2014 17:16 Re: Koty Darłowo

Jak już wspominałam, zostały nam do pocięcia jeszcze 4 płyty. W związku z tym, musiałam kupić nową tarczę ( czy jak to się tam nazywa :lol: ) do piły, którą pożyczyliśmy, bo obecna nie nadaje się już do cięcia :( Tarcza na szczęście nie kosztowała dużo, bo 25,90zł. Niestety jeszcze jej nie użyliśmy, bo pogoda bardzo nam w tym przeszkadza :(
Obrazek

Ostatnio byłam u mojej fryzjerki, więc przy okazji zrobiłam w końcu zdjęcia wysterylizowanym koteczkom :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 16, 2014 16:39 Re: Koty Darłowo

Dzisiaj moja mama namówiła kolegę z pracy do sterylizacji jego kotek, które mieszkają na wsi i co chwilę rodzą kocięta.... :( Maluchy były topione, zabijane... O sprawie wiem już jakiś czas, ale nie wiedziałam, czy uda się coś zrobić, więc nic nie pisałam. Ale udało się, udało się mojej mamie :) Właściciel nawet sam zadeklarował, że zapłaci za paliwo, jak ktoś zawiezie mu kicie na zabiegi. Są na pewno 2 dorosłe kocice i 2 lub 3 młodziaki, które mają około pół roku, więc już też nadają się do cięcia. Wygrałam głosowanie w Pakcie Czarownic, za co bardzo dziękuję raz jeszcze :1luvu: i pieniążki, które od nich dostanę, pójdą właśnie na ten cel :)

Lista:
* kotki:
- koty na działkach
- koty z wioski od kolegi mamy

* suczki:
- sunia, która w 2013r miała 9 szczeniąt ( średniej wielkości sunia )
- sunia, która w 2013r miała 9 szczeniąt ( nieduża sunia )
Obrazek

kinia098

Post » Pt sty 17, 2014 9:57 Re: Koty Darłowo

kinia098 pisze:Dzisiaj moja mama namówiła kolegę z pracy do sterylizacji jego kotek, które mieszkają na wsi i co chwilę rodzą kocięta.... :( Maluchy były topione, zabijane... O sprawie wiem już jakiś czas, ale nie wiedziałam, czy uda się coś zrobić, więc nic nie pisałam. Ale udało się, udało się mojej mamie :) Właściciel nawet sam zadeklarował, że zapłaci za paliwo, jak ktoś zawiezie mu kicie na zabiegi. Są na pewno 2 dorosłe kocice i 2 lub 3 młodziaki, które mają około pół roku, więc już też nadają się do cięcia. Wygrałam głosowanie w Pakcie Czarownic, za co bardzo dziękuję raz jeszcze :1luvu: i pieniążki, które od nich dostanę, pójdą właśnie na ten cel :)

:ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon sty 20, 2014 18:22 Re: Koty Darłowo

Bella nie żyje. Właściciel znalazł ją martwą. Ta to kicia, która miała problemy z zębami. Widocznie to nie były zęby. Ludzie nie zareagowali, nawet nie dali mi znać, że nie ma poprawy, a jest wręcz gorzej...
Obrazek

a dodatkowo....
W okolicach ul. Sportowej w Darłowie zaginęła czarna kotka ! Ale teraz może być już nawet kilka ulic dalej. W dniu zaginięcia miała na sobie białą obrożę z cyrkoniami, mogła ją już oczywiście zgubić. Kotka wabi się Inez. Ma pod bródką białą krawatkę widoczną na zdjęciu. Na zdjęciu jest jeszcze gruba, ale po około 2 tygodniach życia na zewnątrz, bo tyle czasu temu zaginęła, mogła już schudnąć. Osoby, które być może ją widziały, proszę o kontakt.
Obrazek

mam więcej, niż dosyć.
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 23, 2014 22:07 Re: Koty Darłowo

Nie miałam kiedy tego napisać, ale w miniony weekend wystawiliśmy kolejną drewnianą budkę.
Dzisiaj została wystawiona ostatnia zrobiona ze styropianu od Patrycji, ale wymienimy ją na drewnianą.
Doszły nowe koty, nowe sprawy, napiszę w wolnym czasie.
Obrazek

kinia098

Post » Pt sty 24, 2014 21:32 Re: Koty Darłowo

W skrócie, bo tutaj dużo trzeba by było dokładnie opisywać:
na jednym z darłowskich osiedli przebywa bardzo chuda, głodna kicia. Od znajomego do znajomego dowiedziałam się o tych kotach. Kobieta, która je karmi, miała od nas styropianową budkę już w grudniu, ale bała się jej wystawić. I miała czego się obawiać... Ludzie niszczą tą budkę, raz już ktoś ją wyrzucił do śmietnika... Kobieta okleiła budkę i wystawiła z powrotem. Chyba wczoraj przestawiła ją w inne miejsce, a Pani Mirka dowiozła jej drugą styropianową budkę zrobioną przeze mnie. Mamy nadzieję, że kicia zacznie tam chodzić, bo jest bardzo zimno. Chodzę do niej dopiero od 4 dni. Biedulka jest bardzo wystraszona, nie chciała wchodzić do budki, bo już się pewnie bała, to siedziała na nieośnieżonym denku od ścieków... :( W sumie ponoć dochodzą tam jeszcze 2/3 koty, ale ja do tej pory żadnego nie widziałam. Dzisiaj tylko przemknął mi przez ulicę w tamtą stronę podobny kot, jakiego opisywała pani karmicielka. Być może i są, zobaczymy...

Druga sprawa, to koty, które już widziałam od dawna. Duża zasługa w tym wszystkim Kasi, a w sumie to tylko jej zasługa. Pukała do tych ludzi ( co prawda w złe drzwi :mrgreen: ) ale udało się jej z nimi spotkać. Na razie koty mają styropianową budkę- wcześniej siedział wtulone w siebie na parapecie :cry: Ale na dniach wymienimy styropianową budkę na drewnianą z przegrodą :) Państwa są chętni wysterylizować koty, także jak się zrobi cieplej, to będziemy działać.

Mam naprawdę sporo fantów na bazarek, ale brakuje czasu :( Sprzedałam już w sumie album dziecięcy za 10zł i sama kupiłam sobie rękawiczki za 10zł :) 10zł jednak poszło dla chłopaka za dowóz budki w miniony weekend. Cyknęłam zdjęcie zrobionej dzisiaj budce, więc wstawię na dniach :) Udało mi się uzyskać zgodę banku, na postawienie budki na ich ogrodzonym terenie, także będzie bezpieczniejsza :kotek:

Jeszcze raz chciałabym ogromnie podziękować Paktowi Czarownic za 370zł, które bezpośrednio zostało przelane na konto Fundacji PJD, a konkretnie na Operację Zabieg :1luvu: Pieniążki pójdą więc na sterylizację "moich" potrzebujących ogonków :)

W Dąbkach w jednym miejscu przyszło do Kasi 14 kotów, biegły ze wszystkich stron... Niektóre odkarmione, zadbane. Ale niektóre wypłoszone i chudziutkie. Trzymajcie proszę kciuki, bo może w końcu uda nam się coś ruszyć....

Lista:
* kotki:
- nie łapalna od 3 lat kotka
- koty na działkach
- koty "parapet"
- koty z nieprzyjaznego osiedla

* suczki:
- sunia, która w 2013r miała 9 szczeniąt ( nieduża sunia )
Obrazek

kinia098

Post » Pon sty 27, 2014 13:29 Re: Koty Darłowo

Wczoraj mieliśmy łapać 2 kotki z działek. Nadal jednak zawieszamy sterylizacje, bo jest zdecydowanie za zimno :/

edit: 28.01.2014
Dzisiaj została wysterylizowana sunia, która w 2013r miała 9 szczeniaków... Właścicieli naprawdę nie stać na zabieg ( w sumie tak jak poprzednich właścicieli dwóch suczek... ). Początkowo nie byli zainteresowani, bardziej dlatego, że ktoś im nagadał o sterylce jako niebezpiecznym zabiegu :roll: Po tym, jak urodziło się te 9 szczeniaków, zdecydowali się na sterylizację i zawieźli dzisiaj sunię do wetki. Wczoraj i dzisiaj Pani dziękowała mi co chwilę :) A największe podziękowania należą się Pani Ani, która przeznaczyła swoją wpłatę dla Fundacji PJD na sterylizacje "moich" suczek :1luvu: Koszt zabiegu wyniósł 130zł. Zostało mi więc jeszcze 210zł na sterylizacje suczek.

Ukradłam z FB zdjęcie szczeniaczków
Obrazek

I suni... to ta z tyłu, na dniach wrzucę jeszcze zdjęcia już po sterylce.
Obrazek

Lista:
* kotki:
- nie łapalna od 3 lat kotka
- koty na działkach
- koty "parapet"
- koty z nieprzyjaznego osiedla

* suczki:
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 30, 2014 18:45 Re: Koty Darłowo

Wczoraj wystawiliśmy kolejną drewnianą budkę zrobioną przez nas :) U Kasi są jeszcze dwie i czekają na wywiezienie :) Jedna pojedzie do Dąbek, a druga prawdopodobnie dla kotów parapetowych. Jeszcze 4 płyty zostały nam do pocięcia, ale jest tak zimno, że na zewnątrz nie da się tego robić, a nie mamy pomieszczenia do tego przystosowanego :(

Wstawię chociaż kilka zdjęć tych naszych budek.

odnowione małe pudełeczko
Obrazek

mój styropianowy składak :mrgreen:
Obrazek

legowisko zrobione przez Kasię ze styropianu od Patrycji :)
Obrazek

mała budka jak wyżej, a duża zrobiona przez jakiegoś dobrego człowieka z działek :)
Obrazek

Kulka na imprezie sylwestrowej ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja Majka pół-wegetarianka ;)
Obrazek

Tośka świątecznie
Obrazek

Tośka podczas Ksawerego
Obrazek

Mnietek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Diablo albo Hodza :mrgreen: nie wiem, bo ukradłam, a ja ciężko mi je rozróżnić... ;)
Obrazek

Gwiazda
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt sty 31, 2014 15:27 Re: Koty Darłowo

Ta duża buda robi wrażenie, ale może jej wejscie nieco przysłonić, bo jak taka duża, to i wiatr zaraz będzie w środku hulał :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 31, 2014 15:54 Re: Koty Darłowo

Szalony Kot pisze:Ta duża buda robi wrażenie, ale może jej wejscie nieco przysłonić, bo jak taka duża, to i wiatr zaraz będzie w środku hulał :ok:

Akurat te dwie są w szklarni, więc wiatr tam tak nie szaleje :) Dodatkowo specjalnie przestawiłam ją wejściem w stronę ścianki bocznej, więc wiatr nie wieje prosto w dziurę przez wybite drzwiczki :)
Obrazek

kinia098

Post » Śro lut 05, 2014 18:35 Re: Koty Darłowo

Obiecane zdjęcia suni po sterylizacji.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon lut 10, 2014 17:40 Re: Koty Darłowo

Z podarowanych mi fantów przez znajomą Kasię uzbierało się 40zł od mojej mamy, cioci i babci :)
Mam ich jeszcze trochę, może ktoś mógłby zająć się ich wystawianiem, sprzedawaniem i wysyłaniem ?
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]