Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 23, 2014 14:11 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Jasieńko :1luvu: i reszta cudnych futerek :1luvu: .

Matko ja mam 4 koty, psa i świnkę i ogarniam to ale łatwo nie jest :oops: a u Ciebie Aniu tyle słodziaków, chyba nie dałabym rady :oops: .

Ciekawe co powie wet. na to nasze sikające słoneczko :kotek: .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw sty 23, 2014 17:15 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

kasia1568 pisze:Ciekawe co powie wet. na to nasze sikające słoneczko :kotek: .

Nic konkretnego, poprosu więcej pije a że ze zwieraczami ma problem to leje.
Dla pewności dostałam pojemniczek i mam złapać siuśki do badania.
U Jasia jest wielonarządowa niewydolność to nerki nie pracują tak jak powinny i nie zagęszczają moczu i przelatuje przez niego to co wypije.
Dostałam też nowe tabletki na anemię Jasia, lek stricte weterynaryjny HemoVet z bardzo dobrym składem
Skład: stearynian magnezu, żelazo hemowe, miedź, witamina B6, witamina B12, kwas foliowy, witamina C

i ten ludzki Chela-Ferr MED+ odstawiamy.
Waga Jasieńka nie spada :ok: a przybrał 20 deko :ok: i według pani doktor wygląda dużo lepiej choć dla mnie jest to niezadowalające. :(

Przyjechaliśmy do domu, po drodze weszłam do sklepu po zapas mięska dla Jasia -40zł, to Jasiu wyszedł z kontenerka i zaraz poszedł do kuwetki :D

Obrazek

potem poszedł jak zwykle do pokoiku odpocząć
Obrazek

patrzę na niego a on nie położył się tylko usiadł, myślę sobie kurcze, czy on jest głodny? :roll:
przecież dokładnie półtorej godziny temu napasłam go strzykawką treściwym jedzonkiem. :roll:

Obrazek

Myślę sobie, no nic, trza iść mu trochę pokroić mięska to może zje....
poszłam po pokroić trochę i dałam mu, a on z apetytem zjada, więc idę dalej kroić coby się nie rozmyślił.
Tak mu dokrajałam 3 razy, :mrgreen: najadł się jak bąk aż mu brzuszki się zaokrągliły(patrz zdjęcie poniżej :wink: ) i poszedł do siebie na posłanko ( Kubuś w tle) :)

Obrazek Obrazek

poszłam go wygłaskać za zjedzenie samemu jedzonka a on zaczął mruczeć i utulił się do snu, więc go opatuliłam aby mu było cieplutko i niech śpi malutki, na zdrowie. :1luvu:

Obrazek

Przypomnę o bazarku, :oops: :oops: :oops: z lalkami dla Witusia na karmę renal :( viewtopic.php?f=20&t=154878
Ostatnio edytowano Czw sty 23, 2014 21:46 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sty 23, 2014 17:28 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

bardzo się ciesze że Jasinek przybrał na wadze :dance2:
Super że się jedzonka domagał hihi

Mam pytanie - z racji tego że wyrosłam z Twojego bazarka :P zarówno z bajek jak i z rozmiaru S - napisz jakie stosujesz te podkłady? jakieś specjalne? jakiś rozmiar konkretny?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Czw sty 23, 2014 18:20 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

To ja się ujawnię, bo podczytuję długo, a za Jasinka trzymam nieustannie kciuki... Tak bardzo mi przypomina pewnego kotka, choć tamten był buraskiem...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sty 23, 2014 18:28 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Przywitam się i ja.
Podczytuję od poprzedniej części i w szczególności kibicuję Jasinkowi,bo to jego historia mnie tu ściągnęła.
Trafiłam na rodzinę o wielkim sercu i podziwiam za Wasze oddanie kotom.

haw5

Od: Pon maja 04, 2009 20:56

Post » Czw sty 23, 2014 18:46 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Obrazek Witam serdecznie. Obrazek

Agnes181jaw pisze:Mam pytanie - z racji tego że wyrosłam z Twojego bazarka :P zarówno z bajek jak i z rozmiaru S - napisz jakie stosujesz te podkłady? jakieś specjalne? jakiś rozmiar konkretny?

Podkłady najlepiej takie aby przeciąć na pół, ja tak robię.
Jasiu od początku ma problem z sikaniem, a teraz na noc to muszę mu szykować drugie spanko, bo jak jedno zasika to idzie do drugiego, ale i to drugie też jest zasikane.
Może też problem leży w tym jego kikucie ogonka?
No nic, jutro łapiemy siuśki i zawozimy do lecznicy. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sty 23, 2014 19:31 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Aniu,czy dwunogi mieszczą się jeszcze w tym pięknym łóżku czy to tylko atrapa? :wink:
Jasinek lubi surowe miesko? Dobry jest mielony indyk z żółteczkiem dla niejadków.Mizianki dla wszystkich ogonków :kotek:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Czw sty 23, 2014 19:57 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

haw5 pisze:Przywitam się i ja.
Podczytuję od poprzedniej części i w szczególności kibicuję Jasinkowi,bo to jego historia mnie tu ściągnęła.
Trafiłam na rodzinę o wielkim sercu i podziwiam za Wasze oddanie kotom.

Podpisuję się z całego serca i też melduję jako podczytywacz kolejnego wątku. Oby było lepiej.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw sty 23, 2014 20:10 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Obrazek Łojejku, ile cioteczek mamy, Obrazekwitamy pięknie.Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sty 23, 2014 20:42 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

I ja się przywitam. Piękny jest Jasinek, Kubuś i reszta kotków. :kotek: :1luvu:

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Czw sty 23, 2014 21:50 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Obrazek Witamy kolejną cioteczkę.Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sty 23, 2014 21:55 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Aniu z ogonkiem może być coś na rzeczy :ok:

Rambuś od forumowej AnnAArczyK ma amputowany ogonek i zdarza mu się nie dolecieć i moczyć. Nawet kupka czasem jest.

HemoVet dostałam gdy Kubuś przestał brać tardyferon. Ale jak to Kubuś nie chciał tego jeść. Erytrocyty ma w normie więc daje mu tylko raz w tygodniu witaminę B12. Wetka mówiła, że to fajny kompleks witamin na anemię :ok:

Jasiu jaki brzuszek pojedzony ma :mrgreen:
Mięsko smakuje drobince naszej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aniu grono ciotek rośnie :mrgreen: i tak ma być :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sty 23, 2014 22:09 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Też zaglądam codziennie i bardzo kibicuję Drobince :-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw sty 23, 2014 23:06 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Cały czas podczytuję i trzymam za Jasia :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sty 23, 2014 23:35 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek-życie na krawędz

Obrazek Witam, i miło wiedzieć, że Jasiowi kibicuje sporo cioteczek i zdaje się z ukrycia wujków.Obrazek

Jasio już nakarmiony na noc i utulany do snu.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]