MIZIAK ZŁAPANY! DZIĘKUJĘ MPACZ78

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 23, 2014 3:23 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

O której godzinie te koty są karmione? O której można spotkać Miziaka?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw sty 23, 2014 5:22 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

jaaana pisze:O której godzinie te koty są karmione? O której można spotkać Miziaka?

Karolina mówiła, że o godz. 16 i ok. 22-23.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sty 23, 2014 5:37 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

ja nie wiem jaka w Gdańsku pogoda, ale może by Ramke w kontenerku pokazać Miziakowi? Może by podszedł?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw sty 23, 2014 6:35 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

mamaGiny pisze:ja nie wiem jaka w Gdańsku pogoda, ale może by Ramke w kontenerku pokazać Miziakowi? Może by podszedł?

W Gdańsku jest bardzo zimno. Jak jeszcze było ciepło (ok. sylwestra), rozmawiałyśmy z Karoliną, że może z Ramką w puszorku można go szukać. Ale wtedy powiedziałam, że bałabym się o Ramkę i nie chodzi nam o to, żeby szukać dwóch kotów, ale znaleźć jednego.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 23, 2014 12:34 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

Monika_Krk pisze:Sorry, że ja zadaję takie infantylne pytania, ale co by się teoretycznie stało, gdyby kota ( nie mówię, że Miziaka - ogólnie pytam celem nauki ) złapać na podbierak i w tym podbieraku do kontenerka wpakować.
Potem tak zawieść do weta - w sensie w podbieraku i w kontenerku.
Pytam bo sama mam ciężki przypadek i szukam nauki.

Raz w życiu uczestniczyłam w łapaniu na podbierak kotki Guni, która reagowała histerycznie na transporter. Dorcia (mała i sprawna), która wtedy pierwszy raz widziała podbierak, zarzuciła go zręcznie na Gunię, Gunia rzuciła się do ucieczki, jednocześnie Dorcia i Iwcia rzuciły się na podbierak żeby go przytrzymać. A potem wsadziłyśmy Gunię do transportera, nie wyplątując jej z siatki, tylko właśnie razem z siatką. Ponieważ podbierak miał dużą siatkę, więc zdołałyśmy zamknąć drzwiczki (metalowe), a reszta siatki i rączka podbieraka zostały na zewnątrz. W takiej pozycji Gunia pojechała do lecznicy, gdzie nasze ulubione wetki wyplatały ją z siatki i zabrały się za leczenie.
Jest to baaaardzo trudny sposób łapania - trzeba dużej sprawności, szczęścia i najlepiej paru łapaczy.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 23, 2014 12:57 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

Podbierak bywa trudny w łapaniu :wink: TZ i córka trzymali kota praktycznie leżąc na nim. By go włożyć w kontenerek należy jeszcze go omotać siatką i moment poderwania podbieraka bywa trudny. Kot może się wysuplić. Poza tym, raz zastosowany podbierak , gdy próba nie powiedzie się, skutecznie odstraszy kota . Do łapki podejdzie, głód go zagoni. Może być tak,że jak zobaczy coś w ręku to nawet nie podejdzie pamiętając o tym co było.
Moją Biankę na podbierak łapaliśmy. Nawet mop w mojej dłoni powoduje,że ucieka ode mnie na 10 zagon.
Tutaj wprawy trzeba nie tylko podbierającej ale i całej reszty. Dwie osoby mogą sobie nie dać rady.

Nie jestem specem ale trochę kotów złapałam. Z niektórymi, szczególnie domowymi i zastrachanymi należy bardzo ostrożnie postępować.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 23, 2014 14:14 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

ASK@ pisze:[...]Nie jestem specem ale trochę kotów złapałam. Z niektórymi, szczególnie domowymi i zastrachanymi należy bardzo ostrożnie postępować.

jestem tego samego zdania co Asia
i też bym się przy dorosłym kocie na podbierak się nie decydowała
maluchy, to owszem!
miom zdaniem:
- podstawą jest głodóweczka
nic do jedzenian nawet jakby to mijauł'o trwać parę dni
w jego i Waszej sytuacji musicie się zastanowić, czy ważniejszy jest jego pusty żołądek czy jego życie
i nie dajemy mu jeść wieczorem po nieudanej łapance (tak jak Dorota, która przez parę miesięcy nie mogła złapać kotki w szpitalu u jolibuk5)
- klatka-łapka-> głodny, do pachnącego ciepłego jedzenia, na pewno wejdzie
ASK@ pisze:[...]Z niektórymi, szczególnie domowymi i zastrachanymi należy bardzo ostrożnie postępować.

howgh!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw sty 23, 2014 14:41 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

ewa_mrau pisze: podstawą jest głodóweczka
tak jak Dorota, która przez parę miesięcy nie mogła złapać kotki w szpitalu u jolibuk5)
... mry!

Gdyby to było w szpitalu, to bym sobie z Dorcią poradziła, ale to było koło jej domu i wszelkie moje apele, żeby nie zostawiać jedzenia odbijały się jak od ściany od Dorcinego "złotego serduszka", a kotkę w końcu musiała złapać Jola dworcowa, co jej się udało za pierwszym razem :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 23, 2014 16:35 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

Z tym niekarmieniem przez jakiś czas może być problem z karmicielką - czy się dostosuje i dla dobra sprawy da głodować pozostałym kotom? Z kolei jak nie będzie jedzenia, to cwaniak-Miziak może pójść na poszukiwania jedzenia gdzie indziej.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw sty 23, 2014 16:45 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

mgj pisze:Z tym niekarmieniem przez jakiś czas może być problem z karmicielką - czy się dostosuje i dla dobra sprawy da głodować pozostałym kotom? Z kolei jak nie będzie jedzenia, to cwaniak-Miziak może pójść na poszukiwania jedzenia gdzie indziej.

Też tak uważam. Z informacji tutaj podanych wynika, że jest parę stołówek na tym terenie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw sty 23, 2014 17:54 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

mgj pisze:Z kolei jak nie będzie jedzenia, to cwaniak-Miziak może pójść na poszukiwania jedzenia gdzie indziej.

Właśnie. Bałabym się tego bardzo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 23, 2014 22:08 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

Dziś minęły cztery tygodnie, od kiedy wyszedł z domu :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 23, 2014 22:22 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

na kiedy jest uzgodnione polowanie na Miziaka :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw sty 23, 2014 22:24 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

Było na dziś, ale chyba jedna osoba jest chora
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt sty 24, 2014 7:56 Re: BŁAGAM O POMOC OSOBY Z GDAŃSKA!!!

MalgWroclaw pisze:
mgj pisze:Z kolei jak nie będzie jedzenia, to cwaniak-Miziak może pójść na poszukiwania jedzenia gdzie indziej.

Właśnie. Bałabym się tego bardzo.

Ale nakarmiony nie złapie się. Chyba że Karolina będzie tam dzień w dzień z kontenerkiem do ktorego wkładać bedzie przysmaki , z dobrym słowem i głąskiem. Powolutku Miziak przywyknie i nabierze śmiałości. Do kontenerka robi sie ścieżkę i wsio kłądzie na końcu. Pozwala się kotu wchodzić i wychodzić spokojnie aż nie nabierze pewności. Jak wlezie cały to migusiem się zamyka. Łapię tak koty zastrachane, wywalone a bojące sie podejsć. Łapię też tak koty chodząc na dalsze polowania a będąc osoba nie mobilna łatwiej mi kontener targać niż klatkę. Ważne by kontener był mocno pastawiony i nie przesunął się. Karolinko, noś ze soba kontenerek bo na rękach Miziaka możesz nie przynieść. Nawet jak da się przytulić. Małego kota trudno utrzymać a dorosłego to juz w szczególności.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]