Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 7:15 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Miłego dnia Dorciu :ok: .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto sty 21, 2014 7:25 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Dorciu super wieści o Kociakach :) a co u. Pana Lumpka słychać? Miłego dnia :)

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Wto sty 21, 2014 9:46 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Witam ,zimo się robi ,nie lubimy wysokich mrozów :twisted:

Wszystkiego Najlepszego Dla Babć :piwa:

Byłam dziś u Burasi ,od wczoraj jej nie widziałam ,a tam michy puste ,wody brak ,po prostu nie ma nic :cry: za chwilę słyszę wrzask mrożący krew w żyłach ,ta kocia łajza :twisted: agresor syfiasty znów zaatakował i Burasie i Alusia :cry: Moje koty nie bronią się ,uciekają przerażone i pogryzione lub pobite . :cry:
Nie lubię tego kota...bardzo nie lubię :evil:
Zrobiłam żółteczko z ciepłym mleczkiem ,Burasia wypiła i taka była szczęśliwa ... :1luvu: zjadła puszeczkę ,na suche przyjdzie czas :wink:

Kaja888 ,myślę że u Lumpeczka ok. tak jak i u wszystkich moich dzieciaków. :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gucio kocha przeogromnie ,najbardziej ukochał córkę dużych z którą śpi i za którą chodzi krok w krok. :D
Lumpek rządzi :D
Czarek z Rysiem ..Czaruś jest u siebie ,to rewelacyjny charakter ,wszędzie mu dobrze ,Rychu się rozkręca. :D

Bardzo potrzebuję UMÓW ADOPCYJNYCH nie mam na czym sobie wydrukować ,a ostatnia pisałam odręcznie ,jeżeli ktos może mi pomóc to będę bardzo ,bardzo wdzięczna :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sty 21, 2014 10:57 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

dorcia44 pisze:Bardzo potrzebuję UMÓW ADOPCYJNYCH nie mam na czym sobie wydrukować ,a ostatnia pisałam odręcznie ,jeżeli ktos może mi pomóc to będę bardzo ,bardzo wdzięczna :1luvu:

ile chcesz? :twisted:
i daj tekst jako załącznik na służbowego maila.. :)
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 21, 2014 11:53 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

cześć Basiu :1luvu:

aamms pisze:
dorcia44 pisze:Bardzo potrzebuję UMÓW ADOPCYJNYCH nie mam na czym sobie wydrukować ,a ostatnia pisałam odręcznie ,jeżeli ktos może mi pomóc to będę bardzo ,bardzo wdzięczna :1luvu:

ile chcesz? :twisted:
i daj tekst jako załącznik na służbowego maila.. :)

ty z zębami ,do mnie ? :crying:
ale trudno ,gryź ,szarp,rozerwij na strzępy ..tylko kochaj :smokin:
Aniu ,każdą ilość ,a niech sobie leżą ,wszak jeść nie wołają 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Wto sty 21, 2014 12:55 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Nie mam linku do umowy ,zapisałam w tamtym laptopie ,a tu wszystko na nowo :?
korzystam z takiej umowy -
UMOWA ADOPCYJNA NA CZAS NIEOKREŚLONY
zawarta w dniu ..................................; r., w .............................................; pomiędzy:
...............................................................,
zamieszkałą ..............................................................., , przy ul. ..............................................................., lok......................, legitymującą się dowodem osobistym nr ..........................................., ważnym do dnia.................., nr PESEL...........................,
zwaną dalej Oddającą do adopcji,
a
...............................................................,
zamieszkałą ..............................................................., , przy ul. ..............................................................., lok......................., legitymującą się dowodem osobistym nr .........................................., ważnym do dnia.........................., nr PESEL.......................................,
zwanym dalej Adoptującą,

STRONY OŚWIADCZAJĄ

że określają niezbędne warunki do zawarcia niniejszej umowy, a w konsekwencji zgadzają się ją zawrzeć zgodnie z następującymi punktami:

§ 1.
Niniejsza umowa zostaje zawarta na czas nieokreślony, począwszy od dnia.......................,

§ 2.
Adoptujący przyjmuje nieodpłatnie Kota ......................................,
o umaszczeniu .........................................., w wieku ..........................; nie przeznaczonego do hodowli.

§ 3.

Adoptujący oświadcza, iż przyjmuje Kota wyłącznie dla siebie, a nie dla pośredników lub innych osób.

§ 4.

1. Adoptujący oświadcza, że jego stan finansowy jest wystarczający do zapewnienia Kotu godziwych warunków życia: utrzymywania go w czystości, wolnego od pasożytów, bez nadmiernego stresu i dręczenia, zapewnienie właściwego odżywiania stosownie do wieku i kondycji Kota, dbałości o jego zdrowie fizyczne i psychiczne.
2. Adoptujący zobowiązuje się do poddania Kota zabiegowi kastracji, od razu po osiągnięciu przez niego dojrzałości płciowej. Adoptującemu nie wolno świadomie rozmnożyć Kota ani nieświadomie dopuścić do rozmnożenia.
3. Adoptujący zobowiązuje się do zapewnienia Kotu wszelkiej niezbędnej opieki weterynaryjnej oraz okresowych badań kontrolnych stanu zdrowia i kondycji kota.
4. Kot będzie żywiony w sposób optymalny dla jego dobrostanu i rozwoju.

§ 5.

Adoptujący przekaże Oddającemu do adopcji niezbędne informacje o Kocie, zwłaszcza w okresie jego aklimatyzacji, drogą najbardziej dogodną dla Adoptującego (poczta elektroniczna/telefon/list); szczególnie o ewentualnych problemach z ich przystosowaniem w nowym miejscu.

§ 6.

Adoptujący nie będzie wypuszczał Kota na tereny otwarte tzn. Kot będzie przebywał poza mieszkaniem wyłącznie w szelkach i na smyczy, w transporterze lub na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się kota poza niego, zabezpieczony siatką balkon) oraz zabezpieczenia wszystkich niebezpiecznych miejsc, które mogłyby narazić Kota na niebezpieczeństwo lub utratę życia.

§ 7.

1. Pod żadnym warunkiem Adoptującemu nie wolno porzucić Kota, źle go traktować, oddać lub odsprzedać do sklepów zoologicznych, schronisk dla zwierząt lub laboratoriów badawczych.
2. W przypadku złego traktowania zwierzęcia Adoptującemu grozi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997 r. (Dz.U.03.106.1002) a umowa ulega natychmiastowemu rozwiązaniu.
3. W przypadku śmierci, zaginięcia lub poważnej choroby/urazu Kota, Adoptujący powiadomi Oddającego do adopcji o zaistniałym zdarzeniu.

§ 8.

1. Oddający do adopcji oświadcza, że przekazał Adoptującemu wszelkie niezbędne informacje dotyczące adoptowanego Kota:
- przebyte choroby,
- informacje o leczeniu (udokumentowane książeczką zdrowia, o ile taka została założona),
- informacje o dolegliwościach i chorobach nie widocznych przy odbiorze Kota,
- informacje dotyczące ogólnego stanu psychicznego i fizycznego Kota,
2. W razie problemów z Kotem, Oddający do adopcji zobowiązuje się (w ramach swych możliwości) pomóc Adoptującemu, jeśli ten o taką pomoc poprosi.
3. Strony określają możliwość rozwiązania umowy i powrót Kota do Oddającego do adopcji, jeżeli wystąpią problemy z adaptacja Kota, lub z innych względów, z powodu których nie byłby możliwy dalszy pobyt zwierzęcia w domu Adoptującego.

§ 9.

1. Niniejsza umowa sporządzona została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach.
2. Każda ze stron oświadcza, ze zapoznała się z treścią niniejszej umowy, a także otrzymała po jednym egzemplarzu.
3. Dane osobowe zawarte w umowie nie będą rozpowszechniane ani nie zostaną wykorzystane w inny sposób przez żadną ze stron.

podpis Oddającego do adopcji
podpis Adoptującego

dorcia44

Post » Wto sty 21, 2014 14:24 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Ok, będzie pewnie jutro..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 21, 2014 14:33 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

dziękuję :D

Moja Ewa ,ta co jakiś czas temu spadła z drzewa i paskudnie połamała nogę (operacja itp) ,jest w szpitalu bo..przewróciła się i prawdopodobnie złamała tą samą nogę :crying:
czekam na info. :cry:
Nie było by fajnie ,ta noga składana ,krojona ,sztukowana ,drutowana ... :?
Obrazek

dorcia44

Post » Wto sty 21, 2014 14:37 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Oj ma kobieta pod górkę, współczuję bardzo :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto sty 21, 2014 14:46 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

LimLim pisze:Oj ma kobieta pod górkę, współczuję bardzo :(

już się martwiłam o ciebie :oops: wszystko ok?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sty 22, 2014 8:08 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

hej ,Dorotko ,nie zamarzłaś ???? Zimno i ponuro dziś na dworze :( , więc cieplutko
pozdrawiam .Q.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro sty 22, 2014 11:32 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Witam .
Kuba ,uratowałeś sytuacje ,bo już czułam się porzucona na oceanie :crying:

Nie ma kociaków ,nikt się już nie boj podarunku :twisted: ale ja coś wymodzę ,spoko :twisted:
:wink:
Taki smutaskowy dzień i noc ,niby nic nowego ,wiecznie to samo.
Tyle że męczy .

U dzieciaków wszystko dobrze ,to miód na moje serce.

Zdzirka jak by się wyciszyła ,mniej w niej agresji :roll: pomalutku ,po parę dosłownie ziaren je innej karmy niż Kitten.
Mieszam ,do tej pory zostawiał ,odchodziła ,pluła ,teraz pogryza.
Mam nadzieję ze niebawem całkiem odstawimy karmę dziecięcą.
Kropka i Kuliczek tłuściutkie foczki ,mimo odchudzanego Hillsa :roll: reszta jak przecinki :?
Chyba zrobię im operację zmniejszenia żołądka 8)
Dużo śpię :oops: idę rano z psami ,obrobie paskudy i myk do łóżka ,ucieczka w sen. :oops:

Ucieszyłam się bo rachunek za prąd tak niski jak nigdy 50 zł. szok.
ale zaraz dostałam za gaz 500 i już radość prysła.
ile dostanę teraz co są mrozy ?
W mieszkaniu 17 stopni ,więcej nie ma szans.
ale to dobra temperatura .
Straszą mrozami .

Uciekam do przeszłości ,tam cieplej ,radośniej ,gwarniej :oops:

jak tylko zapłaczę ,natychmiast Pola jest przy mnie i tez płacze liżąc mnie po twarzy ,co to za kot :1luvu:

Wetka nie wie jeszcze z nóżkami Bafinki ,ortopeda nie obejrzał fot :| muszę do niego pojechać w niedzielę ,na Powstańców Śląskich ,aż się boję.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sty 22, 2014 12:12 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I MILUSIŃSKICH ;)

Doberek Dorciu! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]