WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 14:56 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

wtedy jest malutkie cięcie z boku , nie na brzuszku ale skoro dr Atamaniuk zna tego weta to już wiadomo jaką metodą była sterylizacja

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sty 21, 2014 16:12 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

turkawka pisze:Takiego maila wczoraj dostaliśmy. Patrząc na to jak kicia wygląda to... może się znajdzie ktoś kto będzie mógł go przygarnąć na czas leczenia...
"We wtorek wieczorem znalazłam na swojej klatce wychudzonego kota. Nie należy do sąsiadów z bloku ani najprawdopodobniej z osiedla, ale był już wyganiany z innych klatek. Na pewno niedojadał od dłuższego czasu. Na jedzenie rzucał się strasznie łapczywie. Zaprowadziłam go do weterynarza, zostało rozpoczęte leczenie - ma jakąś infekcje prawdopodobnie z powodu osłabienia po głodówce, dostał antybiotyk, został odrobaczony i odpchlony. Ma dziwną wadę: posiada tylko kły, reszta zębów się nie wykształciła, nie ma zębodołów nie zostały wybite. Z tego powodu je tylko miękkie jedzenie i nie poradzi sobie na wolności. Teraz czuje się lepiej i okazał się bardzo przyjaznym, domowym kotem, załatwia się do kuwety, potrzebuje czułości. Proszę o pomoc, ponieważ nie mogę go zatrzymać dłużej niż do soboty" Telefon ws kociaka: 500 872 575

Obrazek

No to już wszystko jasne: http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -543854546
Kot "niezdrowy" dla dziecka został wyrzucony. Szkoda,ze nie ma kontaktu :evil:

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Wto sty 21, 2014 16:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Halo!!!!!Halo!!!!!! Jest dom dla kota, szukam kota!!!!!
Jessi, jesteś tam gdzieś????Lub całe Kocie Podziemie!
Dzisiaj w Wyborczej jakimś dziwnym trafem powtórzono moje ogłoszenie , gdy szukałam domu dla Gucia. I zadzwoniła pani, że potrzebny kot :P
Dla babci. Ale babcia mieszka w nowym domku na parterze, na górze rodzina i to rodzina dzwoniła. To Mirków.
Kocurka szukają, wykastrowanego. Takiego przytulaśnego, młodego, oswojonego. Będę wieczorkiem na forum, znikam w pracy.
Mam namiary na panią, która dzwoniła, prosi o kontakt :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto sty 21, 2014 20:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Halo, jest tu ktoś??? Dom czeka na kota :P ! A kota nie ma :(
Obrazek

czitka

Post » Wto sty 21, 2014 23:14 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Moja mała już po sterylce. Było ropomacicze. Więcej napiszę jutro, bo dziś już padam. Ma się całkiem nieźle, na szczęście to co dr Atamaniuk nazwał zmianą ze znakiem zapytania, to był tylko tłuszcz, więc mała ma usuniętą macicę i jajniki. Nic nie było w niej "grzebane", więc na pewno nie było to podwiązanie jajników. Mam nadzieję, że jak już dojdzie do siebie, to w końcu przestanie być taka depresyjna i zacznie się bawić, no i że się ureguluje problem zatwardzeń i wątroby...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro sty 22, 2014 7:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

czitka pisze:Halo, jest tu ktoś??? Dom czeka na kota :P ! A kota nie ma :(

U Natalki jakieś nowe nabytki są, może ona by miała kociaka pasującego do opisu.

A z tym kociem... masakra jakaś. Podesle linka dziewczynie, u ktorej kot jest teraz na leczeniu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro sty 22, 2014 10:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

turkawka pisze:

U Natalki jakieś nowe nabytki są, może ona by miała kociaka pasującego do opisu.

A z tym kociem... masakra jakaś. Podesle linka dziewczynie, u ktorej kot jest teraz na leczeniu.

Może gumtree udostępniłoby namiary na tych ludzi jeżeli powie się, że sprawa ma zostać zgłoszona do prokuratury? Porzucenie zwierzęcia, to znęcanie się. To na 100% ten sam kot...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro sty 22, 2014 10:46 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

turkawka pisze:

są nabytki nowe ale to same kociczki :wink:
co do zdjęcia to rzeczywiście to ten sam kot, wszystkie szczegóły się zgadzają :cry:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro sty 22, 2014 11:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Była mowa o kocurku przez telefon, nie wiem, nie mam niestety czasu na pilotowanie sprawy. Ma być kotek dla babci, tyle wiem, raczej kocurek prawdopodobnie.
Młode, zdrowe, przytulaśne i sterylnięte. Czekam na pw może od kogoś do wieczora, potem oddzwonię do pani i skieruję do schroniska, zobowiązałam się do przekazania informacji jedynie i powiadomienia, czy jest zainteresowanie ofertą. Takoż uczynię.
Obrazek

czitka

Post » Śro sty 22, 2014 13:18 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Czitka, napisałam na priva. P.Dorota bardzo się ucieszyła,że jest szansa na domek. Własnie przyszły wyniki : FeLV i FIV ujemny :D Morfologia i Biochemia +rozmaz wyglądają lepiej niż kot ;) Kocio miało szczęście.

beata1973

Post » Śro sty 22, 2014 18:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Odpisane :P
Obrazek

czitka

Post » Śro sty 22, 2014 20:11 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

u nas same koteczki :)

jessi74

Post » Śro sty 22, 2014 20:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Obrazek
Mjeto już w nastroju walentynkowym zaprasza na zakupy, wszak lejdis lubią błyskotki - bazarek dla Jurczyckich kotków
viewtopic.php?f=20&t=159932

jessi74

Post » Śro sty 22, 2014 22:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

michalinadzordz pisze:
turkawka pisze:

Może gumtree udostępniłoby namiary na tych ludzi jeżeli powie się, że sprawa ma zostać zgłoszona do prokuratury? Porzucenie zwierzęcia, to znęcanie się. To na 100% ten sam kot...

obawiam się,że nic się nie da zrobić . Baba powie,że kot uciekł przykładowo. Podejrzewam ,że mogli go nawet wywieźć. Myślę,że kot wrócił na osiedle skąd został wydalony i kręcił sie po bramach. Jeju, jak dobrze,że Panie zlitowały się nad nim. Wydaje mi się,że należy skoncentrować się na szukaniu dobrego domku dla bidaka. Krew , morfologia, biochemia w porządku . . Odwodnienie. Testy na FeLV i Fiv ujemne. Jakaś infekcja , leczenie wdrożone, kocurek coraz lepiej. Futerko juz lepsze.Wiemy,że ma ok 1,5 i jest super miziakiem.

beata1973

Post » Czw sty 23, 2014 6:13 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Po prostu koszmar, a dziewucha , to na pewno ma niezdrowy umysł.
Dobrze, że kot miał szczęście, że są jeszcze ludzie z sercem
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

[poprzednia][następna]