Rokitek znalazł dom :). Bella Bezogonka też :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 19, 2014 10:33 Re: Rokitkowi skończył się czas w DT. W sobotę schron. POMOC

Aniu, a gdyby Rokitek znalazł dom bliżej, nie wzięłabys Belli na DT?-ona jest na ulicy, nawet DT nie ma :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sty 19, 2014 14:16 Re: Rokitkowi skończył się czas w DT. W sobotę schron. POMOC

kropkaXL pisze:Aniu, a gdyby Rokitek znalazł dom bliżej, nie wzięłabys Belli na DT?-ona jest na ulicy, nawet DT nie ma :( :( :(

Bella jest aktualnie u karmicielki Bożeny, ale nie wiem jak długo jeszcze będzie mogła ją zatrzymać. Właśnie miała pierwszą rujkę. Trzeba myśleć nad sterylką...
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Nie sty 19, 2014 19:34 Re: Rokitkowi skończył się czas w DT. W sobotę schron. POMOC

Moja propozycja jest otwarta. Potrzebuję tylko wiadomości na temat kotki. Jej charakter, ewentualnie o jej przebytych chorobach, jeśli cos wiadomo.

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

Post » Nie sty 19, 2014 21:49 Re: Rokitkowi skończył się czas w DT. W sobotę schron. POMOC

Bella jest w takim samym wieku jak Rokitek. Jest odpchlona i odrobaczona. Nie chorowała. Mieszka w tej chwili z psem. W nowym miejscu początkowo jest nieśmiała (u Bożeny - karmicielki przez pierwsze dni siedziała za wersalką, tam była karmiona i tam miała kuwetę), ale potem się rozkręca. Miła, rozmruczana, lubi się tulić, raczej nie rozrabia, jak inne koty w jej wieku. Jak wyjaśni się sprawa z Rokitkiem (być może już jutro), bo czekam na odpowiedź z potencjalnego DS, to ruszę sprawę Belli. Spotkam się z Bożeną i zapytam, co zamierza zrobić dalej, czy trzyma nadal i sterylizuje, czy na szybko musi jej szukać innego domku.
Obrazek

dzikak

Post » Wto sty 21, 2014 13:55 Re: Rokitkowi skończył się czas w DT. W sobotę schron. POMOC

Suma sumarum na horyzoncie pozostał jeden domek. Domek bardzo oddalony od Olsztyna. Ale transportem, to będę martwić się później. Tylko tak sobie myślę, czy byłaby możliwość, żebym mogła kogoś poprosić o wizytę przedadopcyjną? Województwo lubelskie, okolice Hrubieszowa. Byłabym spokojniejsza. Bardzo proszę, może ktoś z miau mieszka w tamtych okolicach? A póki co na piątek planujemy kastrację Rokitka.
Obrazek

dzikak

Post » Wto sty 21, 2014 17:14 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Podrzucam :!:
Obrazek

dzikak

Post » Wto sty 21, 2014 17:35 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Za domek :ok: :ok: :ok: :ok:

hugulaśny

Post » Wto sty 21, 2014 17:49 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Szukałam w szukajce forumowej-nic nie znalazłam :( :( :(
Kamila napisz prośbę o wiz P/A na fejsie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto sty 21, 2014 19:32 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Wolałabym na fejsie nie. Nie wiadomo, kto się zgłosi, żeby przeprowadzić taką wizytę. Wolałabym jakąś zaufaną osobę z miau. Jeżeli nikogo nie znajdę, to sama wypytam ile się da, ale niestety na odległość :(. I już się boję myśleć, jak ja tam transport znajdę :(
Obrazek

dzikak

Post » Wto sty 21, 2014 20:56 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Jeśli transport będzie potrzebny to mamy wątek transportowy na forum miau, na dogomanii, na forum szczurków, szynszyli i świnek morskich. Poza tym jest wątek transportowy na FB, a jak wszystko zawiedzie to jeszcze można skorzystać ze stron o okazyjnych przewozach np. http://www.blablacar.pl/. Ja tak wiozłam szynszyla z Poznania do Katowic. Tylko transporter trzeba będzie zorganizować. Damy radę. :lol:

hugulaśny

Post » Wto sty 21, 2014 21:11 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Dzięki za podtrzymywanie mnie na duchu :wink:
:1luvu:
Obrazek

dzikak

Post » Śro sty 22, 2014 7:28 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Kamila, ale mi chodziło o to, by odnaleźć własnie kogoś, kto jest zaufany-na Miau większość osób juz nie podaje lokalizacji, a na fejsie może sie odezwać ktoś, kogo zna ktoś zaufany np z Miau-myslę,że trzeba spróbować. Zresztą i na fejsie możesz pomaglować kogoś, kto by sie zgłosił :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sty 22, 2014 19:49 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

A gdzie dokładniej ten dom?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw sty 23, 2014 7:12 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

Wilhelm , jak Kamila przeczyta, to Ci odpisze, a mieszkasz gdzies w pobliżu?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw sty 23, 2014 8:41 Re: Rokitek. Prośba o wizytę PA, okolice Hrubieszowa!!!

wilhelm170 pisze:A gdzie dokładniej ten dom?

Dokładnie to w Stefankowicach.
Pani chce zabrać dwójkę - Rokitka i Bellę. Potrzebuję tylko kogoś, kto sprawdzi ten dom. Wydaje mi się, że Pani nie ma zbyt dużego doświadczenia w opiece nad kotami. Ale grunt, żeby była otwarta na wszelkie sugestie :wink:
Obrazek

dzikak

[poprzednia][następna]