Albercik [*] - chłoniak śródpiersia! :( od str. 17

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt sty 10, 2014 22:35 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

U mnie i u Albercika jak najbardziej w porządku. Albercik jeszcze nie ma do mnie zaufania, ale mamy czas.
Czasem nie zwraca uwagi jak przechodzę obok niego, a czasem trochę prychnie i ucieka. Zdarzyło się ,że dał się pogłaskać bez protestów jak był bardzo zrelaksowany, naśladując koty położył się też przez chwilę obok mnie.
Myślę, że to kwestia czasu i mojego wysiłku, szczególnie jeżeli chodzi o zabawę, bo to nas naprawdę zbliża.

Albercik też nie jest pewny do końca Diabełka, zastanawiam się czemu. Pozwala się czasem bez problemu powąchać, musną się noskami, a nawet się bawią, a czasem na niego prychnie i ucieka.
Jeżeli chodzi o Pusia to oboje są w sobie zakochani, Albercik jest bardzo wyczulony na koty, na Pusia, ale na Diabełka też, tzn. jak coś się dzieje, któryś miauczy czy chodzi po domu, Albercik rusza za nim. Miło choćby patrzeć na niego, na to jak funkcjonuje, zwiedza dom, na jego zdumiony pyszczek. Jak koty przychodzą mi na powitanie kiedy wracam do domu to Albercik także im towarzyszy.

A poniżej najnowsze zdjęcia :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Pt sty 10, 2014 22:53 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

I jeszcze 2 zdjęcia z przed chwili. Pusio położył się na ulubionym miejscu Albercika, a Albercik do niego dołączył, w końcu nie pozwoli zabrać sobie miejsca i tak to między nimi jest jeden naśladuje drugiego, są w sobie zapatrzeni, a od kiedy Albercik jest z nami to Pusio gaworzy jeszcze więcej niż kiedykolwiek :-)

Obrazek
Obrazek

A tu link do filmiku, nie zwracajcie uwagi na to co tam gadam do siebie :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=Y-806DCahz8

karolink

Post » Sob sty 11, 2014 0:11 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Fajny filmik :)
Widać, że koty szczęśliwe.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob sty 11, 2014 1:21 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Dokocenie udało się super :1luvu:
Na przytulanki też przyjdzie czas :D
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob sty 11, 2014 11:37 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

:ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob sty 11, 2014 17:16 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Karolina masz bardzo miły głos. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob sty 11, 2014 18:46 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

lenka* pisze:Karolina masz bardzo miły głos. :ok:

Karolina cała jest miła i kochana! :)
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob sty 11, 2014 18:52 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Karolinko, dziękuję Ci za Albercika zwłaszcza za to, że jest szczęśliwy. :1luvu: To widać gołym okiem. Nie rób sobie wyrzutów, że do Ciebie nie podchodzi, trzeba czekać. Ja czekałam wiele miesięcy aby pozwolił się dotknąć. :mrgreen: Co Ci mogę doradzić ? Głaszcz go kiedy będzie w jakimś domku i nie będzie miał pola do ucieczki. Uwielbia smyranie pod brodą, pod brzuszkiem i nie bój się ,że Cię ugryzie. Jego syczenie to nie objaw agresji tylko niepewność czego człowiek od niego chce.
Ja też tak myślę jak najszczęśliwsza :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Sob sty 11, 2014 20:14 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Dzięki dziewczyny.

Andżeliko wiem jak byłaś przywiązana do Albercika. Czasem go głaszczę po całym ciele i smyram pod szyjką jak radziłaś, kiedy jest zrelaksowany to nawet nie prycha, dużo zależy od chwili. Uwielbiam na niego patrzeć i jak się bawi z kotami, jaki jest uparty i zainteresowany wszystkim dookoła i jak mu zależy na kotach, kiedy miauczą dogląda czy się im nic nie dzieje.
Dziś próbował skoczyć na stół i jakoś niefortunnie coś zwalił, nawet nie pamiętam co, już brał nogi za pas, ale się odwrócił, zdumiony był, ja się tylko uśmiechnęłam. Jestem choleryczką, ale na koty nigdy nie krzyczę, biedaki tyle ludzkich przeszkód mają porozstawianych po drodze, to jakieś meble, stoły, lampy, komputery, szklanki, piloty, serwetki, komórki, wszędzie coś. Myślę, że wykształca się między nami nić porozumienia. I te jego oczy, są niesamowite, mają taki głęboki wyraz. Teraz Albercik sobie spokojnie śpi na fotelu, w swoim ulubionym miejscu. Całe życie przed nami, aby jak najdłuższe :kotek: :1luvu:

karolink

Post » Pon sty 20, 2014 19:31 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Dziś w nocy obudziłam się i myślałam, że to Pusio przy mnie spał, a patrzę, przecieram oczy z niedowierzaniem, a to Albercik. Trochę się speszył jak się poruszyłam, ale potem poszedł dalej spać znaczy się oparł z powrotem swój łepek na kocu. Długo wstrzymywałam siku, żeby go nie zniechęcić, a kiedy już nie mogłam, bardzo, bardzo lekko go pogłaskałam, nie był to najprzyjemniejszy na świecie dotyk dla Albercika, strząsnął go z siebie i poszedł dalej spać, ale ja naprawdę już musiałam iść, pogłaskałam go więc kolejny raz i skoczył, ale mam liczę na więcej wizyt tego typu w moim łóżku.

karolink

Post » Pon sty 20, 2014 22:49 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Życzę Ci Karolinko oby jak najprędzej stało się to o czym marzysz, że Albercik będzie taki jak Pusio. Jesteś bardzo wyrozumiała i cierpliwa :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Wto sty 21, 2014 1:09 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Bardzo dziękuję i zapraszamy w odwiedziny do nas. :D

karolink

Post » Wto sty 28, 2014 22:40 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Karolinko, czy coś zmieniło się na lepsze u Albercika? :D
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Nie lut 02, 2014 16:53 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Przepraszam, że tak długo nie dawałam znać. Długą chwilę mnie nie było na forum.

Tak u Albercika lepiej, choć odbywa się wszystko bardzo malutkimi krokami tzn. nie daje się jeszcze mi tak bezstresowo pogłaskać, bynajmniej nie za każdym razem kiedy się do niego zbliżam.
Czasem na mnie prychnie, czasem czmychnie do budki przede mną.

Abstrahując ode mnie Albercik ma się doskonale, jest bardzo zabawny, wszędzie tam gdzie koty, tam i on, nawet przychodzi z nimi pod drzwi kiedy skądś wraca, miło go widzieć na powitanie. Jakiś czas uciekał przed Diabełkiem nie wiem dlaczego, Diabełek się do niego łasił, a on prychał na niego i się chował przed nim. Teraz role się odwróciły, to Albercik łasi się jak opętany do Diabełka, szczególnie w porze karmienia, tak jakby to Diabełek go karmił.
Z Pusiem nieprzerwanie tworzą nierozerwalny duet, jeden bez drugiego żyć nie może.

karolink

Post » Nie lut 02, 2014 22:03 Re: Albercik - opiekuńczy bezłapek już DS! RTOZ

Dziękuję za wieści, bo już się troszkę obawiałam, że może masz jakieś problemy z Albercikiem.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

[poprzednia][następna]