Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 19, 2014 22:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Persowie jak zawsze piękni!

Ale ja się nie mogę napatrzeć na Melonowe łoże!!
Jakie duże i mienciutkie
moja Nika trochę już legowisk miała, ale w końcu każde ząbkami załatwiła :evil:
Aktualnie takie skromne ma, że jak się wyprostuje, to nóżki się nie mieszczą.. ale pozazdrościłam Melowi wygodnego wypoczynku i zakupię Nikusi coś lepszego!
I do tego jaki obrazeczek nad łożem melonowym wisi :mrgreen:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Nie sty 19, 2014 22:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Obrazki są dwa: to "przodek". Jest jeszcze powyżej niego "przodek-wampir". Ma pelerynkę i ząbki jak wampirek. Jamniczy.
Łoże jest bardzo przyzwoite, duże i mieści się Melon z przyległościami.
Przyległość duża nie jest, ale lubi spać z psem:)

Mel ma za drzwiami prawdziwą sypialnię , ale i tak najlepiej jest ze mną w łóżku.
Małż nie pozwala, ale jak tylko wyjdzie...

Mel jedzie na zęby w środę , obetną mu resztę pazurów , muszę pamiętać żeby poprosić.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sty 19, 2014 22:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Czy ktoś wie?
Jak małemu kotkowi - 4 miesiące- wypadają kiełki, a nie ma jeszcze nowych to coś nie tak?
Szajka straciła kiełki dopiero jak miała już duże stałe w pyszczku, a Grandzioł nie wyhodowała nowych, a zgubiła mleczne.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie sty 19, 2014 23:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Ta... pazurek ucięła, pazurek... przecież widać wyraźnie, że Melon nie ma tu całej przedniej łapy :twisted:
kotkins pisze:I jeszcze Melon dla Melonistów:

Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 19, 2014 23:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Masz rację.
Tylnej także nie ma.
Po prostu został uczłowieczony, teraz chodzi na dwóch nogach ;)

jaanka

Od: Wto paź 03, 2006 21:57

Post » Pon sty 20, 2014 0:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

To fajnie, że Leosia znalazła domek. Wcześniej jakoś o tym nie słyszalam.
A Michasia ma jakieś perspektywy? Bo to zdaje się ona była tą chorą? (Wiecznie mi się myliły). I mieszka w fundacji, czy dt?
O dolegliwości Felicji słyszałam, choć wtedy to jeszcze nie było na 100%, że nie uraz psychiczny i nie da się jakoś przyuczyć do kuwety.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sty 20, 2014 7:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Michasia mieszka w Fundacji, jest chorowitym kotem. Wygląda też kiepsko. Nie ma perspektyw. Nawet na dt.
Więcej nie wiemy - jak ktoś zainteresowany to najlepiej dopytywać bezpośrednio w Fundacji.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 20, 2014 17:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

kotkins pisze: (…)

Ach, obcinając pazurki melońskie jeden za bardzo skróciłam...popłynęła krew, pies zapiszczał...dalej już nie cięłam.
Potem pies był ciężko, obłożnie chory, dostał jedzenia na leżąco i w ogóle jest nadal bardzo słaaaaby.
A ja mam potworne wyrzuty sumienia.

Przycinanie ciemnych pazurów to faktycznie trudne. Na jasnych widać gdzie jest rdzeń.
Może to co nieco pomoże, klikając w zdjęcie powiększa się je :

Obrazek

a tu lepiej widać jaki trzeba przyjąć "bezpieczny" kąt w stosunku do poduszeczki na łapce :

Obrazek

P.S.

Lal i Leoś na zdjęciu w duecie ( partia MJN ) wyglądają jakby coś knuli. Prezes knuje z przodu z tyłu knuje jego sekretarz.
Fenomenalne zdjęcie. :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon sty 20, 2014 17:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Ta, jak wójt i Czerepach.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sty 20, 2014 18:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

kotkins pisze:Obrazki są dwa: to "przodek". Jest jeszcze powyżej niego "przodek-wampir". Ma pelerynkę i ząbki jak wampirek. Jamniczy.
....

Ładnie proszę

Pokaż :D

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon sty 20, 2014 20:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Persowie ZAWSZE coś knują to jest wielce podstępna i przebiegła rasa. uparcie się maskująca. Oni WSZYSCY są czlonkami ogólnoswiatowej organizacji. Dlatego kiedy się trafi jakiś wyjątkowo podstepny udający potrzebującego bidulka to należy mu pomóc. Wiem, co piszę. Ci, którzy się przyczyniają do wspierania Persów będą mieli zasługi w czasach, kiedy Persowie zawładną światem - a w końcu to zrobią. Jak im futro miłe.

Floxanna została wpisana na persią czarną listę - ma wprawdzie szansę ( niewielką ...) na rehabilitację. Czemu? Już ona wie czemu:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon sty 20, 2014 20:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Ale my nie wiemy!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 20, 2014 20:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Dziewczęta - bardzo proszę o info, czy w kwestii rozliczeń - wszystko jasne i darczyńcy czują się usatysfakcjonowani. Gdyby coś było do wyjaśnienia, dodania - to chętnie to zrobię.

Kotkins dasz radę wkleić zdjęcia Maurycjusza z gruczołami? Poglądowo chociażby......

Obrazek

Neigh

Post » Pon sty 20, 2014 21:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

shira3 pisze:Ale my nie wiemy!

Niechaj się tłumaczy ta co nabroiła. Persowie zostali pomówieni.......Persona, której odczytałam stosowny fragment zrobiła bardziej zaciętą minę niż zawsze......

Obrazek

Neigh

Post » Pon sty 20, 2014 21:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Dziewczęta - bardzo proszę o info, czy w kwestii rozliczeń - wszystko jasne i darczyńcy czują się usatysfakcjonowani. Gdyby coś było do wyjaśnienia, dodania - to chętnie to zrobię.

Ja tak - jakby była dalsza potrzeba to dajcie znać, coś się jeszcze znajdzie

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

[poprzednia][następna]