adopcja kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 17, 2014 20:07 adopcja kota

Witam,
z chęcią zostanę jednym z domów stałych dla kociaka/kociego młodzieniaszka.
Adopcja może być trochę nietypowa, bo będzie to adopcja zagraniczna - mieszkam od jakiegoś czasu w Austrii. Naturalnie jestem gotowa pojechać po kota do Polski, najwygodniejszą lokalizacją byłby dla mnie Kraków. (nawet przyszły weekend?)

Moje wymagania odnośnie przyszłego wspólokatora i członka rodziny to:
- umiejętnośc korzystania z kuwety !!!!!
- po zabiegu kastracji/sterylizacji (ew.mozliwosc wykonania zabiegu na mój rachunek)
- najchętniej płeć żeńska
- tolerancja dla innych czworonogów (psy i koty)
- nakolankowy mruczek, spokojny myśliciel, lubiący się pobawić z człowiekiem (ale nie kot demolka :ryk: )
- najchętniej buraski z przewagą brązowego ( taka opcja kolorystyczna :1luvu: http://www.koty.pl/gfx/koty2/pl/kotykac ... 447542.jpg )

Co mogę zaoferować:
- spokojne mieszkanie w Wiedniu
- brak małych dzieci,
- troskę i opiekę najlepszą jaką będę w stanie zapewnić
- wycieczki i wyjazdy do Polski gdzie miałaby/miałby okazję poznać moje pozostałe zwierzaki: dwa psy (cocker spaniel angielski), które mieszkają obecnie z moimi rodzicami i ich kotem. Planujemy za jakiś czas zmienić mieszkanie na dużo większe i wtedy dołączą do nas także moje psy, od małego wychowane z kotami i przyjacielsko do nich nastawione.

Liczę, że znajdę jakieś kochane kocie stworzenie :1luvu:

amacariel

Od: Wto sie 19, 2008 11:05

Post » Pt sty 17, 2014 20:57 Re: adopcja kota

U Kinni jest cały gang takich cudownych burasów! :D
Spójrz: viewtopic.php?f=1&t=157231
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob sty 18, 2014 11:12 Re: adopcja kota

Wysłałam pw

Amrit

Od: Śro gru 08, 2010 23:42

Post » Sob sty 18, 2014 13:33 Re: adopcja kota

Komorebi, młoda (ok roczna) kotka z Fundacji JoKot, przebywa w Warszawie, wysterylizowana, z aktualną książeczką zdrowia, zaczipowana (to chyba ważne przy wyjeździe za granicę ;) ). Dooswaja się, bo zgarnięta z ulicy, ale nie wróciła na nią dlatego, bo już w klatce pięknie mruczała do człowieka. Fajna, będzie przytulastą kitką. Na burym futerku ma plamy rudości.
Tu się zaczyna jej historia w DT: viewtopic.php?p=10310261#p10310261
Obrazek

Rumcajsik, tym razem kocurek. Rumcajsik jest bardzo ciekawskim, energicznym kocurkiem, wszędzie go pełno. Sam wskakuje opiekunce na kolana i domaga się pieszczot. Może zamieszkać z innym kotem lub psem, może także pójść do domu bez innych zwierząt. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany, takze zaczipowany. Urodzony około 20 czerwca 2013.
Obrazek

U Hani przebywa wesoła bura gromadka, i chłopcy, i dziewczyny. O różnym stopniu miziastości, ale z całą pewnością obeznanych z innymi kotami ;) wątek Hani: viewtopic.php?f=1&t=151927
Obrazek
ObrazekPunia
ObrazekJarek
ObrazekRożek
ObrazekLepek
ObrazekMaksio
ObrazekJarek i Bajka
ObrazekManiek lub Maciek
ObrazekPunia
ObrazekManiek lub Maciek
ObrazekIron
Obrazek
ObrazekSzwaja lub Sand
Obrazek

Brzuchy - młoda, roczna kotka po sterylizacji, dogaduje się z innymi kotami, fajna, wesoluta i przytulasta. Brzuchy przebywa u Magdy: viewtopic.php?f=1&t=156522
Obrazek

Didi, ok. 2-3 letnia kotka, fajna przylepka, wysterylizowana, mieszka z kotami oraz psiakiem. Przebywa u Agneski: viewtopic.php?f=1&t=138311
Obrazek

No i prawdziwa gratka dla konesera, prawdziwy łamacz ludzkich serc. Kynek uwielbia człowieka, włazi na ręce, nogi, głowę, szyję, rozdaje buziaczki, mizia się szalenie. Jest po wypadku, miał drutowaną szczękę - obecnie zdrowy (chociaż w szczęce została mu bakteria, którą wprawdzie może zarażać, ale tylko osłabione osobniki - w stadu u Iwony nie zaraził nikogo.
Obrazek Obrazek

Kuba - fajny mięśniaczek, dogaduje się z każdym żywym stworzeniem, przytulak, ale też zawadiaka, lubi ganianki z innymi zwierzakami.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Buriś - młody zawadiaka, odważny, pozytywnie nastawiony do życia kocurek, wszystkich zaczepia, z każdym chce się bawić.
Obrazek Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 18, 2014 19:07 Re: adopcja kota

jejku ile cuności :1luvu: i jak tu teraz wybrać... :!:

serdecznie dziekuje za wszystkie zdjęcia i propozycje

amacariel

Od: Wto sie 19, 2008 11:05

Post » Nie sty 19, 2014 0:16 Re: adopcja kota

Punia ma pędzelki na uszach.
Cudna. :D
Obrazek