KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 17, 2014 20:24 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 20.01.-26.01.
20.01. pon. rano brak wiecz. brak
21.01. wtorek rano brak wiecz. brak
22.01. środa rano brak wiecz. brak
23.01. czwartek rano brak wiecz. brak
24.01. piątek rano brak wiecz. brak
25.01. sobota rano brak wiecz. brak
26.01. niedziela rano brak wiecz. brak

środa wieczór

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt sty 17, 2014 21:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:Poranny dyżur zaskakujący :) ta mała biało-czarna (Niki??) dała sie wziąć na ręce i pogłaskać, a potem wzięłam Poldka na kolana i wygłaskałam :) Nie był zachwycony ale też nie walczył.
Reszta w porządku :)

No to nasze dziczki robią postępy oby tak dalej :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 17, 2014 21:07 Re: nie pisać nowy watek

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:dziewczyny bardzo przepraszam,ale nie przyjdę juto na dyżur :( Jakieś choróbsko rozłożyło mnie całkiem.

Beatko spoko kuruj się jutro Marta jest na 12 umówiona z Marcinem w kociarni - bedzie wielkie wiercenie i przykręcanie róznych półek dla kociastych - to pewnie przy okazji da kociakom jeśc - wytrzymają do 12 i tak mają pełne michy suchego jedzonka :D

terenia1

Post » Pt sty 17, 2014 21:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Jasne, ja będę więc zrobię przy okazji dyżur :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sty 17, 2014 22:55 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Witajcie, dostałam wiadomość od kuzynki o takiej treści:
"Zwracam się z bardzo poważną sprawą ... otóż koleżanka mamy całe zycie zajmowala się bezinteresownie kotami , chodziła do schroniska , zaopiekowała się grupką 15 kotów , dała im dom i opieke mimo ,że nie bardzo było ją na to stać... teraz zachorowała poważnie na raka ... i nie wiadomo co będzie . na pół roku musi jechać na operacje , chemioterapie ... zwalnia sie z pracy i nie bedzie miala w ogole pieniedzy ... jesli w ogole da rade... nie ma nikogo , jest samotna ... zadnej rodziny , zyła tylko dla kotów. I teraz stoi przed trudną decyzją... nie moze nic zrobic... jezeli koty nie znajda domow to zostaną uspane... ona jest zalamana. Jeszcze trudniej jej walczyc z chorobą... az mnie sie lzy kręcąw oku .... I stad moje pytanie. wiem ,że masz kontakt z Kocia Chatką itp. ja chce zrobić jakąs kampanie , opisać historie , jakos zmotywowac ludzi... ale jest mało czasu... marzec to godzina 0 kiedy los zwierzaków moze byc przesądzony. ...a ja zdaje sobie sprawe,ze jej psychika wtedy może siąśc a jest ona niezmiernie wazna przy walce z ta choroba... jest malo czasu i ciezko bedzie znalezc tym kociakom dom... czy Kocia Chatka bedzie w stanie jakos pomoc ? ja bede sie starala z calych sil znalezc dom dla tych zwierząt..."

Poradzicie nam coś? co można zrobić? ... szkoda kociaków :(

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt sty 17, 2014 23:10 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja mogę porobić ogłoszenia, tylko tyle mogę zaoferować :(
Edit: jeszcze wydarzenie na fb

Ile tych kotów jest?
Ostatnio edytowano Pt sty 17, 2014 23:13 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 17, 2014 23:10 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Będzie ciężko, ale coś trzeba zrobić. Tylko muszą być zdjęcia, opisy kotów, jak któreś muszą iść razem to też trzeba zaznaczyć. Dobrze że jest trochę czasu na całą akcję - tylko kto będzie kontaktem, Ty? Bo ktoś musi to popilotować - załatwić, by wszystko co potrzebne na czas spływało. Można by swoją drogą założyć też wątek na miau na Kotach - i znów, koniecznie ze zdjęciami i pełnym info. Bo to zwieksza szanse na znalezienie przynajmniej DT jeśli nie DSów dla tych kotów. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 18, 2014 12:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

edisza pisze:Witajcie, dostałam wiadomość od kuzynki o takiej treści:
"Zwracam się z bardzo poważną sprawą ... otóż koleżanka mamy całe zycie zajmowala się bezinteresownie kotami , chodziła do schroniska , zaopiekowała się grupką 15 kotów , dała im dom i opieke mimo ,że nie bardzo było ją na to stać... teraz zachorowała poważnie na raka ... i nie wiadomo co będzie . na pół roku musi jechać na operacje , chemioterapie ... zwalnia sie z pracy i nie bedzie miala w ogole pieniedzy ... jesli w ogole da rade... nie ma nikogo , jest samotna ... zadnej rodziny , zyła tylko dla kotów. I teraz stoi przed trudną decyzją... nie moze nic zrobic... jezeli koty nie znajda domow to zostaną uspane... ona jest zalamana. Jeszcze trudniej jej walczyc z chorobą... az mnie sie lzy kręcąw oku .... I stad moje pytanie. wiem ,że masz kontakt z Kocia Chatką itp. ja chce zrobić jakąs kampanie , opisać historie , jakos zmotywowac ludzi... ale jest mało czasu... marzec to godzina 0 kiedy los zwierzaków moze byc przesądzony. ...a ja zdaje sobie sprawe,ze jej psychika wtedy może siąśc a jest ona niezmiernie wazna przy walce z ta choroba... jest malo czasu i ciezko bedzie znalezc tym kociakom dom... czy Kocia Chatka bedzie w stanie jakos pomoc ? ja bede sie starala z calych sil znalezc dom dla tych zwierząt..."

Poradzicie nam coś? co można zrobić? ... szkoda kociaków :(

Jak napisała Alienor na tą chwilę trzeba zacząć od kamanii ogłoszeniowej.
Dobrze by było żeby kuzynka już zaczęła robić kampanię czasu może nie jest dużo ale też nie jest mało - potrzebne są zdjęcia, teksty do ogłoszeń z opisami kociakow - ile dokladnie jest kociaków, czy są pokastrowane i posterylizowane?
Gosia już się ujawniła z mozliwoscią robienia ogłoszeń?
Gdzie sa kotki w jakim mieście?
Ogłoszenia bedą musiały iść z telefonem i mailam kuzynk bo ona bedzie najbardziej zorientowana w sytuacji.
Może niech tu sie zaloguje na miau - możemy także założyć kociakom całkiem odrebny watek.
Ale dzialać już trezba :!: :!: :!: Nie ma na co czekać.
No i jeszcze jest FB ale potrezbne są zdjęcia i opisy kociaków własciwie na już.

terenia1

Post » Sob sty 18, 2014 13:00 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 20.01.-26.01.
20.01. pon. rano brak wiecz. Mara
21.01. wtorek rano brak wiecz. brak
22.01. środa rano brak wiecz. fruciu
23.01. czwartek rano brak wiecz. brak
24.01. piątek rano brak wiecz. brak
25.01. sobota rano brak wiecz. brak
26.01. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Sob sty 18, 2014 17:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Pozdrowienia od Kiry. To jej pozycja do spania :))))
Obrazek
albo taka :)
Obrazek
Dziki kot się zepsuł teraz to księżniczka pacynka do głaskania i psocenia :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Sob sty 18, 2014 19:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Chciałam się pochwalić, że po raz pierwszy udało mi się zarobić kasę na kociaki :) Zrealizowałam pierwsze zamówienie z mojego tortowego bazarku :) Przelałam 50 zł. na K.CH.
Obrazek

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Sob sty 18, 2014 19:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:Chciałam się pochwalić, że po raz pierwszy udało mi się zarobić kasę na kociaki :) Zrealizowałam pierwsze zamówienie z mojego tortowego bazarku :) Przelałam 50 zł. na K.CH.
Obrazek

Ummmm ale cudo :)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sty 18, 2014 21:27 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:Chciałam się pochwalić, że po raz pierwszy udało mi się zarobić kasę na kociaki :) Zrealizowałam pierwsze zamówienie z mojego tortowego bazarku :) Przelałam 50 zł. na K.CH.
Obrazek

Super Kasiu a torcik cudny 8O ależ Ty masz zdolności :D

terenia1

Post » Sob sty 18, 2014 21:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dorota Wojciechowska pisze:
Obrazek

Ummmm ale cudo :)

cudny, mam nadzieję że do wrześnie będziesz dalej piekła i już się zgłaszam, obym tylko nie zapomniała :roll:

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Sob sty 18, 2014 21:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Nie wiem jak reszta ja jestem zdechnięta :(
Dzięki wszystkim za odwalenie dzisiaj "kawała wielkiej roboty" :1luvu:
Catangelsi :1luvu: dzięki za robotę :D za półki i półeczki :mrgreen: same byśmy tego za miesiąc nie zrobiły :(
Marta z Arkiem też cały dzień w kociarni - szafa zmontowana do końca i nowy elegancki regał dla kociaków.
Ja z Agatą jako pomocniczki :ryk:
No i jeszcze Agata dziś wyadoptowała Tyśkę :D zobaczymy jak się dogada z rezydentką :)
Padam na pysk :(

terenia1

[poprzednia][następna]