edisza pisze:Witajcie, dostałam wiadomość od kuzynki o takiej treści:
"Zwracam się z bardzo poważną sprawą ... otóż koleżanka mamy całe zycie zajmowala się bezinteresownie kotami , chodziła do schroniska , zaopiekowała się grupką 15 kotów , dała im dom i opieke mimo ,że nie bardzo było ją na to stać... teraz zachorowała poważnie na raka ... i nie wiadomo co będzie . na pół roku musi jechać na operacje , chemioterapie ... zwalnia sie z pracy i nie bedzie miala w ogole pieniedzy ... jesli w ogole da rade... nie ma nikogo , jest samotna ... zadnej rodziny , zyła tylko dla kotów. I teraz stoi przed trudną decyzją... nie moze nic zrobic... jezeli koty nie znajda domow to zostaną uspane... ona jest zalamana. Jeszcze trudniej jej walczyc z chorobą... az mnie sie lzy kręcąw oku .... I stad moje pytanie. wiem ,że masz kontakt z Kocia Chatką itp. ja chce zrobić jakąs kampanie , opisać historie , jakos zmotywowac ludzi... ale jest mało czasu... marzec to godzina 0 kiedy los zwierzaków moze byc przesądzony. ...a ja zdaje sobie sprawe,ze jej psychika wtedy może siąśc a jest ona niezmiernie wazna przy walce z ta choroba... jest malo czasu i ciezko bedzie znalezc tym kociakom dom... czy Kocia Chatka bedzie w stanie jakos pomoc ? ja bede sie starala z calych sil znalezc dom dla tych zwierząt..."
Poradzicie nam coś? co można zrobić? ... szkoda kociaków

Jak napisała Alienor na tą chwilę trzeba zacząć od kamanii ogłoszeniowej.
Dobrze by było żeby kuzynka już zaczęła robić kampanię czasu może nie jest dużo ale też nie jest mało - potrzebne są zdjęcia, teksty do ogłoszeń z opisami kociakow - ile dokladnie jest kociaków, czy są pokastrowane i posterylizowane?
Gosia już się ujawniła z mozliwoscią robienia ogłoszeń?
Gdzie sa kotki w jakim mieście?
Ogłoszenia bedą musiały iść z telefonem i mailam kuzynk bo ona bedzie najbardziej zorientowana w sytuacji.
Może niech tu sie zaloguje na miau - możemy także założyć kociakom całkiem odrebny watek.
Ale dzialać już trezba

Nie ma na co czekać.
No i jeszcze jest FB ale potrezbne są zdjęcia i opisy kociaków własciwie na już.