Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 12:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

To może masz patent na to JAK mianowicie zrobić to Księciuniu?
Bo ja tego nie widzę.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sty 16, 2014 12:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

łapać! łapać!
nie zwlekać :D
(nie mam w rodzinie weterynarzy ;) )

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw sty 16, 2014 12:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

nie mam patentu
w najgorszym razie wyciskają mocz z pęcherza (u weta)
ale przypuszczam, że Behemot by wam flaki wypruł :(

ja tylko uczulam
bo Lokiemu też nie wiem jak siki pobrać (wcześniej też nie miałam pomysłu), ale po tym co przeszliśmy, to choćbym miała wejść pod kuwetę i zasysać strzykawką mocz bezpośrednio ;), nie odpuszczę :?

pozytywka

Post » Czw sty 16, 2014 12:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pamiętajcie też, że profilaktyczne podawanie karmy zakwaszającej, bez badania ph moczu może się skończyć tymi drugimi kryształami, które się lęgną właśnie wtedy, kiedy mocz jest za kwaśny

dlatego trza badać

pozytywka

Post » Czw sty 16, 2014 12:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Na długi weckend majowy przewiduję doroczny przegląd kota, więc sobie z miłą panią wet pogadam [miała już styczność z kotem B. :mrgreen: ] i coś wykombinujemy pewnie.

Ja daję holistyczną, nie zakwaszającą.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sty 16, 2014 12:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

wiemy, wiemy -
najlepiej nie mieć kotów i problemów

jak ja mam im wszystkim łapać???

ludzie nie chcą adresu podać, i chcą kuwetę do kota
może by jeszcze ich w umowie zobowiązać do łapania siusków np 1/miesiąc :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 16, 2014 14:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

przecież ja wiem, że jak ktoś jest zakocony to nie wydoli nie tylko organizacyjnie, ale i finansowo
a jak ktoś ma kota nieobsługiwalnego, to i tak nic z tego nie będzie

wiem to wszystko
ale równocześnie czuję się w obowiązku przypominać i wołać na puszczy
bo tego cholernego piasku w układzie moczowym nie widać po kocie
pomijając już traumę samej choroby i leczenia, to nie chcecie wiedzieć ile ono kosztuje :?
więc jak akurat zaglądnie tu ktoś, kto ma jednego kota, albo dwa
i sensownego weta, to może pójdzie i się skonsultuje, jak wet to widzi i zastanowi się, jak to zorganizować

pozytywka

Post » Czw sty 16, 2014 14:41 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

chyba dużo kosztowało -bo i kot był u veta jakby hotelowany
i te cewki
i nici
:evil:

Patmol

Post » Czw sty 16, 2014 15:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

My łapaliśmy siuśki na sposób, który Inga podała. Gdy kot zacznie sikać, nie jest w stanie przestać(podobno na forum są wyjątki). Wtedy delikatnie za ogonek podnosimy dupkę a pod strumień moczu podkładamy łyżkę wazową z długą rączką. Tylko trzeba uważać, by żwirku nie zagarnąć.
Niestety teraz mamy kryte kuwety i będzie problem... :?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sty 16, 2014 16:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

sunshine pisze:My łapaliśmy siuśki na sposób, który Inga podała. Gdy kot zacznie sikać, nie jest w stanie przestać(podobno na forum są wyjątki). Wtedy delikatnie za ogonek podnosimy dupkę a pod strumień moczu podkładamy łyżkę wazową z długą rączką. Tylko trzeba uważać, by żwirku nie zagarnąć.
Niestety teraz mamy kryte kuwety i będzie problem... :?

Keine problem Słoneczko - zdejmujesz wierzch na 2 dni, koty sie przyzwyczajają i możecie łapać :ok: . Jest jeszcze taki specjalny żwirek do łapania moczu, ale nie pamiętam linka więc nie podam nazwy. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 16, 2014 16:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

A ja jestem Puszczą... :|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw sty 16, 2014 16:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Megana pisze:A ja jestem Puszczą... :|

8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw sty 16, 2014 16:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywka pisze: ...
ale równocześnie czuję się w obowiązku przypominać i wołać na puszczy
...

pozytywka

Post » Czw sty 16, 2014 19:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

a skąd wiadomo, ze kot będzie sikał
i ze trzeba stać akurat w tym momencie koło kuwety z łyżką wazową 8O (zaznaczacie sobie tą do siuśków i tą druga do obiadu?)
ja mam 4 kuwety w różnych miejscach
nie rozczworzę się

Patmol

Post » Czw sty 16, 2014 20:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

no ja mam kuwetę w takim miejscu, że wiadomo, że kot idzie siku
ale musiałabym tam mieć zapas sterylnych łyżek i kubeczków
najlepszy byłby taki porządny sik z rana
myślę nad tym, żeby położyć się spać w przedpokoju na karimacie, z głową w kuwecie i zapolować o świcie ;)

skłaniam się ku zakupowi 2 łyżek do sosów - są mniejsze niż chochelki, a większe niż te do zupy
sosów u nas nikt nie jada (zresztą, mam sosjerki, jakby kto potrzebował), więc wiadomo będzie, że te łyżki to wyłącznie sikowe
Ostatnio edytowano Czw sty 16, 2014 20:11 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

[poprzednia][następna]