Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 15, 2014 15:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Się podgotuje.
Dawaj Flox, dawaj!!!

Leoś lubi.
Wszystko, w odpowiedniej ilości oczywiście:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sty 15, 2014 15:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

kotkins pisze:Się podgotuje.
Dawaj Flox, dawaj!!!

Leoś lubi.
Wszystko, w odpowiedniej ilości oczywiście:)

No, mnie miałby chyba na naprawdę porządny posiłek. Ech, aż szkoda, że tak się nie da, chlip.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro sty 15, 2014 15:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

ehhh
golonkę to bym zjadła....
jak nic, trzeba zrobić. Z zasmażaną kapustką, omnomnomnom....
KotkaWodna

Post » Śro sty 15, 2014 16:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

KotkaWodna pisze:ehhh

Uważaj, mam Twój adres… :twisted:

floxanna

Post » Śro sty 15, 2014 16:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

floxanna pisze:

Jezooooo, to się robi Forum Imienia Hannibala Lectera...... 8O 8O 8O

Jakby się gotówka na Moryca skończyła - dajcie numerek, prześlę w II turze :kotek:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Śro sty 15, 2014 17:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Goloneczka... a robicie pieczoną na kapuście? Ośliniłam się....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sty 15, 2014 17:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Ja-smina pisze:Jakby się gotówka na Moryca skończyła - dajcie numerek, prześlę w II turze :kotek:

Dobrze mówi, polać jej :lol:
A tak serio - jakby coś to dajcie znać.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Śro sty 15, 2014 17:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Uzupełniam wpisy o wpłatach :

Kotkins - 100
Hikiko 50
Ab. 30
Ewa z Chojnic ( ewag.?) - 50

415 + 230 = 645 zł

Tradycyjnie wielkie MIAU - niech żyje nierząd!

Wydano o ile nie pochrzaniłam w sumie 530 zł ( 48 + 476 dokładnie czyli 524 ) zł czyli 120 mamy na plusie. Fairey mnie skontroluje jak coś knocę....
Proponuję zostawić te 120 zł w jego funduszu do czasu kontroli 28.01. - jesli się okaże, ze na nic nie potrzeba to się poprosi darczyńców o wskazanie celu. Może tak być?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 15, 2014 17:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Przepraszam Was bardzo, ale czy widziałyście mój wpis? Czy dostałam na tym wątku ignora?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 15, 2014 17:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

alab108 pisze:Przepraszam Was bardzo, ale czy widziałyście mój wpis? Czy dostałam na tym wątku ignora?

Widziałyśmy. Ale się nie wypowiadam, nie mam pojęcia.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sty 15, 2014 17:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Miałam psa z padaczką i dlatego się nie wypowiadam, bo wiek jak skomplikowane jest to schorzenie, jak trudno dobiera się leki i "ustawia" psa. I że czasem to nie pomaga, wiec się wypowiadać nie bede. Nie jestem specjalistą.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro sty 15, 2014 18:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Ja też nic nie wiem, tzn. wiem, że nic nie wiem. O!
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro sty 15, 2014 18:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Neigh pisze:Miałam psa z padaczką i dlatego się nie wypowiadam, bo wiek jak skomplikowane jest to schorzenie, jak trudno dobiera się leki i "ustawia" psa. I że czasem to nie pomaga, wiec się wypowiadać nie bede. Nie jestem specjalistą.

Tym bardziej mogłabyś się wypowiedzieć skoro miałaś psa z padaczką. Nika miała taki atak w sierpniu, trwał bardzo krótko, wyglądał podobnie jak ten sfilmowany. Byliśmy z nią w lecznicy, zrobili jej badania krwi. Miała bardzo niski poziom Ca i wysoki Mg, podwyższone enzymy wątrobowe i podwyższony mocznik. Dostawała Ca w tabletkach i Hepadol, po czym po miesiącu powtórzono badania. Wszystko wróciło do normy. Ataki się nie powtarzały do teraz, w styczniu miała znowu krótki atak. Lekarz do którego z nią jeżdżę kończył dyżur, powiedział , że to może być padaczka i powiedział żeby podjechać do lecznicy po receptę na Luminal i podawać . Kiedy mąż wrócił z tym Luminalem z Niką było już ok i tego Luminalu nie podałam. Poczytałam w internecie trochę o padaczce i opisy zachowań psa w trakcie takiego ataku były diametralnie różne od tego który wystąpił u Niki.
Rozmawiałam na ten temat z tym wetem. Opowiadałam że wyczytałam że np. niedobór wapnia w organizmie też może spowodować u psa ataki niepadaczkowe. Kazał mi dawać Nice banany. No to jemy te banany....
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 15, 2014 18:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Ale przepraszam czego Ty oczekujesz? Ze ja Ci powiem, że to jest prawidłowa diagnoza? Albo, że nie?
Jesli masz wątpliwości skonsultuj z innym wetem po prostu. Z Tygrysem byłam w sumie u 4 - od czasu diagnozy wstepnej. Badał go wet o specjalizacji neurologicznej - dr Ada Uznańska. Mogę Ci podać gdzie przyjmuje.
Nie, nie będe się wypowiadać, bo to jest zbyt poważna sprawa. I groźna. Psy różnie reagują na ataki padaczkowe. Ataki padaczkowe mogą wyglądać różnie. Rózne też są wersje, np. nadmiar białka.....
Sprawa jest zbyt poważna, żeby oczekiwać opierać sie na pomysłach z forum.......
Ostatnio edytowano Śro sty 15, 2014 18:53 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Neigh

Post » Śro sty 15, 2014 18:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Neigh pisze:Psy różnie reagują na ataki padaczkowe. Mój np. nas nie poznawał - a to był dog kanaryjski.

O ja piórkuję… 8O :strach:

floxanna

[poprzednia][następna]