u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 05, 2014 18:54 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Fajne wiesci!
Saintpaulia,jestes wspanialym domem do tymczasowania,dzieki Ci za to!

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Sob sty 11, 2014 21:44 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Bosy i Bratek dziękują za odwiedziny :) I zostawiają ślady swoich nieznośnych łapek :)

foreverka

Od: Pt sty 03, 2014 18:57

Post » Nie sty 12, 2014 18:43 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Mam nadzieję, że chłopaki szybko się pokochają i staną nierozłączni, jak bracia.

U mnie niestety nie ma już kocich przytulanek. Wygląda na to, że dziewczynki z tego wyrosły. Najbardziej domagają się pieszczot od nas i zainteresowania ze strony suniek. Relacje między nimi są bardziej oschłe, ale chyba nadal cenią swoje towarzystwo. Pomijając może odczucia Gajki wobec Neski, tu niestety nie jest idealnie. Za to Primka często się z Neską bawi. Lepiej jednak dogadywała się z tymczaską Pchełką-Psotką.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie sty 12, 2014 22:18 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonka, co nowego u Ciebie . . ?
Takie tam podstępne pytanko . . .
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie sty 12, 2014 23:09 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

A Ty cwaniaro! :)
U nas dwa nowe tymczasiki. Chłopcy około siedmimiesięczni. Urocze czarnobiałe cuda. Chwilowo przerażone nową sytuacją.
Wymagające niestety więcej pracy, niż Mała Królewna Pchełka.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie sty 12, 2014 23:33 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Za nowe tymczasionka :ok:

marta-po

Post » Wto sty 14, 2014 19:42 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ilonko pokaż nam kotecki :oops: :oops: :oops:
Stęskniłam się za panienkami, oj stęskniłam :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sty 14, 2014 21:25 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Obrazek

Pozwoliłam sobie wrzucić zdjęcie kotków, gdy jeszcze przebywały w lecznicy w klatce. Pewnie Ilonka założy im osobny wątek i wtedy więcej o nich opowie.

marta-po

Post » Śro sty 15, 2014 14:05 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Pingwinki :mrgreen:
Śliczne :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sty 15, 2014 15:11 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Kochani, przepraszam Was, ale znowu zapomniałam o zdjęciach, gdy było jeszcze ładne światło dzienne. Zobaczę, czy uda się coś przy sztucznym oświetleniu. To troszkę dlatego, że inaczej niż większość moich znajomych interpretuję pojęcie "dnia wolnego". Dla mnie to czas na dłuższy spacer z psami, na dezynfekcję kuwet, sprzątnięcie klatek ptakom, podmiany wody w akwariach. Teraz to także chwila na pogadanie do przestraszonych chłopców, którzy zamieszkali u nas, na razie w klateczce. Dotąd nosili imiona "Jedynka" i "Dwójka". Przemianowałam ich na Oskara i Filemona. Niestety jeden dzień wolny dzieli mi teraz pasmo dziesięciu dni pracujących, staram się więc nadrobić wszelkie zaległości w domowych porządkach (nie wykonalne) i zrobić coś na zapas (złudne). We wszystkim na swój sposób pomagają kocice. Suńki starają się zachęcić mnie do swoich ulubionych zabaw, więc wszystko trwa trzy razy dłużej.
Tęsknię do Waszych wątków i liczę, że uda mi się niedługo pozaglądać i doczytać o Waszych perypetiach.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro sty 15, 2014 19:53 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Niestety fotki nie wychodzą mi przy sztucznym oświetleniu. A byłoby co fotografować, bo Brawcia szaleje, jak dziecko z myszką egipską (świetna zabawka, szeleści, ma kocimiętkę i długi sprężynujący ogonek) od Cioci. Brawurce nie tak łatwo dogodzić z doborem zabawek, a tu strzał w dziesiątkę.

A ja wczoraj kupiłam kocimiętkę w proszku i posypałam nią drapak i stare zapomniane kocie zabawki. Rewelacja. Wszystkie dziewczyny się bawiły. Jedyny minus, że Primka robi się po tym nadpobudliwa, więc u niej kocimiętkę można stosować tylko w niewielkich ilościach. A nie, nie jedyny. Drugi minus, to to, że moje suńki mają fioła na punkcie kociej mięty. Szaleją za nią bardziej niż koty. Trzeba uważać na wszystkie pachnące zabawki, bo w starciu z psami nie mają szans.

Kocurki wymagają dużo pracy przy socjalizacji. Zwłaszcza ten bardziej czarny z pingwinków - Oskar. On ma taki strasznie urokliwy pyszczek. Koniecznie muszę zrobić mu zdjęcie dobrej jakości. Nie idzie się nie zakochać. Filemonek ma nosek różowy, ogromniasty, taki kinolkowaty. Jest bardziej niż brat otwarty na człowieka, mam nadzieję, że ukrywa w sobie wielkiego miziaka, który wyłoni się, jak tylko chłopak poczuje się bezpieczniej.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro sty 15, 2014 22:50 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

za kocurki :ok: :ok: :ok:

u mnie kocimiętką w ogródku, były zainteresowane tylko okoliczne koty, moje nie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 16, 2014 21:03 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Pozdrawiamy z białego Poznania:)))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw sty 16, 2014 21:55 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Dziękujemy i pozdrawiamy z równie białej Warszawy. Do tego zimnej i mokrej, a to połączenie, którego nie cierpię.
Suńkom niestety nie przeszkadza to w domaganiu się przydługich spacerów. :roll:
U nas kocimiętka budzi dzikie zainteresowanie. Muszę gdzieś upolować nasionka i wysiać w doniczce. I zabezpieczyć przed szurniętymi psicami. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Wto sty 21, 2014 11:48 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Chłopcy pojechali na kastrację, mocne kciuki proszę.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

[poprzednia][następna]