S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 11, 2014 18:04 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

sylwka - faktycznie podobienstwo wielkie
bardzo sie ciesze , że sita juz w domku jest

a asterix to raczej max wesoły kociak jest, fakt, na bank niezadowolony z tego ze siedzi w klatce

domek znalazł dzis czarny Hof- bardzo fajny domek :ok:

a to styczniowe koty, bez jednego biedaka który trafił do schroniska po wypadku z połamanym kregosłupem i pęknietym pęcherzem
[i]- dla tego dzikuska

kotka 1/14
od 1 01 w schr
tricat 2 01
czteroletnia burasia oddana bo sika
Obrazek

kocurek- 2/14
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

Zuzia- 3/13
od 8 01 w schr
tricat 9 01
tym razem oddana bo niszczy meble
i to nie przez włascicieli a przez sasiadke, która sie bała ,ze kot gorzej trafi niz do schroniska
wrrr
Obrazek

burasia- 5/14
od 8 01 w schr
znaleziona, troche zasmarkana, około pół roczna
chyba w ciazy
miła koteczka
Obrazek

kastrat- 5
6/14
od 10 01 w schr
bardzo miły kastrat, znaleziony
tricat 11 01
Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sty 11, 2014 23:31 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:1luvu: słuchajcie Flores nie może mi wyjść z głowy , żałuję że mam popołudniową zmianę w tym tygodniu bo chciałabym głównie z tą złośnicą popracować ale wytrzymać muszę do soboty :lol:

sylwka138

Od: Sob gru 28, 2013 21:37

Post » Nie sty 12, 2014 13:31 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Flores jest piękna tylko jak narazie niedostępna. Syczy, buczy, potrafi :mrgreen:
Ale drogą cierpliwości damy radę. Bonia i Gifi się przełamują :kotek:
Flores wymaga więcej pracy

Gorzej z Mantą, siostrą Meli. Manta wyrasta na Brinkę 2. Zawsze jest jednak nadzieja.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie sty 12, 2014 22:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kotka 1/14
od 1 01 w schr
tricat 2 01
Obrazek

POZIOMKA

kocurek- 2/14
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

BATIK

burasia- 5/14
od 8 01 w schr
znaleziona, troche zasmarkana, około pół roczna
chyba w ciazy
miła koteczka
Obrazek

MELISSA

kastrat- 5
6/14
od 10 01 w schr
bardzo miły kastrat, znaleziony
tricat 11 01
Obrazek[/quote]

NORTES
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon sty 13, 2014 12:44 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

bettysolo pisze:kotka 1/14
od 1 01 w schr
tricat 2 01
Obrazek

POZIOMKA

kocurek- 2/14
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

BATIK

kotka 1/14 - Miłka
od 1 01 w schr
tricat 2 01
Obrazek

-----------------

kocurek 2/14 - [b]Arik[/b]
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

:arrow: Bettysolo tym dwóm już nadałaś imionka popatrz :wink:
Poziomka to Miłka
a Batik to Arik
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pon sty 13, 2014 16:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

a w schronisku.......

domki dziś znalazły : Cyranka, Potinka i mała elegantka - siostrzyczka Buli

sterylki miały szylkrecia dzika, Heliga, Omisoka (okazało sie ,że jest ciachnieta już )
w srodę będą następne ciachy

mam taki bajzel na 1 stronie, ze porazka :oops: :oops: :oops:
ale nie posprzatam, muszę się wziąć za pisanie prac :oops: , sory
W przyszłym tygodniu to zrobię , obiecuję

Mała1

Post » Pon sty 13, 2014 21:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:
bettysolo pisze:kotka 1/14
od 1 01 w schr
tricat 2 01
Obrazek

POZIOMKA

kocurek- 2/14
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

BATIK

kotka 1/14 - Miłka
od 1 01 w schr
tricat 2 01
Obrazek

-----------------

kocurek 2/14 - [b]Arik[/b]
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

:arrow: Bettysolo tym dwóm już nadałaś imionka popatrz :wink:
Poziomka to Miłka
a Batik to Arik

Chyba będę musiała zacząc spisywać numery kociaków :?
Jak pojawiają się pod nazwą "nowe koty w schronisku"
to przyjmuję że są nowe i jeszcze nienazwane :oops:
Niestety ale po zdjęciach to ja mało rozróżniam nasze niekochane :oops:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pon sty 13, 2014 21:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:arrow: Mała masz się uczyć i zaliczyć to co postanowiłaś! :ok: Szkoła jest ważna i masz prawo do odpuszczenia sobie co można ''później wykonać''. No przecież się nie rozerwiesz, a my jak możemy twoje ręce prawe bydymy :mrgreen: :mrgreen:

:arrow: Bettysolo wiem, może będę bardziej imionka nadane przez Ciebie zaznaczać by było widoczniejsze? :wink:
Wtedy się problem rozwiąże, wiesz te zdjęcia co mała robi telefonem by było cokolwiek dla nas forumowiczów ja potem robię jeszcze raz wyraźniej i może potem takie rzeczywiście powstawać zamieszanie. Poprawimy to :P

za domki nowe

Potinka i Cyranka - przecudnowne rodzeństwo czarne, kciuki :ok:
Mały elegancik nazwany roboczo Zoro braciszek Buli i Koro - w nowym domku będzie mu na pewno wspaniale :kotek:
Tylko Buli najładniejszy białasek pozostał najbardziej dziczący i wystraszony. Mały uparciuszek :lol:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pon sty 13, 2014 22:00 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze::arrow: Bettysolo wiem, może będę bardziej imionka nadane przez Ciebie zaznaczać by było widoczniejsze? :wink:
Wtedy się problem rozwiąże, wiesz te zdjęcia co mała robi telefonem by było cokolwiek dla nas forumowiczów ja potem robię jeszcze raz wyraźniej i może potem takie rzeczywiście powstawać zamieszanie. Poprawimy to :P

Jakoś to rozwiążemy :)
Z drugiej strony nawet jak dwa razy nazwę kogoś to przecież wiadomo że to drugie jest nieaktualne :wink:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto sty 14, 2014 20:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kurcze, to moja wina, tzn mojego bałaganu w kotach na 1 stronie
jeszcze pół roku tak bedzie , niestety :roll:

w schronisku nowa smarkata kicia, czarna, około 5 miesieczna. Dzis zaszczepiuona
oczywiscie nie mam foty
ale jutro zrobię

adoptusie tez nie poobdzwaniane, nie wyrabiam, sory

Tania Zoro to laska :wink:
a Potinka to taka elegantka z srodkowej klatki w kwadratowej kwarantannie :wink:
Sawi- bracik Cyranki nadal w schronisku

dzis otworzyłam woliere dla dzikich- mam nadzieje ,że Freya nie da całkiem dyla

Mała1

Post » Wto sty 14, 2014 21:43 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Prośba na FB:

!! PILNIE POTRZEBNA POMOC W OPIECE NAD 3 KOTAMI I PIESKIEM !!

Dzwoniła do mnie załamana Pani z osiedla Paderewskiego w Katowicach, która od sierpnia nie może znaleźć pomocy. Pani po 20 lutego będzie miała operację i od kilku do kilkunastu dni spędzi w szpitalu. W tym czasie ktoś musiałby się zająć jej gromadką, która składa się z odratowanych kolejno 3 kotów i pieska. Dwa z kotków są bojaźliwe w związku z tym co przeszły, do tego jeden z nich ma problem zdrowotny i należy obserwować czy normalnie je i czy wszystko z nim w porządku. Szukamy kogoś odpowiedzialnego, kto będzie w stanie poświęcić MINIMUM 2 GODZINY DZIENNIE, by posiedzieć ze zwierzakami, nakarmić je, posprzątać kuwety, itd. Jeżeli piesek nie znajdzie opieki, to w grę również wejdzie jego wyprowadzanie. Równie dobry byłby dom tymczasowy dla tej gromadki. Przed opieką lub podarowaniem domu tymczasowego muszą nastąpić spotkania zapoznawcze ze zwierzakami. Zdaję sobie sprawę, że sytuacja jest trudna, ale tej kobiecie musi ktoś pomóc...
Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne propozycje - proszę pisać lub dzwonić pod mój nr 600 790 152. Pomoc będzie symbolicznie opłacona.

Opieka lub DT - 3 koty i pies

Miejsce - osiedle Paderewskiego w Katowicach

Kontakt - 600 790 152

Piesek już zaopiekowany...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro sty 15, 2014 8:30 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Po raz kolejny otrzymałam wiadomośc, iż pisze się o nas, Niekochanych, na jakimś wątku.

phantasmagori pisze:

"Wszystkie koty nasze są" nie do końca i nie wszędzie.
Widzisz miejsce skąd są Sroczki, w moim mieście, mimo pięknych słów na stronie internetowej, jaką to domy tymczasowe otaczane są opieką nie zrobiło dla Sroczek nic. Nawet głupie umieszczenie na stronie jako przebywające w domu tymczasowym nie miało miejsca. Nawet nie chciało mi się o to prosić, choć powinno iść z automatu.
Siostrzyczka Suri, wyglądająca jak syjamka, została momentalnie wzięta na dom tymczasowy, miała zapewniony domek stały. Było pianie z zachwytu, "och ach jak cudnie, że syjameczka jest na tymczasie, X uratowałaś jej życie" O tym że w tym samym dniu, zwykłe Sroczki znalazły tymczas u mnie, była jedynie wzmianka głównej wolontariuszki. Wedle reszty, mogły sobie umrzeć, bo takie zwykłe.
W momencie wzięcia na tymczas zostałam z tym wszystkim sama. Z hasłem "jeśli przeżyją".
Ja rozumiem, że jest tam wiele kotów, że brak czasu na wszystkie, że priorytetem jest wyciągnięcie stamtąd. Ale właśnie takie jest moje wrażenie.

"Was" - w wypowiedzi dotyczy Niekochanych (mój przypis).

Ok, powiem Wam tak. I mam nadzieję, że to do Was jakoś dotrze.
Narzekacie, iż niema nowych wolontariuszy, jest mało domów tymczasowych, nie przybywają nowe.
Jesteście idealne, nieomylne, jedyne w swoim rodzaju, na każdą uwagę jest foch i histeria... potem się dziwicie ze i na wątku i na wolontariacie kisicie się we własnym sosie.
Szkoda tylko dobrej roboty Małej1

Przemyślcie to sobie i wyciągnijcie jakieś wnioski. Byle konstruktywne.

I na zakończenie:

Nawiązując do aktywnych wolontariuszek głaskających koty dwa razy w tygodniu w schronisku. Tak, wydaje im się iż są jedyne, niepowtarzalne, najważniejsze.

To oczywiście częśc wypowiedzi.

Jeśli ktoś ma siły i ochotę poczytac więcej zapraszam na wątek: viewtopic.php?f=1&t=156182&start=885 strony 60-62.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro sty 15, 2014 11:34 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Cudowna manipulacja, zdania pięknie wyrwane z kontekstu.

Ewentualnych dyskutantów proszę o przeczytanie całości moich wypowiedzi.

A i jeszcze jedno.
Ja nazwy katowickiego schroniska nigdzie nie wymieniłam.

Napisałam jedynie że w miejscu skąd są Sroczki nie otrzymałam pomocy w szukaniu domu. Co jest faktem.
Oraz to, że było mi przykro iż zauważono tylko adopcję małej syjamki, zaś z tego, że Sroczki też przeżyją nikt się nie ucieszył.
Ot odczucia domu tymczasowego, który stoi nad dwoma zwykłymi, bardzo chorymi kotami, do których ma prawo i nie są niczym dziwnym
Nie było to żadnym atakiem na schronisko.
To ty Kamakolo dorobiłaś do tego historię, jakoby ja mam pretensje do Ciebie o wzięcie syjamki, że atakuję Korciaczki itd.

W mojej wypowiedzi nigdzie czegoś takiego nie było.

Zamiast przyjąć do wiadomości, że faktycznie głupio wyszło, wpadasz w histeryczne tony i rozpętujesz wielką wojnę.

A już przytaczanie tutaj zdań wyjętych z wypowiedzi i tylko tych, które pasują do Twojej bajki, jest wyjątkowo paskudną manipulacją.

Moja wypowiedź opinii schroniska w żaden sposób nie zaszkodziła. Tym bardziej że jak już pisałam wcześniej, nie wymieniłam nazwy.
Twoje zachowanie zaś jako wolontariuszki zaszkodzić może i owszem.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sty 15, 2014 12:05 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Phantasmagori, uspokój się proszę, bo to TY wpadasz w histeryczne tony.

Zaprosiłam przecież nasze Niekochane do zapoznania się z wątkiem, jeśli ktoś oczywiście chce, i wyrobienia sobie własnej opinii.

Obawiam się, iż sytuacja, którą sprowokowałaś, przerosła Cię. Zatem pozwól, niech wydarzenia albo umrą śmiercią naturalną albo toczyc się będą dalej.

Pozdrawiam.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro sty 15, 2014 12:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

dziewczyny, nie ma co tego ciągnąć.
Zarzut, że Lunka trafiła do Kamakolo, bo jest syjamką jest absurdalny. Większość tymczasów Kamakolo nawet nie stała obok rasowego kota, a wszystkie łączył fatalny stan i niemalże zerowa szansa na przeżycie w schronisku.
Z naszej strony głupio wyszło, że nie zainteresowaliśmy się bardziej tymczasami phanatasmagori i tu faktycznie zawaliliśmy. Nasza strona internetowa leży i kwiczy, kompletnie brakuje nam na to czasu. Na zebraniu w sobotę ustaliliśmy, że ja się zajmę ogarnianiem tymczasów i od tej soboty nie znalazłam chwili, żeby zacząć to robić :roll: , ale obiecuję, że znajdę.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]