PomyLuna cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 14, 2014 0:17 Re: PomyLuna cz.III

oj oj.

za to moja Trufka tak barankuje, że kiedyś zęby stracę. :mrgreen:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Wto sty 14, 2014 8:49 Re: PomyLuna cz.III

A czo to znaczy że kot barankuje? Że niby tak z bysia wali ? :ryk: :ryk:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Wto sty 14, 2014 9:14 Re: PomyLuna cz.III

No, jeśli dobrze rozumiem, to chodzi o takie właśnie trącanie główką w głowe właściciela. Ja to pojęcie dopiero poznałam tutaj, na miau. Moje kotki tego nie robią :crying: :crying: :crying: Nie kochają mnie :crying:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 14, 2014 9:25 Re: PomyLuna cz.III

O o o!!! To Lamar chyba właśnie barankuje, podchodzi, wali mnie z byka , przedtem wydaje odgłos w stylu "Kurukurumama" po czym trzeba go wziąć na klatę i wycałować, wydrapać za uszkiem , a on wtedy zasypia. I znowu godzina z głowy. :mrgreen:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Wto sty 14, 2014 10:07 Re: PomyLuna cz.III

Blodka pisze:O o o!!! To Lamar chyba właśnie barankuje, podchodzi, wali mnie z byka , przedtem wydaje odgłos w stylu "Kurukurumama" po czym trzeba go wziąć na klatę i wycałować, wydrapać za uszkiem , a on wtedy zasypia. I znowu godzina z głowy. :mrgreen:

Zazdraszczam...

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 10:11 Re: PomyLuna cz.III

A dzisiaj leżąc sobie w łóżku na plecach wzięłam Perełeczkę, tak że leżała mi na klacie, pysiem przy mojej głowie. Zaczęła się myjać i tak jakoś chyba jej 'zeszło', że mi umyła szyję, brodę i usta :1luvu: A potem jak położyła już główkę to tak słodko na mnie popatrzyła i liznęła mnie w nos :1luvu:
Jaka kochana Perełeczka :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto sty 14, 2014 10:28 Re: PomyLuna cz.III

Ojej, ale te koty są słodkie :1luvu:

Lunka mi dziś towarzyszyła przy wszystkich czynnościach, poszła ze mną nawet do łazienki i namiętnie próbowała eksplorować przestrzeń za pralką :D potem dopiero zauważyłam, że komuś się wysypało trochę proszku, więc od razu kot na ręce i myjemy łapki - w akompaniamencie wściekłych miauków i prychania... :D

Jestem człowiekiem o zdolnościach niesamowitych - zaspałam na zajęcia o 11 :roll: cóż, dobrze, że mogę pójść jeszcze na 12:30 i odpokutować...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Wto sty 14, 2014 11:46 Re: PomyLuna cz.III

Hej Aniu

Dziwne, że tego @ z wynikami Ci nie przysłali - troszkę mało słowni są, ale mam nadzieję, że dzisiaj @ dostaniesz jeżeli nie uda Ci się do nich podjechać :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 14, 2014 11:49 Re: PomyLuna cz.III

Bellemere pisze:Lunka mi dziś towarzyszyła przy wszystkich czynnościach, poszła ze mną nawet do łazienki i namiętnie próbowała eksplorować przestrzeń za pralką :D potem dopiero zauważyłam, że komuś się wysypało trochę proszku, więc od razu kot na ręce i myjemy łapki - w akompaniamencie wściekłych miauków i prychania... :D

ojojo ^^
to aktualnie mi kran lekko przecieka, więc Polczan korzysta- podkłada łapke i głowe, prycha niesamowicie i się myje... :ryk:

nie przejmuj się zaspaniem- ja mam na uczelnie 15 min na nogach i jestem w stanie zaspać na 11 ;D

faxcooks

Od: Wto lip 02, 2013 8:47

Post » Wto sty 14, 2014 13:14 Re: PomyLuna cz.III

A ja dzisiaj pospałam do 8,30 :) Koteczki grzeczne były.
Moje tez barankują ale nie mi w twarz tylko jak je głaszczę to w rękę uderzają :)
Hej Aniu :)
Miłego wtorku :) i daj znać co z wynikami.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sty 14, 2014 15:05 Re: PomyLuna cz.III

Dzięki, Monika ;)

Zadzwoniłam do lecznicy z rana i powiedzieli, że zaraz wyślą. Sądzę, że to zrobili, pani prosiła, żebym zadzwoniła, jak nie przyjdą. Nie przyszły :roll:
Zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina poczty, już parę razy mi na Onet coś nie dochodziło. Na Gmail zawsze dochodzi, ale jak się za dzieciaka prawie założyło maila o nazwie "lovemandms", to się teraz wstydzi podawać w miejscach publicznych :D

No nic, może jeszcze przyjdzie, kurde, najwyżej jutro tam podjadę. Dzisiaj już nie dam rady, zresztą jutro też będzie beznadziejnie, no ale...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sty 14, 2014 16:52 Re: PomyLuna cz.III

a sprawdziłaś folder spamu?

i ja codziennie zrywka o szóstej, czego nienawidzę :roll:
w zeszłym roku nie chodziłam na nich przed 10 i też potrafiłam zaspać...
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto sty 14, 2014 17:43 Re: PomyLuna cz.III

Sprawdzałam i spam, i kosz - ale właśnie przyszły.

Szczerze mówiąc, kilka rzeczy jest niezbyt w porządku. Nie wiem jeszcze, na ile, jutro będę jechać skonsultować te wyniki z weterynarzem - wysoka glukoza mnie nie dziwi (silny stres), ale kilka parametrów mogłoby sugerować jakieś problemy z wątrobą (podwyższone MHC, cholesterol, niski potas, obniżone LDH), z drugiej strony AspAt, ALAT i ALP są w normie, dość niskiej. Lekko odwodniona, cała reszta w sumie w normie.
Na razie napisałam do gpolomskiej, to mądra kobieta jest, może mi podpowie, co mogę olać, nad czym histeryzować i na co zwrócić uwagę jutro u lekarza.

A póki co histeryzuję :strach:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sty 14, 2014 17:59 Re: PomyLuna cz.III

Wszystko na spokojnie. Mam nadzieję, że to o czym piszesz to tylko drobne anomalia nie powiązane z żadnym schorzeniem i za to trzymam kciuki :ok:

Milena_MK

Post » Wto sty 14, 2014 18:03 Re: PomyLuna cz.III

Też mam taką nadzieję, ale mimo to zaraz obgryzę do zera paznokcie z nerwów, a do tego rozładował mi się e-papieros i nie mam czym się odstresować... To nie są duże odchyły od norm, tym się pocieszam, na pewno nie są to jakieś alarmujące wyniki na zasadzie "ZAPIER*ALAJ DO LEKARZA TERAZ!", ale jednak coś jest niezbyt w porządku i nie przestanę się denerwować, póki się nie dowiem, co...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]