2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 13:04 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Do pilnej adopcji dwa młode koty - Saban (ok. 1,5 roku), kot z białaczką, w związku z tym nie może przebywać w Schronisku, dodatkowo cierpi na notoryczny katar. Mamy tylko 7 dni na znalezienie mu domu... W Schronisku mieszka z innym kotem - Mahadem (w tym samym wieku) - który prawdopodobnie może być również zarażony. Dla niego również pilnie szukamy domu. Koty trafiły do nas z tego samego miejsca. Mahad jest bardziej wycofany, Saban pomaga mu się oswoić ze światem. Kociaki bardzo ze sobą zżyte i byłoby wspaniale, gdyby trafiły do jednego domu. Mahad pielęgnował Sabana, kiedy zrobiły mu się otwarte duże rany po zastrzykach... To prawdziwi koci przyjaciele. Obydwa uwielbiają Calopet:)
Wydarzenie na FB https://www.facebook.com/events/6726051 ... r=upcoming

Szukamy domu odpowiedzialnego, gdzie żyją już koty z białaczką lub takiego bez zwierząt. Saban jest bardzo przytulaśny, miły, nieagresywny. Mahad również nie przejawia agresji, choć dłużej zajmuje mu przekonanie się do człowieka.
Pomożemy w transporcie do nowego domu.
Prosimy o kontakt ze Schroniskiem w Zielonej Górze: 784 90 88 90
Obrazek - Saban http://www.schronisko.avx.pl/images/djc ... g_8603.jpg

Obrazek - Mahad http://www.schronisko.avx.pl/koty/item/2667-mahad
Ostatnio edytowano Pon sty 13, 2014 22:33 przez SYLWIA7, łącznie edytowano 3 razy

SYLWIA7

Od: Wto wrz 14, 2010 14:57

Post » Pon sty 13, 2014 13:16 Re: Pilne dwie kocie adopcje!

Wrzuciłam na białaczkowce, ale szanse są małe. Zróbcie wydarzenie na FB - wtedy będzie szansa na znalezienie im domu - albo przynajmniej DT.
I zmień tytuł - np. na 2 koty FeLV+ mają tylko 7 dni - DT/DS na cito.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 13, 2014 14:36 Re: Pilne dwie kocie adopcje!

Podrzucam :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon sty 13, 2014 18:26 Re: Pilne dwie kocie adopcje!

Bardzo pilne - te koty mają tylko 7 dni :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sty 13, 2014 20:21 Re: Pilne dwie kocie adopcje!

Alienor pisze:Bardzo pilne - te koty mają tylko 7 dni :( .

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sty 13, 2014 21:48 Re: Pilne dwie kocie adopcje!

Alienor pisze:Wrzuciłam na białaczkowce, ale szanse są małe. Zróbcie wydarzenie na FB - wtedy będzie szansa na znalezienie im domu - albo przynajmniej DT.
I zmień tytuł - np. na 2 koty FeLV+ mają tylko 7 dni - DT/DS na cito.

Wydarzenie na FB już jest, nie tracę nadzieji, może ktoś się jednak zgłosi
Nie wiem, jak tu zmienić tytuł, na moim macierzystym forum robi to moderator czy tu jest tak samo?
Jeżeli tak to bardzo proszę o zmianę tematu na "2 koty FelV, mają tylko 7 dni- DT/DS na cito.

SYLWIA7

Post » Pon sty 13, 2014 21:56 Re: Pilne dwie kocie adopcje!

Wchodzisz w pierwszy swój post, klikasz "zmień" - wtedy możesz zmienić tytuł. I wkleić linka do wydarzenia - im więcej ludzi zaangażowanych w to, tym większa szansa, że zdążymy. I poproś moderatora o przeniesienie na Koty - tam więcej osób wchodzi no i większa szansa na znalezienie TDT/DT, żeby zdążyć przed deadlinem. Spróbuj zaprosić CatAngel na wydarzenie - ona ma dużo prokocich znajomych na FB, więc jeśli się włączy i udostępni wydarzenie, zasięg rozprzestrzenienia się tej informacji będzie o wiele większy. :ok:

Alienor

Post » Pon sty 13, 2014 22:35 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Dzięki Alienor

SYLWIA7

Post » Pon sty 13, 2014 23:58 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

do góry
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sty 14, 2014 8:22 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Napisałam o tych kotach na kilku zaprzyjaźnionych wątkach, poprosiłam, żeby dołączyli do wydarzenia. Oby się udało :ok: :ok: Tylko ważne jest, żebyście też coś tam pisały o tych kotach, o ich charakterach, jakichś śmiesznych wydarzeniach u nich - wtedy gdy się sporo dzieje, jest większe zainteresowanie.
Mahad przypomina mi moją białaczkową Koibito[*] - zaraziła się, bo była taką ciocią i kocią przylepą :( . Gdybym miała miejsce, wziełabym je na DT, ale już nawet łazienka zajęta. Dlatego się tak w to zaangażowałam.
Ostatnio edytowano Wto sty 14, 2014 8:23 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz

Alienor

Post » Wto sty 14, 2014 8:23 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Domek potrzebny na wczoraj :!: :!: :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 14, 2014 8:28 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

A za 7 dni co z nimi będzie?-zostaną uśpione? :cry: :cry: :cry:
Jeśli tak , dopiszcie to w wydarzeniu , może nawet w tytule.
Udostępniłam, tylko tyle mogę :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sty 14, 2014 12:17 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

do góry
:(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sty 14, 2014 12:19 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Są schroniska, gdzie mieszkają koty z białaczką, izolowane od innych. Rozumiem, że u Was nie jes to możliwe? :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 14, 2014 21:28 Re: 2 koty z FelV, mają tylko 7dni - DT/DS na cito!!!

Za siedem dni, to nie chcę myśleć musi się znaleźć dom. Żeby od izolować kotki musiałyśmy zrobić sporą roszadę ze zwierzętami. Teraz mieszkają między psami. Dużym owczarkiem, któremu wypadł dysk, ale już wie, że za ścianą są koty i próbuje się tam przedrapać, a po drugiej stronie małe jazgoty. To nie jest idealne miejsce dla kotów, a już chorych to poprostu masakra. Ale to było jedyne miejsce jakim dysponowaliśmy. Staramy się o budowę kociarni z projektu obywatelskiego i tam jest zaprojektowana izolatka, ale teraz staramy się jak możemy.
Dziś Mahad miał pobraną krew, żeby sprawdzić czy jest pozytywny. Od jutra podajemy interferor, nie poddamy sie. Liczę i nie tylko ja, że znajdziemy domek, dla tych wspaniałych kotów.

SYLWIA7

[następna]