Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 16:34 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

dane sprzed chwili :

Za petycją: 3,245 (2,928)
Przeciw: 234 (177)

(liczby w nawiasach to zweryfikowane, potwierdzone podpisy)
nadal bardzo dużo osób nie dokończyło podpisywania petycji :(
bardzo ważne żeby po wpisaniu danych kliknąć na napis: Potwierdź swój podpis pod petycją
(wtedy przysyłany jest mail z linkiem na który trzeba kliknąć aby potwierdzić swój podpis)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro sty 08, 2014 16:47 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

a u nas teraz strzelają :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 08, 2014 17:05 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

na facebooku pani Ewa napisała:
W okolicach Piaseczna nowa swiecka (?) tradycja: strzelanie na 3 kroli.
Trwa to od 2 godzin, brawa dla strazy miejskiej i policji za skutecznosc w egzekwowaniu prawa!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie sty 12, 2014 19:02 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

ze strony Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy:
http://www.wosp.org.pl/final/o_finale

O godzinie 20.00 zapraszamy wszystkich do udziału w happeningu pt. "Światełko do Nieba".
W tej jednej chwili w całej Polsce prosimy ludzi o wysłanie w stronę nieba - Dobrych Aniołów, światełka w postaci zapalonej zapałki,
świeczki, pochodni czy sztucznych ogni. W tej jednej chwili wierzymy w to, że jesteśmy bardzo widoczni.

(...) Podczas trwania Finału, dokładnie rozliczamy nasze poprzednie zakupy i przede wszystkim dokładnie tłumaczymy cel naszej aktualnej zbiórki.
Warszawskie studio telewizyjne tego dnia odwiedza kilka tysięcy osób.
Kilka razy więcej bawi się na Placu Defilad, przy Pałacu Kultury i Nauki, gdzie odbywa się koncert, a pokaz sztucznych ogni przechodzi każdorazowo do historii, jako piękne widowisko.

:(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie sty 12, 2014 19:10 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

A czytałaś oświadczenie sztabu w sprawie rezygnacji z licytacji szczeniaka? Zrezygnowali, ale oświadczenie jest sarkastyczne.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 12, 2014 19:12 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

nic jeszcze nie wiem o licytacji szczeniaka :(
- - -
Podpisałam petycję i wszystkich Was też do tego zachęcam
ale wolałabym, żeby to była petycja o całkowitym zakazie odpalania fajerwerków i petard
dotyczącym także pokazów profesjonalnych

obawiam się, że taką petycję pewnie podpisałoby bardzo mało osób :( bo "fajerwerki są takie piękne" :(
ale co z tymi zwierzętami które żyją i mieszkają przy tych miejscach profesjonalnych pokazów ?

gdyby udało się nam wspólnie wywalczyć, żeby chociaż był zakaz sprzedaży petard i fajerwerków osobom fizycznym
to już przynajmniej większość zwierząt nie cierpiałaby z przerażenia

a zachęcanie przez WOŚP (tak to zrozumiałam) do odpalania sztucznych ogni 12 stycznia to chyba jest niezgodne z prawem
przecież to nie 31 grudnia ani 1 stycznia
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie sty 12, 2014 20:05 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

u nas w Łodzi są straszne huki a mieszkamy daleko od Manufaktury :(
aż strach pomyśleć jak to słychać z bliska :( na osiedlu też ktoś się dołączył :(
-
petycję podpisało 3.439 osób
a w akcji Nie strzelam w Sylwestra wzięło udział ponad 30 tysięcy osób
trzeba do nich dotrzeć z informacją o petycji

byłoby wspaniale gdyby wszystkie fundacje i organizacje prozwierzęce
umieściły na swoich stronach internetowych i na facebooku informację o petycji
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon sty 13, 2014 16:29 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

Zrobiłam nowe banerki do petycji , może się przydadzą ;)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/qfgpd][IMG]http://i.imgur.com/jsuBE2L.gif[/IMG][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/qfgpd][IMG]http://i.imgur.com/Pcc87M6.gif[/IMG][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon sty 13, 2014 16:49 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

bardzo Ci dziękuję amyszko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

proszę wklejajcie te banerki do swoich podpisów - wspólnie możemy dotrzeć do wielu osób i zebrać bardzo dużo podpisów
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon sty 13, 2014 18:20 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

Rozumiem że zwierzęta boją się tego hałasu. Ale czy to nie jest lekka przesada z tą petycją? Myślę że zadbanie o swojego pupila, zapewnienie mu warunków do przetrwania tego czasu w zupełności wystarczy aby nasz zwierzach nie był przerażony przez kilka następnych dni.
Takie jest moje zdanie. I z góry przepraszam jeśli uraziłam kogoś walczącego w tej sprawie.

dobra_dusza

Od: Pon sty 13, 2014 10:46

Post » Pon sty 13, 2014 18:43 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

dobra_dusza pisze:Rozumiem że zwierzęta boją się tego hałasu. Ale czy to nie jest lekka przesada z tą petycją? Myślę że zadbanie o swojego pupila, zapewnienie mu warunków do przetrwania tego czasu w zupełności wystarczy aby nasz zwierzach nie był przerażony przez kilka następnych dni.
Takie jest moje zdanie. I z góry przepraszam jeśli uraziłam kogoś walczącego w tej sprawie.

Nie czuję się urażona. Ale nie dbam wyłącznie o moje zwierzęta. Chodzi o zwierzęta bezdomne, a także dzikie - im nie można pomóc.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 13, 2014 18:46 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

MalgWroclaw pisze:
dobra_dusza pisze:Rozumiem że zwierzęta boją się tego hałasu. Ale czy to nie jest lekka przesada z tą petycją? Myślę że zadbanie o swojego pupila, zapewnienie mu warunków do przetrwania tego czasu w zupełności wystarczy aby nasz zwierzach nie był przerażony przez kilka następnych dni.

Nie czuję się urażona. Ale nie dbam wyłącznie o moje zwierzęta. Chodzi o zwierzęta bezdomne, a także dzikie - im nie można pomóc.

Niestety wszystkim zwierzętom świata nie da się pomóc.

dobra_dusza

Post » Pon sty 13, 2014 18:46 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

MalgWroclaw pisze:

Też tak myślę. Nie możemy zapominać o tych które są w najgorszym położeniu. O tych najsłabszych niewiele osób myśli.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 13, 2014 18:47 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

dobra_dusza pisze:
MalgWroclaw pisze:

Czy to znaczy, że nie należy robić nic? Gratuluję takiego myślenia.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 13, 2014 18:53 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW-dla zwierząt to koszmar! PETYCJA

EVA2406 pisze:
dobra_dusza pisze:
MalgWroclaw pisze:

Czy to znaczy, że nie należy robić nic? Gratuluję takiego myślenia.

Czy ja coś takiego apisałam? Ludzie ja tylko wyraziłam swoje zdanie. Trzymam za Was kciuki, ale jestem realistką i jestem prawie pewna że to się nie uda. Aczkolwiek życzę powodzenia!

dobra_dusza

[poprzednia][następna]