Myszak (tetralogia Fallota), Kropka, Dymek i Dev

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 07, 2014 17:15 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Nie Ty, kotojadzie bez serca. Kinia dostanie nagrodę w postaci kotka! Może sobie sama wybrać kolor.
Jak tu Ania wpadnie wieczorem to się za głowę złapie.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto sty 07, 2014 21:39 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

JolaJ pisze:Nie Ty, kotojadzie bez serca. Kinia dostanie nagrodę w postaci kotka! Może sobie sama wybrać kolor.
Jak tu Ania wpadnie wieczorem to się za głowę złapie.

Rozbawiliście mnie do łez Dyskusją, Argumentami oraz Poezją :)

Od niedzieli mam doła z powodu dwóch kotów schroniskowych, a do tego w czasie wolnym oglądam "Sześć stóp pod ziemią" - drugi sezon, mam komplet od koleżanki.

Poproszę o więcej zabawnych postów :)

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Śro sty 08, 2014 9:42 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

JolaJ pisze:Nie Ty, kotojadzie bez serca.

Oj tam oj tam
Mój Tygrys chyba kiedyś chciał być zjedzony. Jak ziewałam to mi tak włożył głowę do paszczy że mało malucha nie połknęłam. Takie to było ciekawskie!

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro sty 08, 2014 10:47 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:Od niedzieli mam doła z powodu dwóch kotów schroniskowych,

:(
Z powodu których?
Ksawery i kto jeszcze?
Z Ksawerym jeszcze nic nie wiadomo.
Lekarka powiedziała, że wyniki mogą na coś tam wskazywać, ale i wątroba i nerki są w porządku więc w sumie nie wiadomo co mu jest.
Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze...
Za dobre wyniki ponownych badań krwi :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 12, 2014 20:46 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Dziś Anka cały dzień siedziała przy komputerze i wczoraj też, i kompletnie się nami nie interesowała, a przeciesz to weekend i nie poszła do bjura.
Wystawiała jakieś "aukcje charytatywne" (ale trudne słowo) i powiedziała, że to po to, żeby uzbierać więcej pieniążków na pomoc bezdomnym kotom.
Aukcje są tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28995844

Strasznie na nas krzyczała, jak chodziliśmy po stole z biżuterią, więc po cichaczu na złość włamaliśmy się do szafy z magazynem darów na aukcje.
Ha, ha :)

Obrazek

Obrazek

akne

Post » Nie sty 12, 2014 22:30 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Ale sobie kotusie grzecznie leżakują :D
Kropas ma biały nosek?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie sty 12, 2014 22:34 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

cześć Dziewczyny z Kotami
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon sty 13, 2014 7:52 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Kropka:

Obrazek

Myszak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 13, 2014 9:33 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Jakie ładne portrety :D .

akne pisze:
Strasznie na nas krzyczała, jak chodziliśmy po stole z biżuterią, więc po cichaczu na złość włamaliśmy się do szafy z magazynem darów na aukcje.
Ha, ha :)

Skandal!
Chcieliście pomóc, a ona na Was krzyczała.
Biedne kotki.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon sty 13, 2014 18:29 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:Kropka:

Obrazek

Myszak:

Obrazek

Piękne masz te koty. Kropa kruszynka, a Myszaczek słodki kocurro czarny pysio.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sty 13, 2014 20:17 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Jestę głodny!

Anka się naczytała o zdrowym odrzywianiu kotuf i odstawiła mi chrupki!
I kazała mi jeść mięsko z puszki!
A ja nie kce mięska z puszki!
Ja kce chrupki!

Anka myśli że mnie weźmie na głód.
Zobaczymy, na pewno się złamie.
Tymczasem poczekam i pomiauczę.

Ja nie kce jeść puszkowej dziczyzny z okoniem czerwonym!
Ani jagnięciny z królikiem!

Pewnie mi w końcu da dziś gurmecika, głupia baba.

A jutro mnie przekupi stekiem z wołowiny, jeszcze głupsza.

To pisałem ja Myszak,
głupi Kropas wcina puszki, a ja zachowuję swoje zdanie i odrębność.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon sty 13, 2014 22:36 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

akne pisze:Jestę głodny!

Anka się naczytała o zdrowym odrzywianiu kotuf i odstawiła mi chrupki!
I kazała mi jeść mięsko z puszki!
A ja nie kce mięska z puszki!
Ja kce chrupki!

Anka myśli że mnie weźmie na głód.
Zobaczymy, na pewno się złamie.
Tymczasem poczekam i pomiauczę.

Ja nie kce jeść puszkowej dziczyzny z okoniem czerwonym!
Ani jagnięciny z królikiem!

Pewnie mi w końcu da dziś gurmecika, głupia baba.

A jutro mnie przekupi stekiem z wołowiny, jeszcze głupsza.

To pisałem ja Myszak,
głupi Kropas wcina puszki, a ja zachowuję swoje zdanie i odrębność.

Myszak, bądź tfardziel. Jak ja czegoś nie lubje to morduję miałczeniem tak że łeb urywa.
Titoś

Myszaczku, mięsko jest zdrowsze niż chrupki, ale chyba wszystkich ci nie wyjadła?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto sty 14, 2014 8:33 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Puk puk, witam i o zdrowie pytam :smokin:
Prawdziwi pionierzy z tych Twoich kiciorów. Mama mi zawsze mówiła, że jak będę taka ciekawska, to kociej mordy dostanę, no i tu jest najlepsza przestroga :ryk:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Wto sty 14, 2014 23:48 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Dziś podrapałam Ciocię MissJoas :oops:

Tę samą, która towarzyszyła Ance w trakcie mojej adopcji ze schroniska (a nie było łatwo, bo miałam podejrzenie trzech chorób, wiele domków by spasowało, ale Anka mnie pokochała dzień wcześniej, a Asia i weterynarz wspierali duchowo, dzięki temu moim domem od prawie roku jest domek Myszaka i Anki, a nie schronisko, bo co jakiś czas glucę, a glucące koty w schronisku często długo garują, tak jak Żabcia, co ponad półtora roku spędziła w schronisku i też ma takie okrągłe oczy jak ja, że niektóre ciocie ją myliły ze mną).

Nie chciałam podrapać Cioci Asi :cry: , po prostu miałam za długie pazurki, bo Anka mi ich nie obcina, głupia Anka, bo się boi, bo ja miauczę żałośnie, kiedy mi chce pazurki obciąć.

Na szczęście w pogotowiu była też Ciocia Revontulet (też była dziś u nas), która we wrześniu już mi robiła manikiur i obie Ciocie zespołowo mi zrobiły pazurki na krótko!

Krótkie pazurki są fajne, bym chciała następnym razem manikiur francuski, żeby wysłać focie moim Adoratorom ;)

To napisałam ja Kropka

Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Śro sty 15, 2014 8:10 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Bardzo chciałbym ucałować łapę z francuskim mianjkjurem mojej pięknej Kropaski. Bende czekał, miłość cierpliwa jest. Jesteś najpiękniejsza, tylko ten Maurycy mnie niepokoi bo on też jest pjęknym kawalerem.
Titoś
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]