Zapraszam do wydarzenia, szukamy Gizmo domu!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marcyśka pisze:A w piątek doszła do nas mała kotka na kilka dni. Nazywa się Śnieżka i ma 2-miesiące. Jest u nas do czasu aż nie znajdzie domu stałego. Przywiozła ją pani Kasia która u mnie w mieście pomaga bezdomnym kotkom i psom. Dzisiaj rozwiesiłam ulotki o tym ,że mała szuka DS no ale z każdym dniem będzie mi ją trudniej oddać. Od piątku od razu zaprzyjaźniła się z dziewczynkami, biegają po pokojach i razem się bawią. Śpi u mnie w nocy w łóżku i pięknie mruczy. Nawet daje buziaczki (...)
michalinadzordz pisze:Marcyśka pisze:A w piątek doszła do nas mała kotka na kilka dni. Nazywa się Śnieżka i ma 2-miesiące. Jest u nas do czasu aż nie znajdzie domu stałego. Przywiozła ją pani Kasia która u mnie w mieście pomaga bezdomnym kotkom i psom. Dzisiaj rozwiesiłam ulotki o tym ,że mała szuka DS no ale z każdym dniem będzie mi ją trudniej oddać. Od piątku od razu zaprzyjaźniła się z dziewczynkami, biegają po pokojach i razem się bawią. Śpi u mnie w nocy w łóżku i pięknie mruczy. Nawet daje buziaczki (...)
Dziewczyny we Wrocławiu ona bardzo szybko by znalazła DS. Czy może ktoś mógłby ją przyjąć do siebie na DT? Jest czyściutka, kuwetkująca. Ma dopiero 2 miesiące. Obecnie przebywa w Namysłowie, a tam są nikłe szanse na adopcję. Marcysia ma już 3 kotki zgarnięte spod jej bloku i zdecydowanie za małe mieszkanie i środki na kolejnego kota. Jej mama zgodziła się tylko na DT, ale tam będzie ciężko o dom. Pewnie nawet jak się znajdzie, to gdzieś na wsi, gdzie kotka nigdy nie zostanie wysterylizowana. Ja na razie mam chorą Chili oddaną z adopcji po 2 latach i nie dam rady się zaopiekować jeszcze jednym kotem. Pomyślcie nad rozwiązaniem...
Gibutkowa pisze:Ona wygląda jak PatyśMam nadzieję, że ma więcej mózgu niż on
Tzn. jeśli ma w ogóle mózg, to znaczy, że już ma więcej niż Paciul
michalinadzordz pisze:Gibutkowa pisze:Ona wygląda jak PatyśMam nadzieję, że ma więcej mózgu niż on
Tzn. jeśli ma w ogóle mózg, to znaczy, że już ma więcej niż Paciul
Gibutku no wiesz... jak możesz tak mówić?jej intelekt oceni wujek Tytoń u cioci turkawki
JJR pisze:Cześć kociarki i kociarze.
W byłym kompleksie koszarowym (dziś różne szkoły, IPN i policja) jest sporo piwnicznych kotów. Są tam w miarę zaopiekowane i dokarmiane przez portierki/sprzątaczki, ale po pierwsze trzeba by się do tego dokarmiania dołożyć bo stadko jest spore, a po drugie jest kwestia ich sterylizacji. Zimy są coraz dziwniejsze i chyba nie ma co czekać na marzec, zresztą takie rzeczy i tak sensowniej robić 'przed' niż w trakcie.
My czasem mamy interesy do biblioteki i tak się z tymi dziewczynami zgadaliśmy - szukają jakiegoś kontaktu, telefonu do kogoś siedzącego w temacie organizowania takich zbiorowych akcji żeby porozmawiać o konkretach. Można prosić? Jeśli nie tu,to na PW.
JaEwka pisze:Gizma od wtorku przejęłam na DT.
Jak tylko będę miała auto to zabieram księciuna na badania krwi i obadanie tej dziwnej gulki na tylnej łapie i uchu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 110 gości