A propos muszcziny, podsłyszana wypowiedż nauczycielki angielskiego,native speakera, przedstawiającej się swoim uczniom: W moim domu są dwa dzieci, pies i miąsz

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aniada pisze:Hańka pisze:Jaki dzieciak ma dziś przeboje z rodzicami o czytanie pod kołdrą, przy latarce?
Najsłabsza uczennica w mojej klasie ma.![]()
A że nie czytają lektur... Różnie z tym bywa. Moi gimnazjaliści buczeli nad "Kamieniami na szaniec", domagają się wystawienia "Zemsty". Często nie dziwię im się, że nie chcą czegoś czytać. Spis lektur ma się do życia współczesnego nastolatka jak wół do karety. ALE - na kółko literackie miałam chętnych. Teraz przerobiliśmy je na kółko dla przyszłorocznych olimpijczyków.
Dobra, znikam.
Kotkins, naczytałam się tyle dobrego na temat "Wyznaję", że jednak sięgam ponownie.
Aniada pisze:Hańka pisze:Jaki dzieciak ma dziś przeboje z rodzicami o czytanie pod kołdrą, przy latarce?
Najsłabsza uczennica w mojej klasie ma.![]()
A że nie czytają lektur... Różnie z tym bywa. Moi gimnazjaliści buczeli nad "Kamieniami na szaniec", domagają się wystawienia "Zemsty". Często nie dziwię im się, że nie chcą czegoś czytać. Spis lektur ma się do życia współczesnego nastolatka jak wół do karety. ALE - na kółko literackie miałam chętnych. Teraz przerobiliśmy je na kółko dla przyszłorocznych olimpijczyków.
Dobra, znikam.
Kotkins, naczytałam się tyle dobrego na temat "Wyznaję", że jednak sięgam ponownie.
Aniada pisze:"Lalkę" uważam za najdoskonalszą, najgłębszą powieść jaka kiedykolwiek powstała w literaturze polskiej. Czytam ją co parę miesięcy, trochę jak Biblię - gdzie otworzę, tam zaczynam i ZAWSZE odkryję coś nowego, zawsze coś mnie zaskoczy. "Noce i dnie" są według mnie równie genialne, ale pamiętam, że pewne kwestie w nich zawarte poruszyły mnie za mocno. Nie jestem w stanie do tej powieści wrócić.
Tymczasem zbliżają mi się 35 urodziny i z tej okazji "zgapiłam" pomysł jednej z blogerek, tworząc listę 35 książek, które - hm... - mocno zaważyły na moim życiu. Chcecie zobaczyć? Bo sporo tego...![]()
Hańka pisze:Potworniak, masoni i nawiedzony szpital - czyżbyś pisała o "Królestwie"? Ależ to był fajny serial!
KotkaWodna pisze:Kotkins o von Trierze pisze, a jak parę stron wcześniej zachęcałam do obejrzenia "Riget" tegoż reżysera, to mję olaliiiiiiiiiii, beeeeeeeeeeeeeeeee...........![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, Marmotka i 15 gości