PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 07, 2014 19:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Sarah DeMonique pisze:update:

Aktualne jest to wydarzenie na FB? Bo ja właśnie coś takiego u siebie na profilu udostępniłam... Jeśli mnie uda się zachęcić choć jedną osobę i jeśli każdemu z nas udałoby się zachęcić choć jedną osobę...

"Moje noworoczne postanowienie? Tylko jedno. Każdego miesiąca przekazuję 10 zł na szczytny cel wybranej fundacji @Pod Jednym Dachem. Zachęcam również do czynnego włączenia się w akcję sterylizacji i kastracji kotów bezdomnych, które żyjąc na wolności wspierają naturalny miejski ekosystem. Jeśli przez cały rok będę każdego miesiąca wpłacać 10 zł to opłacę zabieg jednemu zwierzęciu. JEDNEMU! A w kolejce czeka ich tak wiele..."

Aktualne! Co więcej dyszki przychodzą co miesiąc! :piwa:

https://www.facebook.com/events/538759186195429/

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto sty 07, 2014 19:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Chiara pisze:
Sarah DeMonique pisze:update:

Aktualne jest to wydarzenie na FB? Bo ja właśnie coś takiego u siebie na profilu udostępniłam... Jeśli mnie uda się zachęcić choć jedną osobę i jeśli każdemu z nas udałoby się zachęcić choć jedną osobę...

"Moje noworoczne postanowienie? Tylko jedno. Każdego miesiąca przekazuję 10 zł na szczytny cel wybranej fundacji @Pod Jednym Dachem. Zachęcam również do czynnego włączenia się w akcję sterylizacji i kastracji kotów bezdomnych, które żyjąc na wolności wspierają naturalny miejski ekosystem. Jeśli przez cały rok będę każdego miesiąca wpłacać 10 zł to opłacę zabieg jednemu zwierzęciu. JEDNEMU! A w kolejce czeka ich tak wiele..."

Aktualne! Co więcej dyszki przychodzą co miesiąc! :piwa:

https://www.facebook.com/events/538759186195429/

Sobie i Nam życzę, by przychodziło ich co miesiąc tyle, ile osób bierze udział w wydarzeniu ;)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Śro sty 08, 2014 13:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Wystosowałam jakiś czas temu pismo do prezydenta z pytaniem o tegoroczną pulę na sterylizacje.
Właśnie dostałam odpowiedź, że będzie to 8.000zł....
Po prostu ręce opadają...
W zeszłym roku było 12.000zł, a dwa lata temu prawie 20 z tego, co kojarzę.
Co rok, to gorzej. Znowu będzie wydzieranie sobie talonów z ręki...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro sty 08, 2014 19:44 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Zosik jakimś cudem ubłagała kobietę, która chce się pozbyć kotki pseudorasowej i oddać ją komukolwiek byle szybko, żeby ją najpierw wysterylizować. Wiem, że lista jest zamknięta, ale naprawdę trzeba się śpieszyć, bo sytuacja jest wyjątkowa i nie można czekać do lutego, więc kotka ma zielone światło. I tak fuks, że jest zima i nie mam tu kolejki kotek w ciąży. Tak, szukam pozytywnych stron. :|

A zbiórka wciąż trwa! :cowsleep: :cowsleep: :cowsleep:

Obrazek

Chiara

Post » Czw sty 09, 2014 12:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Dostałam właśnie maila i przekazuję go prawowitemu odbiorcy, czyli Wam, którzy wspieraliście, wspieracie i będziecie wspierać Operację Zabieg:

"Wszystkiego dobrego w Nowym Roku sle Czarnulka i Juniorek, którzy mają się świetnie od czasu zabiegu sterylizacji. Czarnulka spędza teraz więcej czasu w domu i nie oddala się gdy wychodzi. Uwielbia wygrzewac się godzinami na ciepłej podłodze w łazience, juniorek natomiast jest w nia wpatrzony jak w obraz i jest jej cieniem, wszędzie za nią chodzi mimo że czarnulka nie za bardzo chcę się z nim bawić i na niego fuczy. Juniorek bardzo zaprzyjaźnił się z naszym rezydentem Kocurrem. Szaleją wspólnie zarówno w domu jak i na podwórku, dbają o siebie, liżą sobie futro i czekają jeden na drugiego pod drzwiami przed wejściem do domu. Jestem pod wrażeniem jak bardzo koty potrafią się zaprzyjaźnić mimo że są to koty wychodzące, indywidualisci. Tym bardziej ze Kocurro niebawem skonczy dwa lata, a tak serdecznie przyjal malutkiego Juniorka... Jestem z niego dumna :)
Jeszcze raz serdecznie pozdrawiamy, oby 2014 rok obfitowal w kocie sukcesy i radosci.
Ulka z 3K (Kocurro, Junior, Czarnulka)"

Obrazek

Jeszcze niedawno ta kotka była bezdomna i mordowano jej kocięta, a teraz chyba na dobre się wprowadziła po rekonwalescencji. :wink: Pamiętajmy, że zostawiamy za sobą szczęśliwsze koty!

Chiara

Post » Czw sty 09, 2014 13:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Chiara pisze:Zosik jakimś cudem ubłagała kobietę, która chce się pozbyć kotki pseudorasowej i oddać ją komukolwiek byle szybko, żeby ją najpierw wysterylizować. Wiem, że lista jest zamknięta, ale naprawdę trzeba się śpieszyć, bo sytuacja jest wyjątkowa i nie można czekać do lutego, więc kotka ma zielone światło. I tak fuks, że jest zima i nie mam tu kolejki kotek w ciąży. Tak, szukam pozytywnych stron. :|

Zabieg umówiony na jutro na godz. 10.30.
Módlmy się, żeby kobitka się nie rozmyśliła i przywiozła kotkę!
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw sty 09, 2014 13:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Zosik pisze:
Chiara pisze:Zosik jakimś cudem ubłagała kobietę, która chce się pozbyć kotki pseudorasowej i oddać ją komukolwiek byle szybko, żeby ją najpierw wysterylizować. Wiem, że lista jest zamknięta, ale naprawdę trzeba się śpieszyć, bo sytuacja jest wyjątkowa i nie można czekać do lutego, więc kotka ma zielone światło. I tak fuks, że jest zima i nie mam tu kolejki kotek w ciąży. Tak, szukam pozytywnych stron. :|

Zabieg umówiony na jutro na godz. 10.30.
Módlmy się, żeby kobitka się nie rozmyśliła i przywiozła kotkę!

:ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pt sty 10, 2014 0:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Pani karmicielka ze Szczecina, z którą wysterylizowaliśmy już wolno żyjącą kotkę, ma w swoim stadzie jeszcze kocurki, które obiecaliśmy pomóc wykastrować. Jutro będzie łapać pierwszego z nich - najbardziej agresywnego wobec kotek. Oby się udało. :ok:

Jutro dzień pełen wrażeń. Trzymamy kciuki za Częstochowę i Szczecin, a także za nowe wpłaty na Operację Zabieg. :ok: :ok: :ok:

Pomożecie ? :lol:

Chiara

Post » Pt sty 10, 2014 0:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Chiara pisze:Pani karmicielka ze Szczecina, z którą wysterylizowaliśmy już wolno żyjącą kotkę, ma w swoim stadzie jeszcze kocurki, które obiecaliśmy pomóc wykastrować. Jutro będzie łapać pierwszego z nich - najbardziej agresywnego wobec kotek. Oby się udało. :ok:

Jutro dzień pełen wrażeń. Trzymamy kciuki za Częstochowę i Szczecin, a także za nowe wpłaty na Operację Zabieg. :ok: :ok: :ok:

trzymam kciuki za panią karmicielkę ze Szczecina :ok: :ok: , na fb codziennie udostępniam apel o wpłaty na pokrycie maratonu podlaskiego :)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt sty 10, 2014 0:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:Pani karmicielka ze Szczecina, z którą wysterylizowaliśmy już wolno żyjącą kotkę, ma w swoim stadzie jeszcze kocurki, które obiecaliśmy pomóc wykastrować. Jutro będzie łapać pierwszego z nich - najbardziej agresywnego wobec kotek. Oby się udało. :ok:

trzymam kciuki za panią karmicielkę ze Szczecina :ok: :ok: , na fb codziennie udostępniam apel o wpłaty na pokrycie maratonu podlaskiego :)

Wiem. :1luvu: Damy radę, koty na nas liczą! :ok:

Chiara

Post » Pt sty 10, 2014 9:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Boże jak się stresuje, czy ta kobieta dojedzie do lecznicy...
Za godzinę z hakiem zadzwonię do doktora zapytać, czy dotarła...

Edit: Za Szczecin też trzymamy wszystkie kciuki i łapki! Mój małż właśnie rezyduje w Szczecinie, więc czuję mentalne połączenie z tym miastem. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt sty 10, 2014 10:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Przed chwilą dzwoniłam, pani jeszcze nie ma...
Stresuję się jak przed egzaminem.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt sty 10, 2014 11:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Jest! Przyjechała! :dance:
Później poproszę kobitkę o zdjęcia.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt sty 10, 2014 14:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

:ok: :ok: :ok:
Super!
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sty 10, 2014 15:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Zosik pisze:Jest! Przyjechała! :dance:
Później poproszę kobitkę o zdjęcia.

Szczecin też złapał kocurka! :lol:

Kto może niech płaci na Operację Zabieg. Pomoc nadal potrzebna! :ok:

Chiara

[poprzednia][następna]