LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsze

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 18:38 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Moja padaczkowa seniorka miewa czasem taki oczopląs...
Nie wiedziałam że zdrowy kot może coś takiego dostać podczas zabawy :roll:

za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 08, 2014 18:52 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Może - u dzieci i młodych zwierząt mózg nie jest jeszcze przystosowany do przetwarzania takiej ilości impulsów z nerwu wzrokowego. I pewnej ich częstotliwości. Stąd się brały te ataki padaczki u dzieci oglądających pokemony.
Potem wykształca się większa ilość połączeń neuronowych i powstają mechanizmy obronne - starszy i lepiej rozwinięty mózg nie stara się śledzić każdego drobnego ruchu osobno, a tylko ogólną ich tendencję.
Padaczkowa seniorka ma ze względu na chorobę nieprawidłowe reakcje i stąd oczopląs.

Btw, postaraj się zaobserwować np. rodzaj i częstotliwość bodźców, które to u niej powodują.
Może uda Ci się zredukować je w jej otoczeniu i ograniczyć konieczność podawania leków.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sty 09, 2014 0:23 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Zważyłam Lucusia - wyszło 4,5 kg :P

Wprawdzie nie było to ważenie zbyt dokładne, bo przy pomocy wagi wędkarskiej i do tego mechanicznej, ale zakładam, że więcej niż o 20 deko się nie myli.

felin

Post » Czw sty 09, 2014 0:34 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Ooo szacun za tą wagę :piwa:
Ale mniejszy goni kolegę

Nieustająco kibicujemy domkom, oczywiście tylko tym najlepszym na świecie
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw sty 09, 2014 0:43 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

:ok:
Kurka, błyskiem one rosną - pomyśleć, że dopiero co zgarnęłam z trawnika półtorakilogramowego malucha :?

felin

Post » Czw sty 09, 2014 0:47 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Jak z bicza trzasnął :)
Fotki proszę Pani, fotki!
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw sty 09, 2014 7:36 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

felin pisze:Zważyłam Lucusia - wyszło 4,5 kg

O rany - to niewiele mu do Mruśki brakuje 8O Kolos będzie!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw sty 09, 2014 9:56 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

felin pisze:Zważyłam Lucusia - wyszło 4,5 kg :P

Goni wagowo wujaszków :wink: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sty 09, 2014 12:13 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

casica pisze:Jak z bicza trzasnął :)
Fotki proszę Pani, fotki!

casica, cofnij się o stronę - dopiero co były :)
Cykam nowe, ale jakiejś spektakularnej różnicy nie widać :wink:
jozefina1970 pisze:O rany - to niewiele mu do Mruśki brakuje 8O Kolos będzie!

Broszka pisze:Goni wagowo wujaszków :wink: :ok:

Nie chwaląc się: u mnie koty rosną :wink: 8)

Ale w porównaniu do moich kocurów, to i tak jeszcze chucherko :)

felin

Post » Wto sty 14, 2014 17:33 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Co słychać u Lucka?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sty 14, 2014 18:15 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

A dziękujemy - wszystko ok :)
Rośnie nam chłopak jak na drożdżach. Dalej jest słodki i miziasty, ale z wyglądu to już nie kociątko, a zdecydowanie podrostek. Właśnie dziś sobie uświadomiłam, że za chwilę kończy pół roku :strach: :rudolf:

Muszę zrzucić na kompa zdjęcia dokumentujące unicestwienie jednej z toreb od moich prezentów gwiazdkowych i wstawić do wątku, bo zacnie rzecz wygląda: dziś zostały z niej smętne resztki, które Felix wykorzystuje do polegiwania (ewidentnie dywan nie jest wystarczająco miękki) :wink:
Lucuś ostatnio intensywnie ćwiczy wokal; szczególnie wieczorami :roll:
Efekty osiąga niezłe, więc już się zastanawiam do jakiego programu go zgłosić - może udałoby się odzyskać część poniesionych na niego kosztów :mrgreen:
Poza tym, niestety, telefony zamilkły i nikt o niego nie pyta.
Reklamuję intensywnie gdzie się da, ale coś ostatnio trafiam na samych zakoconych - dziś trafiłam na panią z czterema kotami i pana z pięcioma :?

felin

Post » Czw sty 16, 2014 16:21 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Czekamy na fotki :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sty 16, 2014 23:09 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

felin, trzeba było jajek nie ucinać, to byś zarobiła na nim :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sty 17, 2014 0:51 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Femka pisze:felin, trzeba było jajek nie ucinać, to byś zarobiła na nim :lol:

Na kim? Bo Lucuś jeszcze jak najbardziej pełnojajeczny.
Zdjęcia jutro, bo dziś mam dość - przetłumaczyłam 12 stron kiepsko napisanego kontraktu na renowację jakiegoś urządzenia technicznego i muzg mi się zlasował :roll:

Lucuś tak mi dał dziś popalić w trakcie pracy, że zarobił skarpetą w zad, o :evil:

felin

Post » Pt sty 17, 2014 10:47 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

byłam pewna, że już go odjajczyłaś
nie no, kobieto, otwierają się przed Tobą ogromne możliwości zarobkowe. Wystarczy znaleźć równie urokliwą koteczkę i bierzesz po stówce za każdą puchatą kuleczkę :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]