TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 07, 2014 0:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

A to w ramach przeprosin za długie "niebycie" oraz na odrobinę poprawy samopoczucia.

TOALETA
Obrazek

MIZIANKO
Obrazek

PUPA NA "GRZEJNIKU" I LULU
Obrazek

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Wto sty 07, 2014 0:22 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

Rudolf jak mniemał pilnował, aby ekipa remontowa się nie obijała i wykonała prace jak należy :ok:
Przystojny jak zawsze :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto sty 07, 2014 8:45 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

Mam prośbę , zobacz Justynko ten filmik i podpowiedz co to może być, moja sunia ma 6 lat i wcześniej miała taki atak w sierpniu, zrobiliśmy wtedy badania krwi i miała niedobór Ca i nadmiar Mg, podwyższony poziom mocznika, i Alat. Miała wdrożone leczenie i powtórne badania były już ok. Teraz ten atak miała znowu 4.01.2014
Dzwoniłam do weta i on powiedział, że to może być padaczka i kazał podać Luminal, ale zanim załatwiłam ten lek to atak minął i nie podałam go.
http://www.youtube.com/watch?v=dT9c0l0FSj0
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sty 07, 2014 11:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

phantasmagori pisze:Dobrze że staruszki walczą :ok: One czasem lepiej walczą niż młode :ok:

Larysko kochana, przez co ty musiałaś przejść przed życiem u Justyny :(
Tak bardzo mi jej żal :(

Justyś a Ty kobietko rehabilitujesz kociaste z takim poświęceniem, a o swoim kręgosłupie nie pomyślisz kochana :twisted:
Jak zawitam, pokażę Ci parę prostych ćwiczeń, które zajmują 5 minut, do zrobienia nawet na spacerze z labradorami.
Na początku boli, ale potem pomaga.
No i spanie na pleckach niestety bez podusi, a na boczku podusię kotłujemy tak, aby szyja była prosto. :wink:

Laryska musiała przejść piekło na ziemi :( :( :(

A ja i tak nie mam normalnej poduszki :wink: , tylko taka małą że jak spie na boku to szyja jest w lini prostej bo nie lubie wysoko mieć głowy a co do ćwiczeń to robię '' koci grzbiet '' i rozluźniam go skrętami w prawo i lewo , ale nic więcej , nie znam sie na ludzkim kręgosłupie a boli jak cholera a aby było ciekawie to była pani która chciała uśpić Gaje jest rehabilitantką :roll: , i nawet mi proponowała masaż kręgosłupa , ale jak to wiemy , nawet nie odbierała odemnie tel jak Gaja miała operacje , ech ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto sty 07, 2014 11:22 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

Grosziwo pisze:A to w ramach przeprosin za długie "niebycie" oraz na odrobinę poprawy samopoczucia.

TOALETA
Obrazek

MIZIANKO
Obrazek

PUPA NA "GRZEJNIKU" I LULU
Obrazek

Witamy bumelantke :1luvu: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sty 07, 2014 11:26 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

alab108 pisze:Mam prośbę , zobacz Justynko ten filmik i podpowiedz co to może być, moja sunia ma 6 lat i wcześniej miała taki atak w sierpniu, zrobiliśmy wtedy badania krwi i miała niedobór Ca i nadmiar Mg, podwyższony poziom mocznika, i Alat. Miała wdrożone leczenie i powtórne badania były już ok. Teraz ten atak miała znowu 4.01.2014
Dzwoniłam do weta i on powiedział, że to może być padaczka i kazał podać Luminal, ale zanim załatwiłam ten lek to atak minął i nie podałam go.
http://www.youtube.com/watch?v=dT9c0l0FSj0

Tak , to jest atak padaczkowy , ja podaje Noemi Relanium , a jak Feri ( labradorka ) ma atak to też ma dostawać relanium , i u Feri przy pierwszej fazie ataku dobrze robi rozchodzenie tego ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sty 07, 2014 11:53 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

Justa przy bólu kręgosłupa nie robimy kociego grzbietu tylko odwrotnie, opieramy dłonie na biodrach i odchylamy się do tyłu max i tak z dziesięć razy - sprawdzone i polecone przez ortopedę.
Kilka razy dziennie.
Ja też robiłam koci grzbiet bo mi pomagało :)
Zmartwiłam się tym co napisałaś o Nice. Miałam nadzieję , że to może być to :

Drgawki niepadaczkowe
Przyczyną drgawek nie musi być koniecznie padaczka, mogą to być inne sytuacje, które spowodują zaburzenia czynności mózgu. Takie drgawki są nazywane drgawkami niepadaczkowymi.

Przyczyny drgawek niepadaczkowych:
– choroby wątroby,
– zatrucie (czekoladą, strychniną),
– silne zarobaczenie,
– zbyt niski poziom cukru,
– choroby nerek,
– niedotlenienie,
– niedoczynność tarczycy (u psów),
– obniżony poziom wapnia we krwi (suki po porodzie i karmiące),
– choroby zakaźne,
– gorączka i udar cieplny,
– niedobór witaminy B1 (u kotów),
– niektóre leki (np. ibuprofen).[/quote]
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... 7178,d.ZGU
Obrazek

alab108

Post » Wto sty 07, 2014 12:01 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

alab108 pisze:Justa przy bólu kręgosłupa nie robimy kociego grzbietu tylko odwrotnie, opieramy dłonie na biodrach i odchylamy się do tyłu max i tak z dziesięć razy - sprawdzone i polecone przez ortopedę.
Kilka razy dziennie.
Ja też robiłam koci grzbiet bo mi pomagało :)
Zmartwiłam się tym co napisałaś o Nice. Miałam nadzieję , że to może być to :

Drgawki niepadaczkowe
Przyczyną drgawek nie musi być koniecznie padaczka, mogą to być inne sytuacje, które spowodują zaburzenia czynności mózgu. Takie drgawki są nazywane drgawkami niepadaczkowymi.

Przyczyny drgawek niepadaczkowych:
– choroby wątroby,
– zatrucie (czekoladą, strychniną),
– silne zarobaczenie,
– zbyt niski poziom cukru,
– choroby nerek,
– niedotlenienie,
– niedoczynność tarczycy (u psów),
– obniżony poziom wapnia we krwi (suki po porodzie i karmiące),
– choroby zakaźne,
– gorączka i udar cieplny,
– niedobór witaminy B1 (u kotów),
– niektóre leki (np. ibuprofen).

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... 7178,d.ZGU[/quote]
No to będę sie odchylać :wink:
A co do niki , wiesz ja znam tylko dwa zwierzaki które na żywo widziałam i u Niki jak i u
Feri atak wygląda bardzo podobnie , ale może to i jest cos innego :oops:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sty 07, 2014 12:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

Dzięki :)
Odchylaj się, mi lekarka kazała od razu przy niej zrobić to i sprawdzić, zrób też tak i napisz jak to czujesz :ok:
Obrazek

alab108

Post » Wto sty 07, 2014 20:18 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

alab108 pisze:Dzięki :)
Odchylaj się, mi lekarka kazała od razu przy niej zrobić to i sprawdzić, zrób też tak i napisz jak to czujesz :ok:

Boli , bardzo boli , nawet dzis nie byłam w stanie nieść przez market paczki pampersów 134 szt , dobrze że koleżanka mi pomogła ...

A u weta Leoś nadal nie za dobrze :(, nie je i nie pije choć jest odrobinke żwawszy , niestety coś jest nie tak w brzuszku :( , miał dziś pobierany mocz , dostał antybiotyk , przeciw bólowe , przeciw zapalne, i przeciw bólowe i w piątek do weta , a jeśli nie będzie poprawy to będzie w piątek otwierany ...

A Szłapuś dożo lepiej , choć jeszcze też dostał antybietyk a w piatek dostanie steryd .

Niestety labradorka którą wyprowadzałam odeszła za TM [*] , po operacji sie wybudziła ale potem nastąpił kryzys :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sty 07, 2014 20:43 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

:cry: :cry:

Justa dbaj o siebie!!!
:ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto sty 07, 2014 23:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

[i] dla piesi :(

Alab 108 ja bym do tej listy dodała winogrona, które są toksyczne zarówno dla psów jak i kotów ze względu na zawartość czegoś.

Justyś koci grzbiet (a raczej podnoszenie się z niego) też obciąża kręgosłup :( Szczególnie jak ma się duży biust).
Mnie lekarka kazała wyciągać maksymalnie do góry splecione ręce. I wychylać się wtedy na boki.Tylko trzeba to robić na wyprostowanym kręgosłupie.
Musisz najpierw górą przerzucić same ramiona z opuszczonymi rękami do tyłu, a dopiero potem wyciągać.
Jak wpadnę to Ci pokażę jak.
Ogólnie wszystkie ćwiczenia wykonane nieprawidłowo mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Czw sty 09, 2014 2:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:(

Przed chwilka umarł Leoś [*] :( :( :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw sty 09, 2014 2:23 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( LEOŚ za T.

Nie wiem co powiedzieć :cry:
Justyś tak walczyłaś o niego :( kroplówki, dziś kilka godzin karmienia po kropelce :cry: Zrobiłaś wszystko, co w Twojej mocy.
Leosiu [i] biegaj chłopaczku za tęczowym mostem, gdzie już nic nie boli, razem z Ozim, Eustachym, Noemi, Pedrem i innymi Justysiowymi zwierzaczkami po tamtej stronie
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Czw sty 09, 2014 7:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( LEOŚ za T.

Leosiu [*] tam będziesz już zawsze zdrowy.
Justyś, przytulam :( . Wiem jak boli przegrana po tak długiej walce.

labradorce [*]
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]