TOALETA

MIZIANKO

PUPA NA "GRZEJNIKU" I LULU

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
phantasmagori pisze:Dobrze że staruszki walcząOne czasem lepiej walczą niż młode
![]()
Larysko kochana, przez co ty musiałaś przejść przed życiem u Justyny![]()
Tak bardzo mi jej żal![]()
Justyś a Ty kobietko rehabilitujesz kociaste z takim poświęceniem, a o swoim kręgosłupie nie pomyślisz kochana![]()
Jak zawitam, pokażę Ci parę prostych ćwiczeń, które zajmują 5 minut, do zrobienia nawet na spacerze z labradorami.
Na początku boli, ale potem pomaga.
No i spanie na pleckach niestety bez podusi, a na boczku podusię kotłujemy tak, aby szyja była prosto.
alab108 pisze:Mam prośbę , zobacz Justynko ten filmik i podpowiedz co to może być, moja sunia ma 6 lat i wcześniej miała taki atak w sierpniu, zrobiliśmy wtedy badania krwi i miała niedobór Ca i nadmiar Mg, podwyższony poziom mocznika, i Alat. Miała wdrożone leczenie i powtórne badania były już ok. Teraz ten atak miała znowu 4.01.2014
Dzwoniłam do weta i on powiedział, że to może być padaczka i kazał podać Luminal, ale zanim załatwiłam ten lek to atak minął i nie podałam go.
http://www.youtube.com/watch?v=dT9c0l0FSj0
alab108 pisze:Justa przy bólu kręgosłupa nie robimy kociego grzbietu tylko odwrotnie, opieramy dłonie na biodrach i odchylamy się do tyłu max i tak z dziesięć razy - sprawdzone i polecone przez ortopedę.
Kilka razy dziennie.
Ja też robiłam koci grzbiet bo mi pomagało![]()
Zmartwiłam się tym co napisałaś o Nice. Miałam nadzieję , że to może być to :
Drgawki niepadaczkowe
Przyczyną drgawek nie musi być koniecznie padaczka, mogą to być inne sytuacje, które spowodują zaburzenia czynności mózgu. Takie drgawki są nazywane drgawkami niepadaczkowymi.
Przyczyny drgawek niepadaczkowych:
– choroby wątroby,
– zatrucie (czekoladą, strychniną),
– silne zarobaczenie,
– zbyt niski poziom cukru,
– choroby nerek,
– niedotlenienie,
– niedoczynność tarczycy (u psów),
– obniżony poziom wapnia we krwi (suki po porodzie i karmiące),
– choroby zakaźne,
– gorączka i udar cieplny,
– niedobór witaminy B1 (u kotów),
– niektóre leki (np. ibuprofen).
alab108 pisze:Dzięki![]()
Odchylaj się, mi lekarka kazała od razu przy niej zrobić to i sprawdzić, zrób też tak i napisz jak to czujesz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 463 gości