Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma dom stały! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 21:56 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Hip, Hip, Hip......skończę w niedziele, żeby nie zapeszać :lol:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 08, 2014 22:13 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

No właśnie, nie zapeszać proszę :) Bo winnych odszukam i będę karać :mrgreen:
JEŚLI WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE to przyjedzie do mnie w niedzielę. Moje pięcioletnie dziecię odgraża się, że z rąk nie wypuści. Może masa Arka pozwoli na to, bo Moki chętny, ale co z tego, kiedy dupsko za ciężkie :mrgreen: A Lana uwielbia kotki nosić, najlepiej w kocyku, żeby nie marzły i całować w pysio i szeptać bajki do ucha i zabierać do łóżka i dokarmiać pod stołem - rany 8O już mu współczuję :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw sty 09, 2014 17:10 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

To se chyba nie ponosi, bo Arek 7 kg waży :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dziś dostał kroplówę (nie wiem, może codziennie dostaje na razie) i jutro powtórka jego badań + wcześniej zapomniane :wink: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw sty 09, 2014 19:47 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Drugi taki kolos w domu? 8O Jakieś zmutowane tam macie :)
Mam nadzieję, że jutro wszystko będzie OK :) Oczywiście są :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sty 09, 2014 19:50 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Musi pójść dobrze, bo cały transport mamy już dograny :mrgreen:
Teraz czekamy na jutrzejsze wyniki jaśnie pana :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 09, 2014 21:33 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Musi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sty 09, 2014 21:34 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

A jak tam Puma?
:)

Trzynastka

Od: Wto lis 05, 2013 16:21

Post » Pt sty 10, 2014 21:01 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Wiadomo coś? O wynikach chłopaka?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt sty 10, 2014 22:07 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Przepraszam, że tak późno, ale 15min temu wetka dopiero dotarła do domu z lecznicy i właśnie dzwoniła.
Testy na FIV/FeLV ujemne :ok:
Ale wyniki nerkowe cały czas są podwyższone, więc nie przeprowadzono czyszczenia/usuwania zębów. Można wprowadzić terapię antybiotykową (która będzie w opisie), albo za jakiś czas spróbować narkozy wziewnej (której u nas nie ma niestety) i spróbować coś z zębami zrobić.

Tak sprawa z Arkiem wygląda.
To co, pakuje walizy i jedzie w niedzielę? :lol:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 10, 2014 22:22 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

U mnie jest narkoza wziewna, więc pewnie spróbujemy :)
Tak, tak, pakować się koniecznie :)
Antybiotyk bierze czy ma brać? Mam nadzieję, że wszelkie zalecenia dostanę, bo przyznam, że jak nie widzę to się nie znam, nie wiem, nie rozumiem. Zęby będziemy próbować naprawić, ale nie za wszelką cenę a tylko dla komfortu chłopaka.
Ręce gotowe do noszenia są, łóżka czekają, mam nadzieję, że chłopaki wykażą się tolerancją i bitew nie będzie, bo izolatka w łazience (jedyne zamykane pomieszczenie) średnio mi pasuje. Moki przy Bąblu okazał się gościnny, Arek chyba nie ma skłonności do atakowania innych kotów, więc powinno być OK.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt sty 10, 2014 22:37 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

WSZYSTKO dostaniesz opisane :)
Jak trza będzie leki, to od razu też dam. Za wszelką cenę nie ma co zębów naprawiać, ja też tak myślę.
Karmy jeszcze nie zamówiłam, ale jutro się za to wezmę, na razie pojedzie to, co jest :)

Jutro będą chcieli jeszcze Arka wykąpać, niestety nie ma tej pani, która się pielęgnacją (kąpielami i strzyżeniami) zajmuje, bo jest na urlopie. Jak się drugiej pani nie uda (a to niestety prawdopodobne), to zanim w te ręce i pościele wpuścisz, chciałabym, żebyś spróbowała :oops: Wiesz, to jednak kot ze schroniska, który dłuuuugo tu siedział. Nie wiadomo co na futrze i skórze może mieć, czego gołym okiem nie widać. Dla dobra wszystkich Was, lepiej go wykąpać (coś dezynfekującego do kąpieli też dam). No chyba, że jutro się uda.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 10, 2014 22:55 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

No pewnie wepchnij mnie na minę :mrgreen:
Pewnie, że wykąpię, co tam nie, zanim mnie polubi kąpiel mu zrobię :) Żeby mu się w głowie nie przewróciło. Potem w ręczniczku do łóżka zaniosę, chyba że krwotok z żył na nadgarstkach mi nie pozwoli :mrgreen: Czyściutkiego utulę, albo wrzucę do Młodej, wtedy chłopak będzie miał taką dawkę miłości, że zapomni o kąpieli :) Dziecię moje absolutnie przekonane, że Arek ma mieć na imię Judo. Po kąpieli okaże się, czy imię pasuje :mrgreen:
Oby tylko zasady japońskich sztuk walki ograniczyły się u nich do REI czyli ukłonu, bo na sędziowanie nie mam ochoty :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob sty 11, 2014 10:34 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nie nie, nie chcę Cię absolutnie na minę wepchnąć. Masz na pewno jeszcze uspokajacze, których nie wykorzystałaś przy Mokatku, więc w razie czego... :wink:
Ale mam nadzieję, że dziś uda się go wykąpać :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob sty 11, 2014 11:54 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Najświeższe informacje: Arek został dziś w delikatnej premedykacji wykąpany i jakąś pastą z drobinkami wyczyszczono mu zęby (nie dał sobie wyczyścić zębów ultradźwiękiem). Leży teraz zawinięty w kocyk, żeby chłopak nie zmarzł :D
Co prawda może się okazać, że trochę się obsiusia (czy teraz w kocyku, czy jutro w podróży), ale to już łatwiej będzie nawet przetrzeć czymś zmoczonym futro, niż dokładnie kąpać :wink:
Zaraz jadę go zobaczyć przed jutrzejszą podróżą, bo jutro transport łączony: wetka go do Olsztyna zawiezie (ja niestety pracuję jutro), skąd odbierze koleżanka i dowiezie Jessice do wesołego, zwierzęcego samochodu :)
Trzymać kciuki proszę! :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob sty 11, 2014 13:04 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Są kciuki Juleczko! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Bardzo sie cieszę,z wyników testów!!! :piwa:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]