Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNOWIEC

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 21:58 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Proszę zapytać może Kocia Przystań pożyczy transportery dla kotków. To są takie kochane dziewczyny :)

zosos

Od: Nie lip 28, 2013 16:28

Post » Czw sty 09, 2014 6:12 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

najszczęśliwsza-dziękuję :) tylko ze dzisisaj nie dam rady pojechać do Myszkowa.
Cos wymyślę spytam się koci przystań. Dziekuję:)
to poczekam, aż zwolni się miejsce, wtedy wezmę klatkę łapkę i zacznę łapać . .
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Od: Nie kwi 13, 2008 15:59

Post » Pon sty 13, 2014 6:35 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

podniose watek .. . .
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Post » Czw sty 16, 2014 22:21 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Łap najlepiej po 1 kocie-Dasz na zabieg od 3-10dni w zależności czy to kocur czy kotka, ranka się zagoi wypuścisz kota i kolejnego łapiesz.

Zobacz czy na tym terenie nie działa juz jakaś karmicielka z Sosnowca. Jak możesz wyślij mi nazwę ulicy prywatną wiadomością.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sty 18, 2014 18:34 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

CatAgnel jest to na ulicy Stańczyka , w sosnowcu-zagórzu . . .

mogę złapać kilka albo pojedyńczo . . najwazniejsze, zeby w schronie miejsca sie zwolnily . .
kotow nie widuje-zimno i sie poschowaly . .

Doda_

Post » Wto lut 04, 2014 5:08 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Chyba już za późno . . .bezdomna kotka ma ruję chyba. . .
latały za nią kocury . . . w dodatku rodzeństwa. . . :?

Doda_

Post » Wto lut 04, 2014 16:13 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Doda_ pisze:Chyba już za późno . . .bezdomna kotka ma ruję chyba. . .
latały za nią kocury . . . w dodatku rodzeństwa. . . :?

Załatwiłaś sobie pożyczenie transporterka z kociej Przystani? Dałaś znać terenia1, że sprawa pilna? Przecież kotkę można też sterylizować jak tylko rujka jej minie, nawet w ciąży. To nie człowiek - nie będzie tego rozpamiętywać - a już na pewno bardziej obciąża organizm ciąża, poród i karmienie miotu niz sterylka, choćby i aborcyjna.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 04, 2014 20:15 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

O ile dobrze kojarzę, to chyba miałyśmy Doroto przyjemność poznać się jakieś 5-6 lat temu. Jeszcze jak byłam w Nadziei na Dom brałam od Ciebie rudego bezdomnego kocurka. Może się mylę, ale chyba się znamy:)

Obecnie z grupką dziewczyn prowadzimy Kocią Przystań i tak. Klatkę łapkę mogę ci podrzucić(mieszkam na Dmowskiego), transporterów nie mamy ponieważ obecnie mamy remont na kociarni i 14 kotów umieściłyśmy w DT, połowa kotów pojechała z transporterami.Czyli stan transporterów 0.

Kwestia sterylizacji. U Nas remont kończy się 10.02 (taką mamy nadzieję), po tej dacie możemy przyjmować koty po zabiegach na przetrzymanie. Umów się z Teresą dowieź kota do schr na sterylizację np: w piątek, niech go w schr ciachną, ja co niedziela jestem w schr na psim wolontariacie, więc kociaka mogę przerzucić do Kociej Przystani tam dojdzie do siebie i później Ci podwiozę do wypuszczenia na teren bytowania. To mój tel 694 168 129 pisz eskę(nie ma czasu na forum) jak się zdecydujesz działać :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 05, 2014 6:48 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Mam na imię Beata, nie dorotka .. :lol:
Tak, to my się poznałyśmy. Dałam Ci rudego kota, którego znalazłam tu na osiedlu. Pojechał chyba do Krakowa i tam się okazało że choruje na białaczkę ?

Ja mam jeden transporter, moja Kama już zaszczepiona dwa razy, więc chyba mogę się nie martwić, że się czymś zarazi ?
Klatkę łapkę będę musiała pozyczyć. Nie mam numeru tel do tereni, nie mam jak pilnie sie z nią skontaktować.
Co do sterylki aborcyjnej, moje serce mówi NIE , rozsądek TAK ...
Nie daj boże, powiekszy się rodzina , która później jeszcze się powiększy o 3 razy. . .
Zapisałam twój numer, odezwę się .

Doda_

[poprzednia]