Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNOWIEC

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 07, 2014 22:10 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

eh pisałam a miau mnie wywaliło . . .
to spróbujmy z tym schronem u mnie, tylko kto zadzwoni ??
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Od: Nie kwi 13, 2008 15:59

Post » Wto sty 07, 2014 22:13 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Daj nr.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto sty 07, 2014 22:20 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Doda_ pisze:eh pisałam a miau mnie wywaliło . . .

Mnie też wywaliło. Jutro zadzwonię do mojej wetki i zapytam jej, czy wie na kiedy jest planowana akcja bezpłatnych sterylek. Może będzie wiedziała, bo u niej w gabinecie co roku takie się wykonuje. Napiszę, jak tylko sie czegoś dowiem.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 07, 2014 22:21 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Ok, dzięki.

Nr do schronu jest na tej stronie http://www.schronisko.sosnowiec.pl/
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 22:24 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Jutro jak napiszę kolosa, to zadzwonię tam.

najszczesliwsza

Post » Wto sty 07, 2014 22:33 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Ok , będę czekała , postaram się też jutro zrobić zdjęcia

kotki po sterylce wypuścić na wolność? czy domek poszukać . . .

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 22:34 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Doda_ pisze:Ok , będę czekała , postaram się też jutro zrobić zdjęcia

kotki po sterylce wypuścić na wolność? czy domek poszukać . . .

A gdzie je będziesz trzymać kilka tygodni-miesięcy?

najszczesliwsza

Post » Śro sty 08, 2014 9:08 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Doda_ pisze:eh pisałam a miau mnie wywaliło . . .

Koty zostaną wysterylizowane przez schronisko w Sosnowcu.
Napisz ile tych kotów jest kotki, czy kocury.
Czy moższesz je sama złapać i dowieźć do schroniska i potem odebrać ze schroniska i wypuścić spowrotem?
Muszę wczesniej wiedzieć że kot jedzie do schroniska bo muszę wszystko ustalić w schronisku.
Pisalaś że potrezbna jest klatka - łapka my mamy klatkę możemy pozyczyć, wiec wynika z tego że kociaki nie są oswojone, a rczej dzikie - jesli dzikie to bez sensu żeby zostawały w schronisku lepiej dla nic wypuścić je na wolność. Takie koty meczą się w schronisku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 08, 2014 10:01 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

terenia1 pisze:
Koty zostaną wysterylizowane przez schronisko w Sosnowcu.
Napisz ile tych kotów jest kotki, czy kocury.
Czy moższesz je sama złapać i dowieźć do schroniska i potem odebrać ze schroniska i wypuścić spowrotem?
Muszę wczesniej wiedzieć że kot jedzie do schroniska bo muszę wszystko ustalić w schronisku.
Pisalaś że potrezbna jest klatka - łapka my mamy klatkę możemy pozyczyć, wiec wynika z tego że kociaki nie są oswojone, a rczej dzikie - jesli dzikie to bez sensu żeby zostawały w schronisku lepiej dla nic wypuścić je na wolność. Takie koty meczą się w schronisku.

Super :ryk:
Klatkę łapkę muszę pożyczyć , bo nie mam. Żeby sprawdzić płeć, muszę złapać . . . ile kotów? 3 - 5
Tak mogę sama łapać choć lepiej zebym miała z kim ;) ,musze porozmawiać z tą panią, żeby klatkę postawić pod jej balkonem . . Rozumiem, że łapać pojedyńczo ?
W schronie ile czasu by siedziały (chodzi mi o zabieg i opiekę po zabiegu) ? Bo jeśli bede musiala je przetrzymac u siebie w piwnicy, to musze wczesniej uzyskac zgode od lokatorow.
Kotow bez klatki zlapac sie nie da, uciekaja od czlowieka, tez mysle ze na wolnosci bedzie im lepiej.

Doda_

Post » Śro sty 08, 2014 11:20 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Kocurki będą krócej kotki dłużej nawet około 10 dni. To zależy jak szybko Pani Doktor od przywiezenia ich do schroniska da radę zrobić zabiegi. Teraz nie jestem w stanie tego określić.

terenia1

Post » Śro sty 08, 2014 11:34 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

terenia1 pisze:Kocurki będą krócej kotki dłużej nawet około 10 dni. To zależy jak szybko Pani Doktor od przywiezenia ich do schroniska da radę zrobić zabiegi. Teraz nie jestem w stanie tego określić.

ok to rozumiem że mam złapać wszystkie??
kiedy moglabym zacząc....hmm.. a kiedy klatkę by mi pożyczyli ?
i moze macie 1 lub 2 transportery ?zeby upchnac zlapane koty

Doda_

Post » Śro sty 08, 2014 12:55 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Nie musisz łapać wszystkich jednocześnie wystarczy dwa na początek. Klatka będzie do odebrania w Kociej Chatce - tylko musi ją jedna z dziewczyn spowrtotem przywieźć.
Sorki ale transporterów nie pozyczamy - przez takie pożyczanie mamy na stanie z 15 transporterów mniej bo nigdy nie możemy się doprosić ich oddania, albo już ludzie przestają od nas odbierać telefony.

terenia1

Post » Śro sty 08, 2014 16:34 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

terenia1 pisze:Nie musisz łapać wszystkich jednocześnie wystarczy dwa na początek. Klatka będzie do odebrania w Kociej Chatce - tylko musi ją jedna z dziewczyn spowrtotem przywieźć.
Sorki ale transporterów nie pozyczamy - przez takie pożyczanie mamy na stanie z 15 transporterów mniej bo nigdy nie możemy się doprosić ich oddania, albo już ludzie przestają od nas odbierać telefony.

przecież oddam wszystko razem z klatką :? transporterty by bardzo ułatwily sprawe. . ., tylko jak to będzie w schronie, klatkę łapkę mam zabrać z powrotem czy u nich zostawić i razem z kotami wziąć ?

Doda_

Post » Śro sty 08, 2014 21:33 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

W tej chwili bedzie problem z przetrzymaniem kociaków po zabiegach w schronie. Rozmawiałam dziś z Piotrem ze schroniska i jest full w schronie wszystkie klaty praktycznie pozajmowane - a koty cały czas napływają niestety do schroniska i musi być jakaś rezerwa wolnych klatek dla nowo przyjętych kotów.
Klatki łapki jak coś nie można zostawiać w schronisku.
A co do transporterków przykro mi ale zdania nie zmienię - wszyscy którym pozyczałam transporterki twierdzili że je oddadzą sorry.

terenia1

Post » Śro sty 08, 2014 21:53 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Pożyczyć Ci mogę, ale jestem ciut daleko, jutro będę w Myszkowie, zawsze bliżej...

najszczesliwsza

[poprzednia][następna]