Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 05, 2014 22:29 Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Jesteśmy nowymi użytkownikami forum miau i mamy nadzieję na znalezienie nowego członka naszej rodziny! :) Razem z moim narzeczonym jesteśmy wielkimi miłośnikami kotków, a szczególnie rasy rosyjskiej niebieskiej. Niestety te kotki są bardzo drogie, ze względu na rodowód, na którym nam nie zależy. Przygarniemy lub kupimy w rozsądnej cenie kocicę właśnie tej rasy.
W swoim życiu miałam już dwie kotki - jedną 13 lat,ale niestety rok temu musiałam ją uśpić ze względu na chorobę nowotworową krtani. W marcu 2013 roku adoptowałam śliczną, 3 - letnia kotkę z fundacji Miauczy Kotek z Pabianic - Bonifacja, bo tak właśnie ją nazwałam została jednak z moimi rodzicami, ponieważ ja zamieszkałam z narzeczonym. Życie bez kota jest strasznie smutne, a dom pusty :( Swojego narzeczonego zaraziłam miłością do tych pięknych zwierząt i dlatego też poszukujemy naszego wymarzonego kociaka, któremu zapewnimy miłość i ciepły dom. Bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniach! :)

Marta&Damian

Od: Nie sty 05, 2014 22:18

Post » Nie sty 05, 2014 22:51 Re: Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

kot rosyjski niebieski jest kotem rasowym i musi posiadać rodowód, który drogi nie jest,
jego koszt to kwota ok 40 zł i sam w sobie na cenę nie wpływa.
warto to przeczytać zanim podejmiecie decyzję
http://nfo.pl/node/352
Może więc zastanowicie się nad adopcją podrośniętego lub dorosłego kota?
tutaj kot rosyjski niebieski szuka domu
viewtopic.php?f=10&t=159503
albo można spróbować przygarnąć kota w typie rasy
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 040&type=1
viewtopic.php?f=13&t=115814&start=120
bardzo piękne koty, warto popytać o warunki adopcji i spróbować dać jednemu z nich dom
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie sty 05, 2014 23:00 Re: Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

Dziękujemy za odpowiedź! :) Tak jak pisałam - adoptowałam już 3 letnią kotkę, która została u moich rodziców. Kicia jest super, ale niestety ma już wyrobione pewne nawyki, których zmienić nie mogliśmy. Zależy nam na małym kociaku, którego wspólnie wychowamy od małego, który będzie łobuzował i da nam wiele powodów do radości :)

Marta&Damian

Post » Nie sty 05, 2014 23:24 Re: Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

Smerfunia Steel była piękna! <3 szkoda,że już wyadoptowana! :( Taki cudny kociak! ech no nic czekamy na następne skarby ;)

Marta&Damian

Post » Nie sty 05, 2014 23:36 Re: Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

Marta&Damian pisze:Dziękujemy za odpowiedź! :) Tak jak pisałam - adoptowałam już 3 letnią kotkę, która została u moich rodziców. Kicia jest super, ale niestety ma już wyrobione pewne nawyki, których zmienić nie mogliśmy. Zależy nam na małym kociaku, którego wspólnie wychowamy od małego, który będzie łobuzował i da nam wiele powodów do radości :)

nie ma reguły, dlatego przy adopcji trzeba dokładnie wypytać o charakter i nawyki kota
czasami na forum pojawiają się młode koty w typie rasy, trzeba cierpliwie czekać i czytać watki na kociarni
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sty 07, 2014 11:09 Re: Przygarniemy/kupimy kotkę rasy rosyjskiej niebieskiej

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35