Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNOWIEC

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 07, 2014 9:04 Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNOWIEC

Cześć dziewczyny . . .

Pod balkonem (koło nas, u pewnej pani, 2 klatki dalej) okociła się kotka, tzn nie pod balkonem tylko w takiej dziurze między 2 blokami. . Dzisiaj mają około pół roku - / + . . Mam zamiar złapać , kotki do sterylizacji, opiekę po sterylizacji myślę że bym zapewniła w ciepłej piwnicy (pralni ) u mnie nie ma szans, ponieważ mam dużego wilczura który hałasu by narobił na zapach obcych kotów, a drugi powód to taki że mam kotkę znajdkę z ulicy, ma tylko jedną szczepionkę , z drugą ciągle zwlekamy bo ciężko wyleczyć do końca oczy :( ma nawracające zapalenie spojówek . .

a więc, te bezdomniaki, będę potrzebowała klatkę-łapkę , miałby ktoś pożyczyć ??
Muszę sąsiadów się spytać, czy się zgadzają na trzymanie kotów w piwnicy na trochę po sterylizacji - miauczenie . . .
Aha i żeby zacząć łapanie, trzeba też pogadac z tą panią, która je dokarmia i nawet na balkonie na partnerze ma taki domeczek dla nich, żeby się nie zmarzły . .
Nie chodzi mi o to, żeby mieć jej zgode na łapanie, tylko o to, żeby klatka-łapka spokojnie stała na jej balkonie albo pod balkonem..

kiedy są darmowe sterylizacje dla bezdomniaków ?
nasz wet odpada- bierze 300 zł, ale spytam jaka cena byłaby dla bezdomniaków (z ciekawości :? )
druga wetka - 150 zł . . .
nie wiem też ile kotek, a ile kocurów . .razem ok. 4-5 . .

zdjęcie zrobię jak wrócę do domu, bo jestem u faceta.
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Od: Nie kwi 13, 2008 15:59

Post » Wto sty 07, 2014 9:10 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

nie wiem też, czy po sterylizacji wypuścić, czy złapać wszystkie i po sterylce znaleźć im domy . . .

Uciekają od ludzi, ale może tej pani chociaż w połowie ufają . . .

Nie mam pojęcia czy nadal jest ich matka, wydaje mi się że już dawno nie widziałam
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 9:23 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Słuchaj, zazwyczaj miesiącem kastracji jest marzec, natomiast jeszcze nie znalazłam nic w necie czy w tym roku ta akcja dojdize do skutku. Mogłabyś poprosic, aby ktoś zadzwonił do TOZu w Twojej okolicy i zapytał, czy ta akcja jest planowana na 2014. Ja niestety nie mam takiej klatki, więc nie pomogę. Ale może w TOZie będą wiedzieli, gdzie o takie rzeczy można pytać.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 07, 2014 10:49 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

W marcu będzie po faworach, teraz jest ciepło, więc wszystko się kotkom przestawia..
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto sty 07, 2014 11:35 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

to chyba pozostaje zbiórka na sterylkę :cry:
dobrze będzie jak kotki nie będzie albo tylko jedna . . .
gorzej jak 3,4 czy cała piątka . .

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 11:41 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Możesz tu poprosić o pomoc

:arrow: viewtopic.php?f=1&t=137467

Wpisz się na listę oczekujących.

W Częstochowie możesz zrobić sterylizację za 80-90 zł :!: jednak może być problem z przetrzymaniem po zabiegu, ja odpadam z wiadomych względów do odwołania.

najszczesliwsza

Post » Wto sty 07, 2014 15:17 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Sosnowiecki TOZ generalnie należy do tych, którzy dużo gadają jak zwierzęta kochają i na tym się kończy :? . Nie jestem pewna, czy w schronisku można pożyczyć klatkę-łapkę, jeśli nie zgłoś się do Kociej Chatki lub Kociej Przystani - o ile mi wiadomo, i tu i tu są klatki-łapki, tylko nie wiem czy teraz są wolne. Via schronisko można też pytać o tańsze lub bezpłatne (wątpię, ale spytać można) sterylki. No i w jakiej dzielnicy są te koty? Bo Sosnowiec spory jest.
Powodzenia :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 07, 2014 18:09 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

dziękuję za odpowiedź, myślę ze z klatką udałoby się jakoś wykombinować ale kasa . . .napisałam smsa do kilk lecznic, ze jaka byłaby cena dla bezdomniaków, czekam na odpowiedź . . .

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 18:14 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Beata podeślij mi numery do lecznic, jakieś namiary, to je obdzwonię.

najszczesliwsza

Post » Wto sty 07, 2014 20:09 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Ok, jak nie dostanę od nich odpowiedz to numer Ci podam

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 20:45 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Alienor pisze:Sosnowiecki TOZ generalnie należy do tych, którzy dużo gadają jak zwierzęta kochają i na tym się kończy :? . Nie jestem pewna, czy w schronisku można pożyczyć klatkę-łapkę, jeśli nie zgłoś się do Kociej Chatki lub Kociej Przystani - o ile mi wiadomo, i tu i tu są klatki-łapki, tylko nie wiem czy teraz są wolne. Via schronisko można też pytać o tańsze lub bezpłatne (wątpię, ale spytać można) sterylki. No i w jakiej dzielnicy są te koty? Bo Sosnowiec spory jest.
Powodzenia :ok: :ok:

W Krakowie moja kuzynka załatwiła darmową sterylkę właśnie poprzez schronisko. Może w Sosnowcu trzeba by było spróbować?

Milena_MK

Post » Wto sty 07, 2014 20:55 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

ale jak to zrobić ??? Pójśc do schronu i poprosić o pomoc w sterylce bezdomniaków ?? ale jak im udowodnię, że to bezdomniaki ?

Doda_

Post » Wto sty 07, 2014 20:57 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Doda_ pisze:ale jak to zrobić ??? Pójśc do schronu i poprosić o pomoc w sterylce bezdomniaków ?? ale jak im udowodnię, że to bezdomniaki ?

Wiesz co, moja kuzynka zadzwoniła do schroniska i powiedziała, że na osiedlu jest kotka, prawdopobodnie bezpańska bo śpi po śmietnikach. Kazali przywieźć, zrobili za darmo zabieg. Tylko prosili kuzynkę, żeby się zajęła kotką po zabiegu. Ale nie wiem, czy to ogólna praktyka, czy widocznie kuzynka trafiła na jakąś życzliwą panią.

Milena_MK

Post » Wto sty 07, 2014 21:01 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Schronisko tak nie może zadziałać. To niezgodnie z prawem.

najszczesliwsza

Post » Wto sty 07, 2014 21:17 Re: Bezdomne kociaki do sterylizacji! Pomoc w łapaniu. SOSNO

Hmmm a to dziwne, wiem na 100% że kuzynka nie ma tam znajomości, a zrobili sterylkę tej kotce zupełnie za darmo.

Milena_MK

[następna]