OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie sty 05, 2014 9:49 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Żyje ale kiepsko wygląda. Strasznie mnie martwi jego galopada. Wyników badań jeszcze nie ma. Karmię go na siłę bo jeść i pić nie chce. Zaraz zmierzę temperaturę bo wczoraj już go męczyć nie chciałam. Spędziliśmy kilka godzin u weta i strasznie był zestresowany. Nie przyszedł poerotomanić nad ranem więc nie jest dobrze. Jadł ostatnio deczko mniej ale wszystkie jadły mniej. Nerek nie ma a wątróbki nie zawsze im pasują. Tak jak gotowane kuraki.
Sasza przestała wymiotować i gania aż łeb od skuje.Je.
Suri gęga ale nic się raczej nie dzieje.
Tami wygląda jakby była podziębiona. A może to oczki bardziej jej lecą.8 stycznia mamy wizytę u okulisty zaznaczoną.
Chłopczyk w klatce płacze do...ludzi. Jak go się głaszcze to jest spokój. Nie mam kiedy z nim siedzieć. Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam łapiąc go .Ale kto spodziewał się, że Chip odleci.
Dziś figurce nakładłam trochę do malowanej głowiny by sobie dała spokój z numerami takimi. Dla obu kotów jest miejsce i nie mam zamiaru Chłopczyka wyciepywać jeśli wybierze nas. Bardzo się o niego martwiłam bo ostatnio biegał za mną jak odchodziłam z wielkim płaczem. Jak szłam do pingwinów to przez ulicę aż przelatywał i jojczył. Ciężko było mi go zostawiać.
Mały je ale nie zrobił jeszcze siusiu.

Dziś pada. Kotów zero. Strasznie zmokłam. Płot śliski. Na kotłowni jednak mamunia czekała. Nerek nie ma i nie będzie. Kupiłam serce wołowe. Nasze olewają takie danie ale one jedzą.

Za kciuki dziękuję. Trzymajcie je proszę do odwołania.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie sty 05, 2014 10:06 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 05, 2014 10:15 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

alix76 pisze:Ksiądz stanął na wysokości zadania :lol: wstydu sobie nie narobił a to już coś :wink:
Asia cożeś tam przytargała? To coś małe, dulczące pod nogami :oops: ?

To jest dzieciak niełapalnej kotki co urodził się w kwietniu zeszłego roku. Nie miałam głowy jej łapać bo Bisek nam ciężko chorował. Potem ona wróciła już bez brzucha a dziecko widziałam tylko 2 razy. Wszelkie próby wyśledzenia skończyły się całkowitym zniknięciem matki i dziecka. Na czuja zostawiałam jedzenie w baraku .Znikało i dopiero jak mały miał ze 4 m-ce to odezwał się do mnie. Byłam chora i nie przyszłam 2 dni. Jak weszłam to jojczył w ciemności. I tak się zaczęło. W ostatnich tygodniach przeniósł się do budek . Pchał się mi na kolana, kręcił w około nóg, biegał za mną, strasznie się tulił i mruczał. Co było robić. Biłam się z myślami. Jak raz prawie wyjąc opowiadałam jak płakała i prawie pod samochód nie wpadł lecąc za mną, Janusz stwierdził, bym łapała a potem się pomyśli.

Jest pięknym chłopczykiem i nie chudym. Jakby ktoś miał kawałek podłogi dla niego to chętnie oddam.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 05, 2014 10:16 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Przechwaliłam. Sasza wymiotować zaczęła.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 05, 2014 10:21 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

merlok pisze:Asiu!! Nieustannie dla Was :1luvu:

Tutaj bazarek, jeśli będzie jakikolwiek dochód, to też dla Twoich. :ok: viewtopic.php?f=20&t=158730

dzięki wielkie
:1luvu:

Piękne rzeczy dla dzieci. To po Marysi?

Nowy rok za ciekawie się nie zaczął dla nas. :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 05, 2014 10:28 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Asiu, myśli i kciuki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 05, 2014 10:48 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Kociaczki :ok: :ok: :ok: Asiu jestem tu :( :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie sty 05, 2014 11:07 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Bardzo mocne kciuki zostawiam, nie tak miał się zacząć nowy rok.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie sty 05, 2014 11:54 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

kurczę, czy jesteś pewna, że jakiś szajs wirusowy nie dopadł kotletów?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Nie sty 05, 2014 12:21 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

mocne, najmocniejsze :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie sty 05, 2014 16:03 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

:ok: :ok: :ok: za zdrowie wszystkich maleńtasów :ok: :ok: A co do małego czarnego - teraz ma szansę łatwo znaleźć dom, bo relatywnie mały i ładny. Jakby się udało go już ogłaszać a w międzyczasie machnąć odrobaczenie etc? I jakbym miejsce miała, to bym przejęła na DT, ale doszłam do ściany i nie mam gdzie izolować póki Jaśnie Pani Melania nie znajdzie małozakoconego DT/DS :( ...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 05, 2014 17:20 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Jestem Asiu, z :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Nie sty 05, 2014 18:38 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

ASK@ pisze:
alix76 pisze:Ksiądz stanął na wysokości zadania :lol: wstydu sobie nie narobił a to już coś :wink:
Asia cożeś tam przytargała? To coś małe, dulczące pod nogami :oops: ?

To jest dzieciak niełapalnej kotki co urodził się w kwietniu zeszłego roku. Nie miałam głowy jej łapać bo Bisek nam ciężko chorował. Potem ona wróciła już bez brzucha a dziecko widziałam tylko 2 razy. Wszelkie próby wyśledzenia skończyły się całkowitym zniknięciem matki i dziecka. Na czuja zostawiałam jedzenie w baraku .Znikało i dopiero jak mały miał ze 4 m-ce to odezwał się do mnie. Byłam chora i nie przyszłam 2 dni. Jak weszłam to jojczył w ciemności. I tak się zaczęło. W ostatnich tygodniach przeniósł się do budek . Pchał się mi na kolana, kręcił w około nóg, biegał za mną, strasznie się tulił i mruczał. Co było robić. Biłam się z myślami. Jak raz prawie wyjąc opowiadałam jak płakała i prawie pod samochód nie wpadł lecąc za mną, Janusz stwierdził, bym łapała a potem się pomyśli.

Jest pięknym chłopczykiem i nie chudym. Jakby ktoś miał kawałek podłogi dla niego to chętnie oddam.

A jakie ubarwienie? :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 05, 2014 19:17 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Alienor pisze::ok: :ok: :ok: za zdrowie wszystkich maleńtasów :ok: :ok: A co do małego czarnego - teraz ma szansę łatwo znaleźć dom, bo relatywnie mały i ładny. Jakby się udało go już ogłaszać a w międzyczasie machnąć odrobaczenie etc? I jakbym miejsce miała, to bym przejęła na DT, ale doszłam do ściany i nie mam gdzie izolować póki Jaśnie Pani Melania nie znajdzie małozakoconego DT/DS :( ...

Marzenko, mały urodził się w kwietniu zeszłego roku. Do fizycznej maleńkości mu daleko. :roll:
Sprzątając klatkę dałam chłopaka Dance a ona władowała go pod kołdrę i brzuch dydała. Mruczenie przez kordełkę słychać było. Ale płoszy się jeszcze. Bardzo. Siku było w kuwecie.

Szalony Kot pisze:A jakie ubarwienie? :oops:

Wyjściowe, czarne :mrgreen:

Wróciliśmy od weta. Wyniki nie wiele pokazały prócz tego, że jest odwodniony. Wyjechał napakowany w kontenerek pełęn polarów i ciepłego termoforka. Nie wiem co mu dolega ale mam podejrzenia, że on i Sasza mają to samo. Tylko Saszeńka konkretniejsza jest . Może coś od dzików przytargałam.
Dzisiejszy dzionek to było karmienie strzykawą, grzanie, karmienie, grzanie... Temperatura oscylowała u Chipa w granicach 37 z kawałkiem. Termofor, kaloryfer na zycher, poduszki elektryczne . Ale i tak najlepiej Chipowi było jak brałam go na siebie i utulałam w kocykach i piernatach. Walka o temperaturę. :roll: Nareszcie zmienił sposób polegiwania. Zmęczona jestem i idę spać. Psychicznie wyprałam się.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 05, 2014 21:25 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

trzymam mocno :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia][następna]