Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Iwooona pisze:alanisart-- co u Was? Cisza oznacza, ze chyba dobrze.
Zyta Felicjańska pisze:Chciałam się przywitać na wątku. U mojej kotki ostatnio wynika wyszły trochę poza normą, na razie nie ma strachu ale sobie poczytam jak jej pomóc i czy jest szansa że watroba wróci do normy.
Pozdrawiam wszystkich i życzę kotkom wątrobowcom zdrowia!
alanisart pisze:Iwooona pisze:alanisart-- co u Was? Cisza oznacza, ze chyba dobrze.
Cisza oznacza cisze od weterynarzy... Moja weterynarz nie była w stanie nic wiecej zrobić dla Charliego. Pojechałam wiec 50 km do chwalonego na innych forach weterynarza. Została zrobiona biopsja, badania krwi, podane leki. Zostawiłam tam na jednej wizycie ponad 320 zł.Lekarz ten zlecił wykluczenie nowotworu i marskości wątroby w biosji. Niestety okazało sie ze została zrobiona biopsja cieńkoigłowa ktora pozwala tylko na wykluczenie nowotworu, a nie da sie z niej zrobić badan zeby wykluczyć marskośc. Więc wiem ze nie ma nowotworu, ale nie wiem co jest kotu. Jestem zła bo wydałam od początku leczenia juz 1200 zł a nie wiem na co kot choruje. Dług sie powieksza, ciagle wydaje na leki a nie wiadomo jaką chorobe leczyć. Dzwonie ciagle do tego chwalonego weterynarza z pytaniem jak długo podawać leki,kroplówki, czy zmieniać leki na inne,słabsze bo te juz bierze długo. Za kazdym razem słysze "prosze wysłać ostatnie wyniki. zobacze je i odpowiem na e-mail". No i tak wysyłałam te wyniki juz kilka razy a odpowiedzi nie dostaje...
zapłotek pisze:A może spróbujesz przejść faktycznie na mokrą karmę. Ja na przykład nie mam wyjścia, bo mój kotek należy do słodziaków czyli ma cukrzycę i musimy ograniczać się wyłącznie do mokrej karmy, a mój kot przez 10 lat jadał suchą karmę i to na okrągło tj. miał do niej cały czas dostęp, a tu nagle trzeba było przejść na inny rodzaj pokarmu i ograniczyć posiłki. Teraz dostaje raz przy insulinie , potem po 3 godz. i znowu wieczorem przy insulinie i po 3 godzinach. Ma min 7 godzin przerwy w posiłkach między jedną dawka insuliny , a drugą. I niestety u nas też jest problem z wątrobą i prawdopodobnie z torbielami na nerkach.Dzięki mokrej karmie dostarczysz już wraz z jedzeniem trochę wody, a dodatkowo nawet można dolać odrobinkę przegotowanej jeszcze do mokrej karmy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna D., Blue, Evilus i 233 gości