PomyLuna cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 04, 2014 22:03 Re: PomyLuna cz.III

Pffffffffffff :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob sty 04, 2014 22:05 Re: PomyLuna cz.III

Milena_MK pisze:"jak już podawać kotu suchą karmę to tylko z najwyższej półki" :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Witanko Bell :)
Tak skromniutko zapraszamy też na nasz wątus :oops:

A moja kumpela od 3 dni ma kota ( we Włocławku mieszka) i ofc na Whiskasie. Ale wybaczę jej ten błąd bo to pierwszy kot i ona nie ma kompletnie o tym pojęcia. Ja ofc zrobiłam jej juz pogadankę nt. kociego zdrowia i kociego odżywiania. Wysłałam na maila kilka artykułów i linki z miau. Może poskutkuje.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob sty 04, 2014 22:05 Re: PomyLuna cz.III

A ja następnym razem mam zamiar go "nawrócić", jeśli nie na barf, to przynajmniej na jakiegoś PONa albo ToTWa :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob sty 04, 2014 22:06 Re: PomyLuna cz.III

a weszłaś delikatnie w dyskusję? wiesz - kilka lat temu RC było rzeczywiście karmą weterynaryjną, dopóki nie kupił ich Mars. niektórzy tego nie zauważyli, tylko jadą dalej na zaufaniu wobec marki. poza tym w ogóle dobrze jest rozmawiać z ludźmi i im wyjaśniać, i ich przekonywać, a najlepiej pokazywać swoje koty - i zestawiać je z tymi na zbożu. w dużej ilości wypadków widać po sierści, kto lepiej je :)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Sob sty 04, 2014 22:07 Re: PomyLuna cz.III

Niestety tak się beznadziejnie złożyło, że on o swojej kotce wspomniał akurat, jak już wychodziliśmy i nie było czasu na rozmowę. Ale widzimy się niedługo, mam zamiar go dokształcić w tej dziedzinie :) Nie będę wię wymądrzać, bo to nie w moim stylu, ale jak będzie chciał posłuchać to może uda mi się przemycić parę wskazówek :D

Milena_MK

Post » Sob sty 04, 2014 22:09 Re: PomyLuna cz.III

trzymam kciuki za powodzenie akcji :ok:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Sob sty 04, 2014 22:11 Re: PomyLuna cz.III

Niestety niektórych nie da się przekonać.
Mam takich znajomych, jakiś czas temu przestałam się wtrącać.
To ludzie typu "kot powinien wychodzić, bo inaczej jest nieszczęśliwy - to nic, że trzy już samochód rozjechał".
A dawanie barfa lub bezzbożówek uważają za fanaberię pańci z rasowcami.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob sty 04, 2014 22:13 Re: PomyLuna cz.III

ja mam przyjaciółkę, z którą jesteśmy naprawdę bardzo blisko, a znamy się już kilkanaście lat (chciałabym przypomnieć, że mam dopiero 20). ona ma dwa rosyjskie niebieskie, które od początku są na RC. i jedyną rzeczą, która jest w stanie nas poróżnić, jest właśnie mój upór w kwestii tego, że ona źle karmi koty - a wyniki mają dobre, krew badają co roku, szczepią w terminie etc. tylko to RC nieszczęsne. zgodziła się tylko co do tego, że faktycznie skład się pogorszył po przejęciu, ale widać niedostatecznie, żeby kupowała im coś innego do jedzenia...
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Sob sty 04, 2014 22:21 Re: PomyLuna cz.III

A ja myślę, że ten znajomy da się przekonać, bo on generalnie bardzo fajny jest i widać po rozmowie, że nie należy do osób, które używają argumenty "nie, bo nie". Kotkę mają od niedawna i pewnie jeszcze nie zdążyli jeszcze się dokształcić w kwestii jedzenia. Choc uważam, że i tak dobrze, że podają RC, a nie np. Whiskasa. Postaram się z nim pogadać przy najbliższej okazji :)

Milena_MK

Post » Sob sty 04, 2014 22:27 Re: PomyLuna cz.III

Czasem mi sie wydaje że ludziom tak wygodnie. kupić to co w markecie, albo to to jest rozreklamowane. I myślą że jest ok. A nie wnikają w skład itd. Jak ja bym nie była na forum to bym nie miała pojęcia o jakiś karmach bez zbóż czy o barfie. I nie zawsze wszystkich stać na Orijen na przykład ale przecież można coś dobrego kupić za mniejszą kasę. Trzeba tylko chcieć poszperać.

I cieszę sie że za moja radą moja przyjaciółka która ma hodowlę NFO przestała dawać kotom RC :D

Myślę że jakby mi Surii nie zachorowała i nie umarła to tez bym była tępa w tej sprawie. :roll:

MonikaMroz

Post » Sob sty 04, 2014 22:39 Re: PomyLuna cz.III

Ja też jak miałam Klarę[*] to tempa byłam, nie czytałam o żywieniu kotów nie byłam na forum.
Przecież przez tyle lat była zdrowa, dopiero jej śmierć i pytanie weterynarza w tym ostatnim momencie "A czym ją pani karmiła" otworzyły mi oczy. Zaczęłam szukać i tak wpadłam na trop barfa, a potem na forum.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob sty 04, 2014 22:43 Re: PomyLuna cz.III

Ja to samo, przy pierwszej kotce wyposażyłam się w musy i saszetki RC i byłam święcie przekonana, że to najlepsze co mogę jej dać :lol:

Milena_MK

Post » Sob sty 04, 2014 22:44 Re: PomyLuna cz.III

No i po co wspominałyście o Suri i Klaruni :( :(

To właśnie mój teściu jest takim człowiekiem, że wszędzie szuka gdzie taniej i gdzie bliżej. Wszędzie. Jak kupiłam telefon to pytał gdzie, i sprawdzał gdzie w necie taniej. Podobnie z karmą dla kota, jak mu powiedziałam dziś że za całe mięcho na miesiąc zapłaciłam 38 zł + dajmy na to 5 zł za Felini, to policzył ile mi wychodzi dzienna porcja dla Perełki i zrobił 8O bo myślał, że zwariowałam. A Szarusiowy Hills dla nerkowców kosztuje prawie 200 zł za 2 kg, niestety Szaruś do pysia nie weźmie nic, co nie jest suchym :?

Spilett

Post » Sob sty 04, 2014 22:44 Re: PomyLuna cz.III

Dziewczyny dobrze ze to juz za nami :)
Za zdrowie koteczków Obrazek

MonikaMroz

Post » Sob sty 04, 2014 22:49 Re: PomyLuna cz.III

Swoją drogą, jak mi wetka dała dla małej jeszcze Perełki RC Babycat to ja byłam przekonana że WOOOOOOOOOW! Dodatkowo Perełka dostała od babek z Rokity puszki - Gourmeta, ja oczywiście byłam przekonana że to luksus. Dopiero jak postanowiłam, że Perełeczka będzie jadła NAJLEPSZE żeby już nigdy nie była chora, zrobilam porządny research i SZOK. A potem zaczęła się propaganda wśród rodziny i znajomych, głównie to hejt na RC i wyjaśnianie czemu, ale większość to i tak mnie nie słucha...

Spilett

[poprzednia][następna]