» Sob sty 04, 2014 15:46
Re: Koty z Elektrociepłowni Siekierki
Dziś złapałyśmy 16 kotów, z czego 14 kotek i dwa kocurki. Znowu niektóre jak najbardziej adopcyjne: 3 przemiłe trikolorki, jedna mała 5 miesięczna, 2 starsze, jedna prawie cała biała. Jedna kotka niebieska, podobno daje się głaskać, jedna buraska młodziutka b. miła i kocurek burasek- brat tri też przemiły.
Zabrałam do domu czarno- białą kotkę z maszynowni, która wypuściłyśmy tydzień temu, jest okropnie chuda i tak lgnie do człowieka że aż żal patrzeć. Jest czarno- biała, ale tak potwornie brudna że właściwie biało- szara. Nie wiem czym zmyć taki tłusty miał z sierści?
Są jeszcze do zabrania dwa rudaski 5- miesięczne i 3 czarne i bure, takie 3-4 miesięczne, niestety nie mam dokąd ich wziąć.
Legendy o 100 kotach znowu okazały się wyssane z palca, zabrałyśmy 34 koty, pewnie maks, 20 jeszcze będzie łącznie z tymi które są za małe w tej chwili do kastracji.
Fleur, swetry wełniane i polarowe jak najbardziej, inne rzeczy są za duże do klatek, a wypełniać nie mam czego.
Gustaw zrobił się ładny, ale jest tak namolny że nie mogę mu zrobić żadnego ostrego zdjęcia, bo włazi w obiektyw.