Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 03, 2014 23:12 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Allmita pisze:A można wiedzieć ile mniej więcej płaciłaś?:) wiadomo-przez 4 lata stawki mogły się zmienić-ale bede miała orientacyjne rozeznanie:)
Mój TŻ jednak zainteresował się dziś możliwością zrobienia takiej zabudowy samemu- wiec mam się mniej wiecej dowiedzieć co i jak,jeśli by było bardzo drogo to przystepujemy do roboty sami:) Zastanawiam się nawet nad wyceną-z tego co widziałam na stronach tych firm-wycene robią za darmo...
a tak poza tym na balkonie mam prowadnice(miała być zabudowa okienna-ale rodzice się wyprowadzili i zrezygnowali z zabudowy a prowadnice zostały:))-zastanawiam się czy można by to jakoś sensownie wykorzystać...:)

Płaciłam 120 zł za jedno duże okno czyli 360 w sumie. Wycenę robią z tego co pamiętam.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob sty 04, 2014 10:49 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

dzieki za odpowiedz- połaże jeszcze po tych stronach i pozastanawiam się...mój Tż-et cos tam kombinuje że możnaby właśnie prowadnice wykorzystać żeby siatke o nie zahaczyć...pomyślimy:)

Allmita

Od: Pon paź 14, 2013 10:38

Post » Sob sty 04, 2014 10:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Wklej fotki, pomyślimy razem ;)

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Nie mar 09, 2014 12:06 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Witam :) Czy ktoś może mi polecić fachowca od zabezpieczania balkonów ze Szczecina lub okolic?

agrafkaf3

Od: Pt wrz 09, 2011 10:19

Post » Pon mar 10, 2014 19:06 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

agrafkaf3 pisze:Witam :) Czy ktoś może mi polecić fachowca od zabezpieczania balkonów ze Szczecina lub okolic?

Witaj, jest firma z Warszawy, która obecnie zbiera chętnych ze Szczecina i okolic, nie wiem czy wolno jeszcze tego nie doczytałam w regulaminie więc nie wkleję linku do ich strony. Ale jakby co pisz na priv to podam szczegóły, ich wykonanie zabezpieczeń jest i solidne i estetyczne.
Nie istnieją koty zwyczajne.
Colette

fuma

Od: Pon mar 10, 2014 18:58

Post » Pt maja 02, 2014 23:30 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

A ja pochwalę się naszą"wolierą" balkonową. Upgradujemy ją średnio co dwa lata (chociaż obecna siatka ma szansę wytrzymać więcej - rybackie parciały).

Mój balkon jest zwykłym balkonem, nie loggia, i dodatkowo nie mam nad sobą kolejnego balkonu ani daszka- więc może dla kogoś w podobnej sytuacji będzie to inspiracją. I chociaż my wywierciliśmy w dwóch miejscach dziury, spokojnie mogłoby się obejść bez wiercenia, wystarczyłby czwarty pręt ( u siebie musiałabym go przymocować do przegrody między balkonami, być może ktos ma w tym miejscu po prostu barierkę i będzie to jeszcze prostsze) - dlatego polecam tym, którzy nie mogą robić dziur w elewacji bo np mają gwarancję.
Te pręty kupione w dziale meblowym w LeroyMerlin, mająpo 2,4 m. Siatka plastikowa na wymiar znaleziona gdzieś w sieci, łączenia głównie za pomocą plastikowych opasek zaciskowych.
Oto on, nasz balkon:

https://plus.google.com/u/0/photos/1001 ... 7991854753

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Sob maja 03, 2014 13:54 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Bardzo ładnie zabezpieczony :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon cze 02, 2014 21:18 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Witam,
czy ktoś z forumowiczów ma może besłupkowe okna? Polega to na tym, że tylko jedno skrzydło ma klamkę, a po otwarciu całości nie ma właśnie tego środkowego słupka:
Obrazek
Kiepskie rozwiązanie, ale co zrobić...

Zastanawiam się czy można zabezpieczyć jakoś mądrze takie okno, ale tylko połowę (jedno skrzydło wystarczy mi do wietrzenia; koty będą miały balkon, więc tutaj parapet nie będzie im potrzebny). Wiem, że mogę osiatkować od zewnątrz całe, ale może ktoś wymyślił już coś sprytnego...

I 2. pytanie - czy łączył ktoś funkcję siatki kociej z moskitierą? Czy na siatkę oczkowaną pod kota można dodatkowo naciągnąć od zewnątrz moskitierę? Tylko czy to trwałe rozwiązanie przy kocich pazurach :roll:

będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon cze 02, 2014 22:02 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Ja mam bezsłupkowe okna. Z tym, że ja mam te skrzydło okienne niezabezpieczone siatką przykręcone śrubokrętem na stałe do ramy, czyli nie można go niechcący/chcący otworzyć bez ponownego rozkręcenia śrubokrętem. Na drugim skrzydle jest drewniana ramka z metalową siatką, na małych kątowniczkach, przykręcona śrubkami do ramy okna. Działa ;)

Drewniane masz te okna i ramy czy z plastiku?

Odpowiadając na pytanie drugie: jak połączysz ochronną siatkę metalową z metalową moskitierą, to powinno być to trwałe i estetyczne. Jak połączysz metalową siatkę ochronną z materiałową/firankową moskitierą to będą dziury za moment i owady wlecą ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon cze 02, 2014 22:05 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

drewniane :). Czyli 1 sposób już mam :ok:. Czy taka rama nie niszczy się mocno od wkrętów?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon cze 02, 2014 23:05 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

boniantos pisze:drewniane :). Czyli 1 sposób już mam :ok:. Czy taka rama nie niszczy się mocno od wkrętów?

Nie :)
Śrubki na których się trzyma są malutkie, ok. 1,5 cm długości, ok 2 mm średnicy (więcej powie na ten temat forumowy Damork, bo to on mi te ramki robił i montował ;) ).
Okno w żaden sposób nie ucierpiało, a codziennie na siatce w oknie uwiesza się kot ;)

To te moje okno (plus balkon):
https://plus.google.com/photos/10949878 ... banner=pwa

kątowników ze śrubkami jest po dwie sztuki na górze i dole oraz trzy sztuki po boku. Trzecia ścianka ramki (ta po lewej) jest nieprzymocowana, bo założenie było takie, że drugie skrzydło ma się otwierać, chociażby do mycia okna ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto cze 03, 2014 9:57 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

W Lidlu są od dzisiaj moskitiery. Okna duże 55zł, drzwi balkonowe 99zł. Sama mam takie drzwi i okna i polecam siatka mocna.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto cze 03, 2014 10:26 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Cat Angel a możesz dać linka, żebym wiedziała, które to? Bo w gazetce jakieś tylko widzę za 9,90

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto cze 03, 2014 10:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

margoth82 pisze:Cat Angel a możesz dać linka, żebym wiedziała, które to? Bo w gazetce jakieś tylko widzę za 9,90

Poszukam czy jest na necie, bo ja dzisiaj byłam w Lidlu i tam widziałam.

To o czym piszesz to chyba siatki jakieś

Edit: Tutaj jest z innego roku ale dzisiaj na żywo widziałam takie same:
http://fanlidla.pl/gazetka/2013.04.25.o ... a,drzwiowa
http://fanlidla.pl/gazetka/2013.04.25.o ... a,na,drzwi
http://fanlidla.pl/gazetka/2013.04.25.o ... ra,okienna

Tż ostatnio montował na małe okno taką moskitierę. Jest mocna, haczyki i siatka mocno trzymają, siatka fajna lekko sztywna

Tylko nie wiem czy w każdym Lidlu są. Najlepiej to można przedzwonić i zapytać czy są na stanie. Jak ktoś chce kupić

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto cze 03, 2014 16:20 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

o to wpadnę zaraz do Lidla po pracy i zobaczę.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

[poprzednia][następna]