Bosy&Bratek&Bella :) Kapselek za TM :-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 03, 2014 19:26 Bosy&Bratek&Bella :) Kapselek za TM :-(

Witam serdecznie,
Czytam forum już od długiego czasu, teraz postanowiłam się ujawnić i zarejestrować. A powód jest bardzo ważny - szukam kociego towarzysza dla kotka.
Co mogę powiedzieć o moim kotku? Został zabrany z ulicy dokładnie 2 lata temu (3 stycznia 2012r.), był w koszmarnym stanie, wychudzony, wycieńczony, z ogromem kleszczy na sobie. Wiek mniej więcej 3-4 lata (a zachowuje się jakby miał 3-4 miesiące :) ) Czarnuch :)
A w tej chwili jest najpiękniejszym, najcudowniejszym, najwspanialszym i wszystko naj kotem :D
Który w oczach ma wypisane jedno: "Bawić się!!!". Ja się bardzo staram, wymyślam zajęcia, kupuje zabawki, ale jemu chyba potrzeba towarzysza. Piszę chyba, ponieważ nie wiem jak zareaguje na nowego towarzysza w domu. Obawiam się, że skoro do tej pory był sam... I sam rozpieszczany :D To może być ciężko, ale wierzę, że znajdzie się jakiś miły towarzysz, którego Bosy zaakceptuje :)
Chciałabym, żeby to był kotek lub kotka (nie wiem, czy płeć ma znaczenie?? doradźcie proszę) pozytywnie nastawiony do innych zwierząt, energiczny, no i chociaż trochę przytulas :) Najlepiej z okolic Poznania, ale nie jest to warunek, jeśli da radę jakoś zorganizować transport.
Fajnie gdyby był/a w kolorze czarnym lub czarno-białym, ale to oczywiście też nie jest najważniejsze :)
Jeśli mogę jeszcze coś dodać o Bosym, a co może być pomocne przy ewentualnej adopcji - kotek 2-3 razy do roku jest zabierany na wakacje do domu moich rodziców, gdzie jest inny kot. I koty się dogadują. To znaczy pierwszy dzień mój Bosy trochę syczy i ucieka, ale potem jest dobrze. Następnego dnia już razem jedzą i się bawią i jeden zaczepia drugiego. Być może te wizyty przebiegają raczej bez problemów, bo kot u rodziców to jest taki "ułomny" :) Akceptuje i kocha wszystkie żywe stworzenia i nie ważne, że wyjadają z jego miski i śpią na jego fotelu :) Nie jest w żaden sposób dominujący. (swoją drogą - też jest znaleziony na ulicy, potrącony przez samochód i nikt nie może uwierzyć, że ta niegdyś okrwawiona, połamana kupka białej sierści to nasz kot teraz :) ) Natomiast nie wiem jaka będzie reakcja Bosego na kogoś obcego w jego domu... Mam nadzieję, że damy radę.
Ja ze swojej strony oferuję dla kotka duuuużo miłości, co najmniej dwie pary rąk do głaskania, michę pełną jedzenia, dwupokojowe (dość małe mieszkanko w bloku) i opiekę weterynaryjną w razie potrzeby.
Jeśli są jakieś pytania to proszę o kontakt.
Daria
Ostatnio edytowano Nie lip 31, 2016 13:17 przez foreverka, łącznie edytowano 30 razy

foreverka

Od: Pt sty 03, 2014 18:57

Post » Pt sty 03, 2014 19:45 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Lucuś szuka domu: viewtopic.php?f=13&t=157049
Koniecznie z innym kotem, bo uwielbia się bawić.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sty 03, 2014 21:02 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Może spodoba Ci się nasza Panda vel. Wonsz?
Do zabawy jest pierwsza!
Kompletna wariatka. :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Edit: Szukam dla niej domu od kilku miesięcy i nikt jej nie chce... Nie wiem dlaczego :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt sty 03, 2014 21:47 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Może nasz Bratek spodobałby się Bosemu? 8-miesięczny kocurek, zabawowy i przymilny, już po kastracji:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt sty 03, 2014 21:50 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

My mamy kilkanaście kotów do adopcji.
Oczywiście standardowe procedury adopcyjne :wink:

Można je znaleźć na FB https://www.facebook.com/fundacjaklebek/photos_albums
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sty 03, 2014 21:52 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Jarka pisze:Może nasz Bratek spodobałby się Bosemu? 8-miesięczny kocurek, zabawowy i przymilny, już po kastracji:

Ubiegłaś mnie :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sty 03, 2014 22:23 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Zapraszam do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Poznaniu :-).

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pt sty 03, 2014 22:37 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Miałam kiedyś ten sam problem (otu klik!). Mój Tygrysek miał jakieś 1,5 roku jak znalazłam mu kumpla i ta przyjaźń trwa do dziś. Koty razem śpią, myją się itp. Dobierz kota przede wszystkim pod względem charakteru. Mi kilku kociarzy facetów doradzało wzięcie kocurka do drugiego kocurka. Nie pamiętam jakie m.in. były argumenty ale doświadczeni kociarze wiedzą co i jak.

Pod tym względem mam np do adopcji Malucha. Totalna kocia ciastolina. Głaskać można wszędzie. Musi mieć kocie towarzystwo. Z moimi kocurami biegają tak że w ciągu miesiąca mój Tygrys zauważalnie schudł mimo że miski stoją cały czas pełne. Nie widać aby kociak był dominujący ale ma dopiero ok 6mcy.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pt sty 03, 2014 23:11 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

a może moje cuda ,czarne jak smoła ,pieszczochy aż upierdliwe :lol:
Obrazek

ich wątek
viewtopic.php?f=13&t=158659
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sty 03, 2014 23:49 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Jak ja lubię, kiedy ktoś chce zapewnić swojemu kotu towarzystwo :lol: To znakomity pomysł, same korzyści dla kotów i ludzi :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 04, 2014 11:29 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Mamy u siebie koteczkę Nataszę,której szukamy domu koniecznie z innym kotem.Jest bardzo zabawna,klei się dosłownie do innych futer.
http://tablica.pl/oferta/natasza-ID42KHP.html

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Sob sty 04, 2014 15:38 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Jej... Wszystkie piękne i wszystkie kochane. A mogę się zdecydować tylko na jednego.

Jarka, itaka - na razie napisałam do Was na fundacyjnego maila.

foreverka

Post » Sob sty 04, 2014 16:32 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

foreverka pisze:Jej... Wszystkie piękne i wszystkie kochane. A mogę się zdecydować tylko na jednego.

Jarka, itaka - na razie napisałam do Was na fundacyjnego maila.

Odpisałam :)
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto sty 07, 2014 21:55 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Czekamy jutro wieczorem na Bratka. Prosimy o kciuki!!!
Denerwujemy się, ale jesteśmy dobrej myśli, że chłopaki się polubią :)

foreverka

Post » Wto sty 07, 2014 22:34 Re: Poszukuję kociego przyjaciela dla mojego kotka

Mocne kciuki za pomyślne dokocenie i czekamy jutro na wieści :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[następna]