Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma dom stały! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 03, 2014 16:05 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Trzymam kciuki mocno za Homerka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 03, 2014 16:13 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Dziękuję Kasiu, Jessica, to znajoma znajomej, myślę, że załapiemy się na ten transport (niedawno wiozła nam szczeniaki do 3miasta), jako, że 30 min temu zawiozłam do lecznicy Arka :ok:
Wieczorem postaram się jakieś jego zdjęcia zrobić i wrzucić, bo jeszcze raz z Homerrosem będę musiała do weta dziś iść.

Nie jest dobrze z Homerrosem :(
Wczoraj po 22.00 dostał silnego ataku kaszlu, potem miał problemy ze złapaniem powietrza - chrząkał i dusił się całą noc. Zasnął dopiero o 6 rano (a my razem z nim, na godzinę tylko, bo już o 8.40 byliśmy pod lecznicą).
Badania krwi ma ok. Wieczorem będą jeszcze wyniki jego testu na FIV/FeLV (bo czekaliśmy aż kurier testy dowiezie). Gorączki nie miał. Ale rzęzi okropnie. Tzn teraz akurat nie, bo przeszło mu po (kolejnym już, po grudniowych) sterydzie.
Zrobiliśmy RTG (tak bez znieczulania oczywiście, żeby się nie udusił biedaczek). I to RTG nie wyszło najlepiej (oskrzela) :(
Ale nie chcę tu pisać czegoś, czego nie jestem pewna i nei potrafię opisać, więc albo uzupełnię informację wieczorem, albo po prostu pokażę Wam zdjęcie - na zdjęciu łatwiej będzie mi pokazać co jest nie tak :(
Mam też nagrany chwilowy filmik z tych jego duszności, chociaż na filmiku widać jedynie początki, później przez całą noc było gorzej (ale film też wieczorem wstawię dopiero).
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt sty 03, 2014 16:22 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Boże!-co mu jest?!
Takie biedactwo i ciągle ma "pod górkę" :( :( :(
Ludziom prościej pomóc-flegamina powoduje odkrztuszenie zalegającej wydzieliny, ale czy wolno ją kotom podawać? :(
Wszystko w rękach wetów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Maluszku trzymaj się-myslimy z niepokojem o Tobie i wysyłamy pozytywną energię! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sty 03, 2014 16:46 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Trzymajcie się Homerkowe Ludzie i Ty Homerku :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt sty 03, 2014 18:00 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

:ok: cały czas są. Homerros Ty się nie wygłupiaj chłopaku :!: Mam nadzieję, że mu ten steryd szybko pomoże.

A Arek niech tam się szybko obrabia, bo czas walizkę pakować :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt sty 03, 2014 19:33 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Steryd zadziałał świetnie. Wstępnie przyjmujemy, że to ostre (ale jeszcze nie przewlekłe) zapalenie oskrzeli. A jak za jakiś czas taki atak wróci, będziemy robili badania w kierunku astmy :(
Choć nie można wykluczyć również ciała obcego w oskrzelach czy nicieni dróg oddechowych - ale na razie nie bierzemy tego pod uwagę.
Najważniejsze, że jestem już przygotowana, i w razie nagłego, nocnego ataku, mam w domu leki do podania natychmiast.
No i przymierzam się jednak "na wszelki" do zakupu tego ustrojstwa (chociaż cena jest zabójcza): http://tinyurl.com/og37jjs
A jutro znów do weta.
Aaaa, białaczka na teście nie wyszła (ufff). Bo ja to już z braku snu czarnowidztwo snułam, i w związku z powiększonymi węzłami chłonnymi, białaczki i chłoniaka się obawiałam :oops:
No nic.. na razie zostajemy przy takiej diagnozie, i obserwujemy. Wciąż czekam też na ten rezonans (ludzki, dlatego tyle to trwa).

A Arek... cóż, nie chciał się do zdjęcia uśmiechnąć, bo akurat mu krew do badań pobierano. Morfologia wyszła oszukana, a z biochemii nic nie wyszło, bo się chłopak zdążył za dużo najeść przez zabraniem ze schroniska :lol:
Może jutro, na czczo, będzie powtórka badań :ok:
Zaniosłam mu też od razu karmę dla nerkowców, którą kiedyś z forumowych pieniędzy kupowałam. Ale dziś już jej raczej nie dostanie :wink:

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 04, 2014 10:39 przez Nowa_Sztno, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 03, 2014 19:36 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nadal kciuki za Homerka :ok: :ok: :ok: Oby to tylko zwykłe zapalenie oskrzeli było :ok:
A jaki jest Arek? w obsłudze i tak w ogóle?
Obrazek

alab108

Post » Pt sty 03, 2014 19:39 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Zależy w jakiej obsłudze :mrgreen:
W usłudze (jak mu się usługuje) to jest do rany przyłóż. Ale przy pobieraniu krwi, to już krzyku trochę narobił :wink:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 03, 2014 19:49 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nie chodzi mi o obsługę weterynaryjną , bo wiadomo :mrgreen:
Czy on nie będzie tęsknił za dworem?
Jaki jest dla ludzi?
Obrazek

alab108

Post » Pt sty 03, 2014 20:06 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

alab108 pisze:Nie chodzi mi o obsługę weterynaryjną , bo wiadomo :mrgreen:

No nie zawsze wiadomo :) Mokate do obsługi weterynaryjnej potrzebuje wyłącznie weta. Nawet trzymać go nie trzeba, bo kot się nigdzie nie wybiera :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt sty 03, 2014 21:28 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Czy nie będzie tęsknił za dworem, tego nie wiem. Ja myślę, że on tęsknił za kontaktem z człowiekiem, bo często już na mnie przy bramce czekał i wołał, jak przechodziłam w pośpiechu gdzieś obok :)
I uwielbia siedzieć na rękach. Cały czas mam przed oczami widok naszej Basi (Horacy7), jak chodziłyśmy po kociarni, a Basia oglądała i głaskała wszystkie koty, ale z Arkiem na rękach.
Nie ma już naszej Basi, nie ma komu nosić na rękach Arka :(
Ale już niedługo :ok:
Ta szansa, która się Arkowi trafia, na pewno jest też jakimś Basi udziałem. Jestem tego pewna.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 03, 2014 21:51 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nowa_Sztno pisze:Nie ma już naszej Basi, nie ma komu nosić na rękach Arka :(

No to służba poznała zakres swoich obowiązków :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt sty 03, 2014 22:30 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

magdar77 pisze:

I tak trzymać :ok:
Obrazek

alab108

Post » Sob sty 04, 2014 10:40 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

alab108 pisze:
magdar77 pisze:

I tak trzymać :ok:

Dobrze, że ja jeszcze 3-4 tygodnie w domu będę, bo po pracy to by mi rąk mogło nie starczyć do noszenia wszystkich stęsknionych :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie sty 05, 2014 21:40 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

I jak tam Homerek i Arek?
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]