Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 01, 2014 9:54 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I SIERŚCIUCHÓW :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro sty 01, 2014 14:10 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

welina pisze:SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I SIERŚCIUCHÓW :1luvu:

dziękujemy Kochana, Tobie i Wszystkim tutaj także wszystkiego najlepszego :1luvu:
by ten rok był lepszy :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro sty 01, 2014 14:42 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:jeśli ta kotka się okociła na działce to może nie jest domowa :( biduśka :(

Troszkę namieszałam jednak więc zaraz zamieszczę sprostowanie do mojej historii :wink:

Kotka jest domowa, ale wychodząca - kociaki urodziły się w domu i w nim przebywały, zostały wyniesione w kartonie na parking przy niebezpiecznej ulicy w miejsce gdzie Iza karmi koty
- pewnie liczyli na to, że je znajdzie i się nimi zajmie.
Zostały znalezione, a właściwie pobiegły za osobą która tam zaparkowała samochód na klatkę schodową kilka minut przed karmieniem w tym miejscu.To maluszki wywróciły karton, było im zimno i były głodne - szukały ratunku.
W kartonie nie było nawet żadnej szmaty, tylko kocie kupki - zapewne narobiły ze strachu..

Andzię Iza karmi na klatce schodowej, a nie na działkach i tam właśnie spotkała kotkę z zapaleniem listwy mlekowej. Zauważyła, że jest chuda i wyglądała jak po wykoceniu. Obmacała ją i stwierdziła stan zapalny, potem skojarzyła sprawę podrzutków i tak ustaliła właściciela.

Właściciel kiedy już go przypadkowo ustaliła, dowiedział się, że zająć się Iza kotkami nie może został poinformowany,
że maluchy pojadą do schroniska. Nie wiem ile ich ta sprawa nauczy i czy wysterylizują kotkę..
Szkoda, że nie pozwolili jej pomóc, potrzebowała zastrzyków na powstrzymanie laktacji.
Maluszki zostały zabrane od niej za szybko - wszyscy na tym stracili.
A Izę kosztowała ta sprawa masę niepotrzebnych nerwów w czasie kiedy źle jest z jej zdrowiem.
Ludzie są bez serca i dla kotów i dla drugiego człowieka - bo próbują rozwiązać swój problem czyimiś rękami..

Najważniejsze, że wszystkie kotki znalazły swoje domy :ok: od piątku do niedzieli.
Oby było im tam dobrze.. :1luvu:
Tyle tylko może im Iza życzyć, sama więcej zrobić nie mogła - nie ma już zdrowia i sił ..

Ostatnio edytowano Sob sty 04, 2014 9:57 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 01, 2014 22:09 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Przypominamy, żeby od 1 stycznia 2014 już nie wpłacać na konto koty.sos tylko na konto Izy lub skarbonki :!:

wibryska pisze:
tinga7 pisze:
skarbonka pisze:"Niestety nie jestem w stanie zajmować się dłużej samodzielnie sprawami tak dużej grupy. Nadszedł czas na dawno temu zapowiedziane zmiany. Od stycznia 2014 w skład grupy koty.sos będzie wchodziło pięć osób, a jej działania obejmą przede wszystkim teren Bydgoszczy.

W związku z tym z grupy odchodzą:

ARIEL– ariels@interia.pl
KYA - xcorallium@yahoo.pl
MAŁGORZATA O. - gosiaowczarzak@op.pl
PANI BASIA – tel. 600 328 517
PANI IZA - iza71koty@gmail.com
SABINKA - sabama@op.pl

Darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów będących pod opieką Pań odchodzących z grupy, proszę o kontakt w sprawie dalszej pomocy na podane przy Nickach adresy email/telefon. Wpłaty zaksięgowane na koncie koty.sos po 1 stycznia 2014, które będą dedykowane podopiecznym wyżej wymienionych wolontariuszek,
nie będą mogły być im przekazane.

[...]
Mirosława Tomczak
Koordynatorka grupy koty.sos"

Nie chcę krakać, ale myślę, że napisanie o tym nie wystarczy. Myślę, że trzeba poszukac kontaktu z ludźmi ofiarującymi pieniądze na koty.sos, bo inaczej te pieniądze przepadną, a Iza będzie mieć jeszcze mniej :( Nie wszyscy zauważą, będą robić automatycznie przelewy, sądząc, że ciągle pomagają Izie. Nie podoba mi się zaznaczony fragment. To od darczyńców oczekuje się kontaktu, a pieniądze nie będą przekazywane. Tak się nie robi, winien być jakiś czas na wyprostowanie, dotarcie z informacją, jak w przypadku zmiany konta w firmie, wszak tu o pieniądze chodzi. Na zwierzaki, ale jednak pieniądze.

skarbonko czy udało się już o tym powiadomić wszystkich darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro sty 01, 2014 22:35 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:Przypominamy, żeby od 1 stycznia 2014 już nie wpłacać na konto koty.sos tylko na konto Izy lub skarbonki :!:

wibryska pisze:
tinga7 pisze:
skarbonka pisze:"Niestety nie jestem w stanie zajmować się dłużej samodzielnie sprawami tak dużej grupy. Nadszedł czas na dawno temu zapowiedziane zmiany. Od stycznia 2014 w skład grupy koty.sos będzie wchodziło pięć osób, a jej działania obejmą przede wszystkim teren Bydgoszczy.

W związku z tym z grupy odchodzą:

ARIEL– ariels@interia.pl
KYA - xcorallium@yahoo.pl
MAŁGORZATA O. - gosiaowczarzak@op.pl
PANI BASIA – tel. 600 328 517
PANI IZA - iza71koty@gmail.com
SABINKA - sabama@op.pl

Darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów będących pod opieką Pań odchodzących z grupy, proszę o kontakt w sprawie dalszej pomocy na podane przy Nickach adresy email/telefon. Wpłaty zaksięgowane na koncie koty.sos po 1 stycznia 2014, które będą dedykowane podopiecznym wyżej wymienionych wolontariuszek,
nie będą mogły być im przekazane.

[...]
Mirosława Tomczak
Koordynatorka grupy koty.sos"

Nie chcę krakać, ale myślę, że napisanie o tym nie wystarczy. Myślę, że trzeba poszukac kontaktu z ludźmi ofiarującymi pieniądze na koty.sos, bo inaczej te pieniądze przepadną, a Iza będzie mieć jeszcze mniej :( Nie wszyscy zauważą, będą robić automatycznie przelewy, sądząc, że ciągle pomagają Izie. Nie podoba mi się zaznaczony fragment. To od darczyńców oczekuje się kontaktu, a pieniądze nie będą przekazywane. Tak się nie robi, winien być jakiś czas na wyprostowanie, dotarcie z informacją, jak w przypadku zmiany konta w firmie, wszak tu o pieniądze chodzi. Na zwierzaki, ale jednak pieniądze.

skarbonko czy udało się już o tym powiadomić wszystkich darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów ?

dziękuję Kochana, że dbasz o dobro stada :1luvu:
dziś rano porozsyłałam do Wszystkich opiekunów maile :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 01, 2014 23:51 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

to super - dziękujemy :1luvu:

a jak Iza i jej bezdomniaczki po sylwestrowo-noworocznych wybuchach ?
mam nadzieję, że wszystko dobrze
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 01, 2014 23:59 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:Zapraszam na bazarek dla kotów Izy > Zachwycający KOT Ceramika :D
viewtopic.php?f=20&t=159135&p=10320404#p10320404

Kota podarowały moje przyjaciółki :1luvu: dziękujemy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt sty 03, 2014 21:48 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Głęboko wierzę, że Bóg lub inna istota wyższa odpowiednio potraktuje takie bezrefleksyjne i pozbawione wyobraźni indywidua, które rozmnażają swoje domowe zwierzęta.

Kamień z serca, że dla maluchów tak się to skończyło, szkoda ich mamy, która cierpi z powodu stanu zapalnego :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon sty 06, 2014 15:34 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Skarbonko, mamy nowy wątek?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw sty 09, 2014 22:45 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

czy są może nowe wieści ?

:arrow: bardzo prosimy o bazarki i wpłaty na karmę dla bezdomniaczków Izy :!:

piszą że nadciągają mrozy :
http://pogoda.wp.pl/kat,1035641,title,G ... omosc.html

oby to nie była prawda :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob sty 11, 2014 0:01 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Megana pisze:Skarbonko, mamy nowy wątek?

Kochani mamy nowy wątek, nie jest to moje dzieło, a tylko skopiowanie informacji
i ich uaktualnienie, zresztą jeszcze nie wszystko zrobione jak być powinno
zapraszam serdecznie:

:arrow: viewtopic.php?f=1&t=159681
Ostatnio edytowano Sob sty 11, 2014 9:39 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zamknęłam wątek.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia]