Moje Tałatajstwo Kmicic mi leci z wagi :( proszę o rady!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 01, 2014 15:14 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Oj :(
Mocne kciuki za Leonka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 01, 2014 15:33 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Był telefon z lecznicy, kroplówka już weszła. Jedziemy robić kolejne RTG.
Oby wszystko było w porządku .
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sty 01, 2014 15:55 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

No to jeśli możemy to i my sie usadowimy w kąciku :oops:
I najlepszego w nowym Roku :ok: :ok: :ok:
bez niepotrzebnych smutnych wieści :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I za Leonka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sty 01, 2014 16:18 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

jeśli pozwolisz, przycupnę u Ciebie na zydelku, bo widzę podobieństwo kocich problemów, więc może czegoś się nauczę?

Pomyślności w rozpoczętym roku

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro sty 01, 2014 16:50 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Witajcie dziewczyny :D

Właśnie przywieźliśmy Leonka do domu.
RTG z kontrastem wykazało, że jelita są drożne, nie wykazało ciał obcych.
Jedynie w żołądku kontrast się skumulował, a powinien już zejść.
Z drugiej strony obce ciało w żołądku nie powinno powodować biegunki, tym bardziej z krwią. Przeciwwymiotne też już ponad dobę nie działają , a wymiotów brak.
Jutro rano kolejne zdjęcie i być może gastroskopia, więc mamy głodówkę.

Coś ty kocie wymodził? :roll:

Rano zabierzemy też Sroczki na odrobaczenie. Czym odrobaczacie swoje kociaste? Macie coś sprawdzonego?
Podwójne odrobaczanie Vetmintchem jak widać nie zdało egzaminu :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sty 01, 2014 16:54 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Oj Leonku , przy tobie nie może byc nudno , trzymaj sie i zdrowiej nam tu :ok: :ok: :ok:
A Sroczki może by adwokate potraktować, u mnie sie sprawdzało :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro sty 01, 2014 18:16 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Elu-jako że Twój wątek nie jest "pogaduszkowy"-przysiadam w kątku i w razie potrzeby może cos doradzę :oops:

Jeśli chodz i sroczki, to ja w vetminth absolutnie nie wierzę, jeszcze nigdy nie udało mi sie odrobaczyc tym kociąt, dopiero tablety dawały efekt.
U Leonka chyba coś z oddźwiernikiem w zołądku sie dzieje, skoro tam nastąpiła kumulacja kontrastu. Jakis obrzęk?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 01, 2014 18:42 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Justa&Zwierzaki pisze:Oj Leonku , przy tobie nie może byc nudno , trzymaj sie i zdrowiej nam tu :ok: :ok: :ok:
A Sroczki może by adwokate potraktować, u mnie sie sprawdzało :ok:

Dzięki Justyś, pogadam z wetką o czymś lepszym.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sty 01, 2014 18:44 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

kropkaXL pisze:Elu-jako że Twój wątek nie jest "pogaduszkowy"-przysiadam w kątku i w razie potrzeby może cos doradzę :oops:

Jeśli chodz i sroczki, to ja w vetminth absolutnie nie wierzę, jeszcze nigdy nie udało mi sie odrobaczyc tym kociąt, dopiero tablety dawały efekt.
U Leonka chyba coś z oddźwiernikiem w zołądku sie dzieje, skoro tam nastąpiła kumulacja kontrastu. Jakis obrzęk?

Witaj Kasiu :D
Dziękuję za porady :D Podpowiem wetce . Zobaczymy co jutrzejsze zdjęcie wykaże, jak się nic nie zmieni to pewnie gastroskopia pokaże.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sty 01, 2014 19:46 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Pozwolę sobie przysiąść w kąciku.
8)
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sty 01, 2014 20:24 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

w kąciku ciasnawo się robi.

inga.mm

Post » Śro sty 01, 2014 22:03 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Witaj Petko :D

A co Wy tak się po kątach chowacie? Na kanapę zapraszam :D

Leonek śpi sobie, jak wyciągałam mięso dla kotów z lodówki, to nawet nie uniósł główki :(
Zawsze asystował i pilnował jak się grzało na kaloryferze :(
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sty 01, 2014 23:10 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

ja nie w kąciku jeno na zydelku pod okienkiem.
Moje stadko kocie dzisiejsze strzelania zniosło całkiem dzielnie, ale psy - trauma szczególnie dla Mimisi i Birmy. Fidulek to stary pierniczek i głuchy, więc przespał huki bez problemu. Pikolina nerwowa, ale nie szalała.

inga.mm

Post » Śro sty 01, 2014 23:17 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

phantasmagori pisze:Witaj Petko :D

A co Wy tak się po kątach chowacie? Na kanapę zapraszam :D

Leonek śpi sobie, jak wyciągałam mięso dla kotów z lodówki, to nawet nie uniósł główki :(
Zawsze asystował i pilnował jak się grzało na kaloryferze :(
Obrazek

Bardzo niepokojące że nie interesuje sie nawet mięsem :( , kurcze niech już uda sie postawić diagnozę aby było wiadomo jak leczyć , Leonku cały czas jestem myślami z Tobą , walcz z chorobą :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro sty 01, 2014 23:54 Re: Moje Tałatajstwo+Sroczki dwie-szukamy domu;) Leonek chor

Mam nadzieję że to dlatego iż dostał kotleta w kroplówce i dlatego nie odczuwa głodu.
Łapka z wenflonem leciutko spuchnięta, ale masuję tak jak mnie uczyłaś. Każdy paluszek osobno itd :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]