Niebieskie do adopcji. Weź szczęście w kolorze nieba - NOWE!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2013 16:25 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Mam do oddania śliczną niebieską szylkretkę "brytyjską". Ma około czterech lat, jest zdrowa. Na razie jest przerażona, nie sposób jej nawet zrobić zdjęcia, nie chcemy jej stresować i robić zdjęć na siłę. Kot został oddany do schroniska z nieznanego powodu. Bardzo boi się ludzi, ale je, zaczęła się w nocy jak myśli że nie widzimy bawić, będzie ok :D Szuka najlepszego domu pod słońcem.
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Sob gru 28, 2013 17:18 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Bogowie...
Pokaż jak będziesz miała zdjęcia!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob gru 28, 2013 17:45 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Monika_Krk pisze:Zosik - piękna dymna koteczka - gdyby miała tekst ( albo gdybym miała więcej wiadomości o jej charakterze ) to
napiszę i wkleję ogłoszenia.
Wieczorami co prawda czaję się na pewną burą osiedlową małpę celem złapania no ale -
nocami często nie sypiam - mam bezsenność ostatnio z nerw… :wink:

Monisiu dostałam takie info:

Kotka Ma zapalenie oskrzeli. W warunkach domowych kotka szybko się wyleczy,a w schronisku będzie się to ciągnęło w nieskończoność.Z drugiej strony jeśli wyzdrowieje,to pewnie będzie na otwartej kociarni.W każdej chwili może wyjść i nie wrócić.Jest bardzo smutna i przybita,dopiero kontakt z człowiekiem rozwesela ją.To domowa kotka, oswojona.Boi się większych kotów.Może zostać wysterylizowana,jeśli będzie pewny dom.

Justyna też nie wie wybitnie dużo, bo nie ma koteńki pod stałą opieką. Kicia jest w schronie.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie gru 29, 2013 6:32 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie gru 29, 2013 9:13 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

wistra pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=115814&hilit=kolorze+nieba

Taki wątek już był

A tu wątek o rezydentach; viewtopic.php?f=46&t=153636

Jejuuniu - wistra przepraszam, przekopałam forum i nie zauważyłam. :oops:
To co teraz robimy ? Połączyć wątki ? Czy co ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon gru 30, 2013 13:05 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

VELVET został adoptowany, miałam w jego sprawie nawet e-maila od Pani z Warszawy, która pisała
że pół roku temu ktoś jej kota takiego zwinął i czy ma chipa. Miała dziś dzwonić do schroniska i pytać.
Tak czy siak dzwoniłam dziś do schroniska bo zniknął z ich strony i powiedziano mi, że poszedł do domu.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon gru 30, 2013 13:11 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Niestety nie umiem się cieszyć wieściami o tym, ze kot czy pies poszły wprost ze schronu do adopcji. Tak wiem, jestem nienormalna. I taka pozostanę.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon gru 30, 2013 13:26 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Neigh pisze:Niestety nie umiem się cieszyć wieściami o tym, ze kot czy pies poszły wprost ze schronu do adopcji. Tak wiem, jestem nienormalna. I taka pozostanę.

Jednak póki schroniska istnieją … zwierzęta będą stamtąd wydawane.
Ja mam nadzieję, że kiedyś nie będzie schronisk ani problemu bezdomności.

PS
Moja siostra się wybiera do schroniska po kota, to znaczy wybiera się i wybiera - bo i chciałaby i boi się.
W końcu się wybierze, wtedy słowo daję - można się będzie cieszyć.
Nie same patafiany po tej kuli ziemskiej biegają.

Monika_Krk

Post » Pon gru 30, 2013 13:30 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Neigh pisze:Niestety nie umiem się cieszyć wieściami o tym, ze kot czy pies poszły wprost ze schronu do adopcji. Tak wiem, jestem nienormalna. I taka pozostanę.

Nie sposób się nie zgodzić :roll: tak więc przez grzeczność nie zaprzeczę :wink:

Swoją drogą mam dwa koty ze schroniska
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon gru 30, 2013 13:36 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Ja mam psa.
I wiem, ze zdarza się, ze zwierzak wygrywa los na loterii. Kiedyś moja znajoma poszła do schronu ( weszła do biura, dała dowód i poprosiła o najmniej adopcyjny egzemplarz ) - nie miala siły wybierac. Zabrała niewidomego psa.

WIEM, ze tak jest. Ale wiem, ze w ponad połowie przypadków jest inaczej........Wiem.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon gru 30, 2013 13:45 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Mnie z kolei wydaje się, że te proporcje są odwrotne. W każdym razie nie martwię się gdy zwierzęta ze schronu znajdują domy bojednak w większości przypadków trafiają dobrze. Oczywiście teraz należałoby zdefiniować "dobrze", ale to już dzielenie włosa na czworo
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon gru 30, 2013 14:31 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

Dlatego właśnie jestem nienormalna: dobrze czyli biały Norweg do domu wychodzącego w puszczy...niech się "wybiega".

Wiem, wiem...

Dobrze ,że będzie miał co jeść i ciepły kąt.
Za dużo z ludźmi chętnymi na adopcję kotów się rozmawiało.
Ot, co.
I to są skutki!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon gru 30, 2013 14:44 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

EDIT : NIEAKTUALNE MA DOM !!!

Kolejny błękitek do wypatrzenia dla wielbicieli tego koloru :

W Krakowie w DT do adopcji , brytyjka Pipi :

Obrazek

link do wątku :
viewtopic.php?f=13&t=159192

zresztą jest tam też i syjam i persica i europejski bury - wszystkie z jednego miejsca. 8O
Ostatnio edytowano Śro lut 05, 2014 23:32 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 2 razy

Monika_Krk

Post » Pon gru 30, 2013 14:57 Re: *** BŁĘKITNE - adopcyjny wątek kotów w kolorze blue ***

EDIT : 26.01.2014 - Duduś jedzie na dniach do nowego domu . Powodzenia Dudusiu !!!

A u Ewar w Stalowej Woli jest przepiękny brytkowaty Duduś .

Błękitny z białym ( niebo z obłoczkami :wink: )

Link do jego wątku :

viewtopic.php?f=13&t=155844

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękny ... Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 26, 2014 15:14 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Pon gru 30, 2013 15:21 Re: Niebieskie do adopcji. Weź do domu szczęście w kolorze n

Edit - połączone wątki - dziękuję Nitka/Karinka.
Ostatnio edytowano Wto gru 31, 2013 0:07 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

[poprzednia][następna]